Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Хцг е индивидуална вредност не само за секоја жена, туку и за секоја бременост кај една иста жена.
    За споредба, кај мене во првата бременост на денот на добивање ( 3+6 недели, 13 дпо за мене), линијата на тестот се појави одма и беше потемна од контролната, а кај другарка ми 15 дпо тек се појави едвај видлива црта и тоа дури по 4-5 минути.
    Тебе штом ти доцни само 2 дена, веројатно си 4 недели плус некој ден. Ова повеќе зависи кога си имала овулација, а не кога треба да добиеш.
    За преглед мислам да се стрпиш до наредната недела, тогаш сигурно дека ќе се гледа. Вториот пат отидов една недела по позитивен тест (4+5 недели) и се потврди бременоста.
    Честитки и ти пожелувам лесна бременост!

Honny and ZULERA like this.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

кај мене се гледаше саксус, отидов исто толку рано. би требало да видиш точка. со среќа

ZULERA likes this.
  3. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Utre sekako mi e zakazano ke vidime ako se vidi nesto super, ako ne sledna nedela pak
    Fala ti ❤

Saba08 likes this.
  4. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Daj boze ❤ fala za spodeleno iskustvo

Anaroz1 likes this.
  5. Liu

Liu Популарен член

Кај мене се виде на 4+5 сакус така да би требало да се види и кај тебе. Со среќа и со лесно. :l:

6. meggle

meggle Популарен член

Oд мене најдобронамерен совет: оди на киретажа, сега секаде ја прават со целосна анестезија, нема ништо да осетиш.
    И мене ми се случи истото пред 4 месеци и бев многу исплашена, потоа сфатив дека сум се стресирала за ништо.Буквално немав никакви болки, после интервенцијата лежев околу 2часа и си отидов дома.
    Верувај, за апчињата треба јака психа, а да не зборувам за тоа дека после тоа следуваат болки и крварење кое НЕ гарантира дека целосно ќе го исфрлиш плодот! Може да ја трпиш болката и психичка и физичка и на крај пак да мора да отидеш на киретажа.

7. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Совет! 11гн вагинален и цервикален брис ентерокока спицес, урина ешерихија. Амоксицилин, пребиотски вагиналети и брусница многу. Имам ли место за грижа од оваа на цервикс за бебчо. Кога прв пат ви мереа грло на матка? Кога ми земаше брис се беше добро на ехо. Се плашам дека пред бременоста 7 месеци во круг се вртев со еперихија, ентерокока, клебсиела. Не знам дали антибиотиков ќе помогне. Искуства?

8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

прво мерење цервикс 12та недела.
    А терапијата е најверојатно дадена согласно антибиограм.
    пиј и многу многу течности.

Knizhevnik11 likes this.
  9. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Јас имав ешеригија и на грлото и на вагината, ми препишаа панцеф и вагинални полигинакс, и мн чај пиев увин и брусница, од 1терапија од таму се исчисти па после имав во урина испијав уште една доза од истата терапија и на наредната контрола, т.е брисеви и урина беше чисто

S.o.F.i and Knizhevnik11 like this.
  10. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Bev na ginekolog i se potvrdi deka ima sakus so zolcno kese no na desen jajnik ima dve cisticki edno 25mm drugo pomalo 15mm no doktorkata vika ne e strasno samo da nemame odnosi za da ne prokrvavi (fala bogu deka nema da imame :)) tuku dali ova ponataka moze da pravi problem ili bi trebalo da e vo red se? Nekoj so vakvo iskustvo

S.o.F.i likes this.
  11. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Јас имав слично искуство само што кај мене беше една ама многу поголема околу 5/6 цм беше , ми рекоа највероватно настанала заради стимулацијата со кломифен , да одмарам дека ќе се апсорбира со време и да ја набљудуваме и одмарав многу ама и покрај тоа пукна ама фала богу не напраи ништо еве ја терам 32 недела,не се плаши само одмарај си повеќе ако имаш можност:)

ZULERA likes this.
  12. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Zdr devojki, malse se prefrknav sega , na brishenje posle mokrenje imav krv :worried:malce bledo rozevo, posle se izbrishav pak nemav nishto, zavcera bev na pregled i skrinig se beshe super so bebush ,prefrknata sum nekako

13. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Ти благодарам за советот. Стварно незнам што да правам, а незнам ни дали ќе ми дадат избор. Тотално сум избезумена бидејќи не сум ни доволно информирана. По колку време доби менструација после киретажата? И после колку време можеш пак да пробаш да останеш бремена?

14. meggle

meggle Популарен член

Точно на 30от ден добив, малку пообилна од обично. Мене ми кажаа после 3 месеци, а за тоа време правев микробиолошки, пап и торч за токсоплазма.

15. Honny

Honny Истакнат член

Здраво девојки сакам да прашам едно така малку безвеза прашање. Не знам дали темава е соодветна, ако не е нека се брише. Јас цел живот се депилирам со електричен депилатор и никако не отрпнав, боли и тоа како. Ама се издржува. Е сега 7ма недела бремена не знам дали е во ред така да се потам од болка дури депилирам, зедов фрлив депилатор и завршив работа со бикче. Би можело ли да штети такво изложување на болка или нема гајле?

16. Liu

Liu Популарен член

Искрено и мене ме интересира ова, јас сум 10та баш сношти се депилирав со електричен,јас осеќам болка ама не е до толку јака да биде неиздржлива или да се потам ама ми е некако пак безвеза,кај девојчето каде што одам за ноктите ми кажа дека во подоцнежните месеци кога се депилирала чувствувала дека бебка клоца многу повеќе и прави нагли движења кога се депилира со електричен дешилатор, инаку неа лично не ја болело ама бебето ете осеќало и заради тоа престана.Ако ептен те боли подобро е можеби со бикче оти и од самата болка телото има стрес а се тоа се одразува и на бебето,нема потреба така да се мачиш и да те боли баш сега :l::hug:

Honny likes this.
  17. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Ве молам за совет, 4+6 недели сум бремена, денес ме фатија болки малку појаки скоро 1 час, после се напијав магнезиум малку ми се смирија болките, бев кај матичната не можеше да види ништо, ги провери јајниците вика во ред биле но во матката не можеше да виде сакус, во петок имам термин ми рече да појдам со бхцг и денес да се напијам спазмекс за болките, сеуште еве скоро 4 часа имам слаби менструални болки и покрај магнезиум и спазмекс не ми се смирени скроз, многу се вознемирив бидеќи имам еден миссед, некој со слично искуство?

18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Здраво девојки ви се придружувам јас сум сеуште многу на почетојк 4 недели.
    Од премногу радосна дека после 4 години повторно ќе видам мајка денес ми се измешаа емоциите.
    Ми се лоши се тресам и имам главоболки цел ден одручеква детенцево си бара внимание надвор сака јас му викам немам трпение, од друга страна тоа се случува бидеќи ги трпам болките не сакав апче да пијам. Сега си лежам си плачам. Се надевам дека ќе се стабилизирам Поздрав од мене на ситесо лесно во бремдноста и со живот

ZULERA likes this.
  19. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Крварење немаш така?

20. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

И јас имав мисед пред првото дете и со првото додека бев бремена не се израдував убаво од страв.
    па еве сега дури и после 4 год останав бремена 4 недели сум и едвај чекам да слушбам срце и имам тапи волки долу и некои пецкања. Мислам дека и ти и јас можеби премногу мислиме психолошки ни е малку. Со лесно и со живот позз

ZULERA likes this.