Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Исто, на почеток на бебешки работи ако нешто реклама ми искочеше се расплакував, хормончиња на најјако.
    Предупреди го маж ти :D Мене ми се смееше и не му се веруваше дека пола ден плачев пола ден спиев :D8)

@S.o.F.i
    Мислам дека нема правило кога точно да се почне, јас на прв скрининг кога бев во 12та недела ми кажа допиј ги тие што го имаш (имав за уште една недела), и после тоа си почнав фемибион2 заедно со магнезиум (почнав со кесичките ама ми се гадеше од нив, па продолжив со тие на џемисон)
    Мислам дека можеш да почнеш со фемибион2 ама сепак прво консултирај се со гинекологот што те води :sun:

Според апликацијата што ја имам (Pregnancy) во 14та недела се влегува во второ тромесечие да.

Мене уште од сега еуфорија ме фаќа, си правам список, си разгледувам колички, си мислам на имиња, и така ми поминува времето :D

На S.o.F.i, Bejb15 и Honny им се допаѓа ова.
  2. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    I jas sum 13 nedela, ginekologot mi rece da si gi dopijam Femibion 1 pa da zemam Femibion 2

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво пак. Помина прв термин, виде мала точкичка на ехо, вели помало од 2мм е, потврди 5 та недела според последен циклус. По две недели ми даде термин и рече тогаш ќе треба да слушнеме срце. Ми пиша фолна на пијам и ми зеде брис. И толку. Кај сите така на прв преглед?

На saki13, Speechless, S.o.F.i и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Честиткии нека расти малото :party::party: Тоа е на прв преглед, потврда на бременост утврдување на термини, земање на брисеви.

На S.o.F.i и Honny им се допаѓа ова.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Скроз толку (y)

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  6. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    На прв преглед и брисеви се земаат?

7. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Мене ми зедоа.

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Здраво мамички, јас сум 5+3 повремено имам слаби менструални болки. Дали и вас ви се случува истото?

9. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Во рана бременост [4+6] чувствувавте подуеност во стомакот?
    Не се сеќавам дали ми беше вака во првата бременост.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Klem4e

Klem4e Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    65
    Девојки дали некоја имала висок притисок, јас сум 13 г.н и денес имав главоболка и притисокот 140 со 80 се јавив кај Др. ми рече да се напијам метилдопа 1 таблета и да мерам на секој час да видам како ке ми варира. По 2часа ми се симна на 129со80 а сега по 2часа пак ми е покачен 140со90.
    Утре ке одам кај матичен гинеколог. Ве молам споделете искуство. Инаку никогаш не сум имала висок сегоаш ми бил 90со60 како нормален.

11. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    I mene za prvata bremenost osven sto mi docnese nemav dr simptomi I kafe ne mozev da podnesam.... Sega imam I jas protisok vo stomakot, grcevi na momenti, bolki vo kicmata.... I ja sum 4+3 valjda od 5 nedela kje se sredat....

12. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Прва бременост и двете работи ги имам, менструалните болки ми се намалија веќе сум 8ма недела скоро и да ги нема, ама редовно земам магнезиум и Б6 уште од 4+5, а подуеноста ја имам сеуште на моменти повеќе, ја чувствувам и подолу во стомакот значи кај јајниците без болка и пропратено ми е со гасови |(

На Божур и Honny им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    5.653
    Девојки, ми треба ваше мислење. имав мал хематом и морав да лежам две недели. отворив боледување од работа. одмарав и исцедокот што го имав се повлече, ама откако тргнав на работа пак, почна страшно да ме боли кичмата, а пред тоа не ме болеше. инаку денес сум 12та недела, не знам дали е од што лежев па сеа се раздвижив или од бременоста нормално и што правите за болка во кичма?

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.157
    Допаѓања:
    6.779
    Здраво мамички. Денес добив позитивен тест за бременост на 27ми ден од циклус, но имам огромни болки во грлото. Што можам да се напијам за болка освен витамини?

На S.o.F.i, Honny и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Пантенол пастили

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.157
    Допаѓања:
    6.779
    Ти благодарам. А аспирин смеам?

17. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    За секое апче или лек консултирај се со доктор или барем со фармацевт од аптека оти на сите бременоста ни е различна, немој ништо на своја рака без консултација, пробај на природна база, цеди лимони,цитрони,прави гаргара со солена млака вода или сода бикарбона неколку пати во денот, топол чај од мајчина душица со мед и земај витамини. :l::hug:

18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.157
    Допаѓања:
    6.779
    Ти благодарам многууу :l: Утре ќе одам на лекар, а денес ќе останам само со витамини и гаргара со сода бикарбона. Ти благодарам многу :inlove::inlove:

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    Здраво мајки, на контрола после позитивниот тест мојот матичен гинеколог виде само оплоденс јајце клетка и точкичка мала.многу рана бременост,направив хгг и е под 1000, 870 мие дали значи дека е рано или се плашам да не е нешто друго.Првата бременост 6 недели бев бременс првата контрола.Чувствувам само подуеност во стомак и отечени и болни гради:|

20. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Mleko toplo so pregoren seker, mene toa mi pomagase koga ne bev trudna. Sega mleko da ne vidam so oci.