Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и јас ептен си повраќав од се ми се гадеше едвај јадев во трети месец лежев и во болница на инфузии бидејќи повраќав и секој месецсе надевав ќе помине ќе помине демек додека да почнало да клоцка ќе сум повраќала ама не било така си повраќав до деветти и дури и кога отидов на пораѓај и таму се исповраќав за последно. е само во 8 и 9 не беше толку често пораќањето ама сепак си повраќав. затоа секој организам за себе можеби ти додека да ти се навикне организмот и ќе престане да ти се лоши...

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EeE

EeE Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Luge sakam da prasam nesto. Jas sum vo 7ma nedela od bremenosta nemam nekoi simptomi osven sto imam nekoi bolki vo dolniot del od stomakot i namalen protisok 50 so 85. No pocna se pocesto i glava da me boli i toa mnogu ( mozebi zaradi pritisokot). Sto smeam da pijam... Blagodaram

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Оф и јас на пораѓај отидов со 90/60...
    Цела бременост високиот над 100 не се качи,а нискиот над 60
    Како мигрена да имав...
    Пиев газирана вода,едно кафе на ден со лимон и лежев во темно и одмарав :(

4. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Солено само, гризини, переци. Газирана вода, а ако многу те боли глава и една зеро кока кола.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    да се надоврзам на домаќица ,освен солените гризини,газираната вода во комбинација со лимон многу повеќе допринесува за изчезнувањето на главоболката/мигрената и овошјето исто така има удел (ако ништо друго барем ќе те освежува како на пример портокали,мандарини,јагоди,манго,киви,лубеница и такви некои посочни плодови)

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    Здраво и од мене :hai: .Јас сум во 11-та недела и едно искуство од мене со првите две немав никаков проблем ама со оваа бременост мислам дека и за двете ке ме изнамачи.Немам енергија,имам вртоглавици,гадење ....неможам на дечките да му посветам внимание како што можев :( едноставно ми е чудно :worried: .ама мислам дека ке се среди повака..во второво тромесечие :) .

7. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Девојчиња, скрининг правевте, каде?Јас на 8ми сум на последно вагинално ехо и после сакам да си закажам кај Димчев во Систина.

8. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    69
    Скрининг се прави негде 12-13 недела, и јас правев кај Димчев - и од искуство би те советувала да се јавиш барем 2 недели порано за терминче да закажеш, зашто многу се чека за кај него - реално е најмногу препорачуван гинеколог кога се работи за скрининзи на кои може (не дај боже) да се детектираат аномалии на плодот. Презадоволна сум од односот, третманот и целиот преглед. ;)

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Јас кај Ложанкоски, таму ми е матичната - и некако си сакав таму и скринингот да ми биде.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Денес бев на последно ехо кај мојот матичен, се е супер бебче е 5.4 цм, машала :lol: и си закажав скрининг кај Димчев, ми закажаа точно за 2 недели од денес. Инаку од симптоми се уште немам ама баш никакви, стомачето ми е малку само заоблено и здебелена сум 2 кг. Како сте вие? До кај сте? :hug:

11. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Браво Луси, машала сте пораснале :) Која недела си ти? Јас утре полни 10, не сум била на преглед веќе 3 недели, од понеделник ќе одам во Систина да видиме до кај сме колку се пораснале :angel: Мене речиси ми поминаа мачнините, само наутро повраќам, а сега имам и многу апетит, можеби од витамините, ми е страв на вага да се качам :lol:

12. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас утре одам во Систина кај др. Бојаџиев за срцева реакција, 8 недели и 2 дена направивме :) Цел ден сеуште ми се гади, со :puke: со се...

13. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    chache87, 10 недела сум како тебе ;)

14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Здраво мешиња ние сме 11+5,пред 3 дена бевме на контрола кај матичната ми рече дека се си е во ред со плодот 41,8 цм,плодова вода имало и големината на плодот си одговарала со неделите.Мене ми е чудно што никогаш ме нема видено на вагинално ехо,све со обично еднаш ја прашав ми рече дека немало потреба. :^) :^) мешето сеуште не ми се познава а иначе сум здебелена 2-3 кг.Како што тргна вака до крај сигурно ќе бидат 20-30 кг :D :D Ми рече да ја допијам фолната и Б6 витамините и да почнам со Центравит прентал,тоа е некој комплекс на витамини нови биле и мн биле добри ги зедов околу 800 ден.

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Тинче мила, имаш утнато нешто со мерките 12-та недела 41 сантим :lol: па до 40-та недела колкаво бебе планираш да родиш :D

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

:lol: :lol: се извинувам 41.8 мм

17. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Zradvo na site mesinja, bi sakala da vi ke priklucam na ubavite muabeti...eva jas sum bremena 7 nedela i 1 den. Pred tri dena bev na kontrola i na moeto malecko mu cukase srcenceto...mnogu se izraduvavme...bidejki pred 5 meseci doziveva sponat abortus....se nadevam ovoj pat ke imam sreka da stanam mamicka!!!!

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Бевме на преглед, доктор Бојаџиев е супер, се објаснува по ред. Го слушнавме срценцето мило, 160 bps :) се си било во ред, сега ќе одиме после месец дена на наредната контрола што била доста важна.
    Пак имам гадење, ама се навикнав веќе :lol: киссс мешенца и со лесно на сите нови идни мамички :*

Со лесно мила, само позитивна мисла и се ке биде ок ;)

Последна измена од модератор: 12 април 2017
  19. emilce

emilce Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    mila idna mamicke i jas go doziveav istoto iskustvo kako tebe vo noemvri lani imav spontan ,a sega za GOLEMA NASA SREKA pak sum bremena so 2 inaku sum 10 nedela.se nadevam i sigurna sum deka ovoj pat se ke bide vo red neka ni e so lesno i samo so pozitivni misli

На ***Troja и Slonce91 им се допаѓа ова.
  20. Najmili

Najmili Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    48
    Eve povtorno doziveav neprijatnost. Na 7nedeli i 3 dena imav kafeav iscedok. Se izvadiv od pamet. Koga otidov na klinika mi dados progesteron inekcija i utrogestan apcinja za podrska na bremenosta. Sega sum na boleduvanje. Kako samo mi beside tesko. Minatiot pat koga imav kafeav iscedok abotirav...