Немора. Јас мерките од ехо од матичниот си зедов и он ме прати со закажан термин на гак за приска. Ова беше пред две години
незнам за приска на Гак распрашај се со време за да одиш дека знаат да закажат и за месец од денес ама сепак незз јас не сум правела ова од други искуства.позз
Јас само со упат отидов, ама изгледа приоритетен беше, каснев малку. Прашај кај матичниот упат кога ќе земеш. Не би требало да се закажува, само крв ти земаат, немаше ни гужва ни ништо.
До сега на Гак што испитував хормони беше обичен лабораториски, ваљда и за ова е таков. Имам време како и да е ке прашам. Фала ти
Бев повторно на ехо, овојпат гинекологот ми рече дека е се во ред, дека бебчето е одлично и дека напредува Видов и самата дека е поголемко. Рече дека според циклус не се совпаѓа и дека ќе ме води според големината. според тоа бев 6 недели и 5 дена. Блазесиви на вас што немате мачнини јас од 4 недела му доаѓа дека сум со гадење, киселини и повраќање. Киселината некако цело време како да ми е присутна, ама се ќе се издржи за бебушко
Vo tvoj slucaj nemase druga opcija toa e jasno i razbirlivo... mislam deka tuka se zbori generalno za privatni kliniki i gak....ama vo tvoj slucaj e sosema druga prikazna
Мaмички кaде ке јa пoминете нoвa година,бaрем еден ден дa ме мислиме нa скининзи и тестoви,јaс дoмaшнo сo мoјaтa фамилија.Алкoхoл ке пиете ли ,јaс дoсегa се немам нaпиенo ниту капка,тaзирaнo пиете ли ?
Domasna atmosfera so mm,ne pijam i taka gazirano,a ne sum ljubitel nitu na alkohol. Ubav pomin na site
Прва бременост ми е и не сум ни била на лекар да ми ја потврдат. Вака ме интерисира ако може некој да ме упати дали мора да одам да ми испитат крв или право кај гениколог? И дали кажуваат точно колку време сум бремена или сите го зимаат последниот циклус како ориентација?
Не пијам ич алкохол, иако сите ме убедуваат дека голтка нема да направи проблем, бидејќи пред бременоста многу пиев Секогаш бирав вина, виски, ракиичка Ама од кога сум бремена никако. И кога ме молат (на пример за веридбата) лизнав и не верувам дека нешто отиде во грло. А знам дека од пола чаша вино ништо нема да стане, пак сум воздржана. Право на гинеколог, нема потреба од крв, ако се се гледа на ехо. Ти прави вагинално ехо, ти вика честито, се гледаме за месец дена. По еден месец има други ритуали Вообичаено последниот циклус се гледа.
Доколку тестот преку урина покажал позитивно не мора да проверуваш преку крв. Можеш право кај матичниот гинеколог. Последниот циклус, односно првиот ден се зема како почетен за пресметување на бременоста. Во просек кај најголемиот број девојки овулацијата настанува на среде циклус, но тоа е вкалкулирано и староста на плодот е секогаш 2 недели разлика и истото се има предвид при земањето мерки. Постојат исклучоци кога зачнуавњето настанало покасно или порано и тоа ќе биде утврдено според димензиите при прегледот. НА пример можеби според последна менструација си 5 недела, но според мерките 4 . Во раната фаза на бременоста најверојатно ќе се види само кеса. Срценцето е некаде од 6та недела(кај некои 7 или па доколку се решиш предходно да го посетиш гинекологот без страв или паника. Честитки и со лесно.
Дома со друштво , алхохол не пијам , газирано и претходно не сум пиела така да овај пат ќе си седам мирна и ќе си го фалам мешето среќна нова на сите уживајте во празниците !
А што има врска газирано? Јас сокови газирани не пијам ама кисела вода си сакам, поготово кога ми се симнува притисокот доста ми помага. Во однос на алкохол јас сум од оние изгледа што ретко ги има, во живот алкохол не сум ставила во уста , така да тоа не ми е проблем никаков.
Пред да останам бремена, па и додека дознав, секоја вечер со мм си пиевме по една чаша црно вино. Затоа сметам дека тоа ми помогна за состојбата. Вечер планирам да си наздравам со една чаша цела вечер, се надевам ништо нема да ни биде. Поздрав до сите и имајте убава, НАЈУБАВА вечер . Колку те чинеше nifty и каде го правеше?
ФЕМИНКИ бев на преглед и бета хцг во вторникот ми беше 83, а во средата 114, и докторот ми честита бременост но кога ме виде на ехо не се познаваше ништи туку рече дека енодметриумот е како за бременост но точка не видовме, а би требало да сум 5 недела и 2 дена.. ми закажа за 8 јануари бидејки тогаш ке се видела точката...
И јaс се нaпивaм киселa вoдичкa ,тешкo ми е некoгaш нa желудникот oнa ме oсвежувa.И кoлешкa кажуваше пијалa зaрaди киселините дури и сoдa пред спиење зoштo и дoдекa спијaлa и се дигaле киселини.Тaкa дa негледaм ништо лoшo вo киселaтa вoдa