Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    3.081
    Да ми се појави и крварење, на ехо се гледа само една точка бидеќи е рано не знаат дали е плод или ќе добијам па ќе следиме бхцг како ќе расти и дали ќе е спонтан..

2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    So sreka i so lesno bremenosta.
    Sto napravi bese na eho?

На ZULERA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки за прв скрининг треба да сум 11+ нешто или 12+ нешто?

4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Јас бев во 11+0 недела и док ми кажа денес ехо ќе правиме рано е за скрининг, мислам 12та ти е подобро

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    12+ треба да си :)

На marijamarkoska и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Јас правев 11+3

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. panda46

panda46 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    128
    Zdravo devojki, sakam da prasam dali i nekoj druga se maci so gadenje i povrakanje i dali ima neesto sto vi pomaga? Jas sum 8+3 i od 6ta nedela pocnaa prvite simptomi. Sega ne mozam da funkcioniram, samo lezam, ne mozam da jadam i sum mnogu iscrpena. Primam infuzii na 3 dena no samo 24 casa posle infuzijata sum podobro i posle pak se vrakam na staro...ako imate nekoj sovet pomagajte

8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Иста бев и јас 3 месеци од дома немав излезено, релација кревет и вц шоља :(
    Пробував со се ништо не ми помогна, од 5 месец ми дадоа Ранитал за желудник да пијам и ми ја потсмири киселината во желудникот.
    Инаку уште имам последици од киселината и ми се јави интолеранција на лактоза .
    Пробај со таблетите за лижење можеби ќе ти помогнат или прави домашен чај од ѓумбир и тој е против мачнини.

На panda46 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Здраво, Ве молам за совет и искуство. Прва бременост ми е 4+6 гинекологот ми рече да пијам или Фемибион или фолна чиста. Прашањето ми е дали во Фемибион 1 е доволно фолната или треба плус фолна да земам и од колку? Досега немам испитано мутации и незнам дали ги имам. Дали поради тоа покрај Фемибион да докупам плус метилирана фолна и од колку? Како пиете Вие. Фала Ви многу:inlove:
    П.С Гинекологот ми отиде на одмор и неможам да го препрашам

10. temjanushka123

temjanushka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Да, доволно е :)

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    6.221
    Јас пијам само Фемибион, во него има и метилирана фолна.

На Сара Лав му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Девојки дали во првите недели се пазвте многу? Работевте? Работевте дома? Имавте односи?
    Иако ми е втора бременост помина ммногу време од првата и исто како прв пат да сум бремена ми е. Некој совет..
    Убав ден лесна бременост на сите

На ZULERA и DoubleK им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    5.672
    Јас сама одлучив да немам односи до 12та недела . инаку гинекологот ми рече дека нема никаков проблем. на работа одев и уште си одам исто се најнормално. ако бременоста ти е уредна нема зошто да не одиш на работа, сепак не знам што работиш не треба да креваш тешко ќе си припазуваш повеќе зависи колку ти е физичка работата, јас сум во канцеларија. дома не работев, сопругот ги завршуваше скоро сите обврски затоа што повраќав и многу спиев и немав сила. сега сум веќе 16 та и ми е многу подобро почнав да работам по дома се исто како предходно и не се потресувам многу иако лани имав спонтан пробувам да си мислам позитивно, само кај мене е проблемот што заради тоа што ми се случи лани сега сите околу мене мн се плашат немој да одиш на работа, немој да си одела на одмор, немој да дишеш знаеш шо ти се случи-.- си примам терапија, боцкам клексани, фала богу сега за сега се си е во ред бременоста ми е уредна само психички ми влијаат што ми зборат . се додека не дај боже немаш некакви проблеми или ме ти кажал гинеколог да мируваш мислам дека треба да си функционираш најнормално

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Фала многу на одговорот. Се надевам и се молам се да биде во ред да се израдувате со здраво бебенце.
    Инаку јас сеуште не сум била на гин на одмор е и дека рано било сега сум 4 недели ми закажа дури на 19 ти. И јас мислам не за односи а работам се дома е на мене сопругот по цел ден работи и козметичарка сум не ми е многу тешка работата физички но и дома ми доаѓа тешко и почнуваат симптоми омалакдна сум тешко ми е да движам нозете како тешки да ми се. и од време на времњ пецкање долу чувствувам

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Имав односи, пешачев, чистев дома.

На Dzulija* и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    5.672
    мислам да си го слушаш телото и ако ти бара одмор да одмараш, што се однесува до односите не е страшно да почекаш уште некое време додека отидеш на контрола чим ти закажале за 19 ти здравје до тогаш ќе има и срцева акција и тогаш гинекологот ќе ти каже најубаво. со среќа нека ти е иначе и со лесно! без секирации :)

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ГорданаР

ГорданаР Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    419
    Јас кога бев прв пат на гинеколог во 5 недела, ми кажа односи не, и мислам дека не е ништо страшно да се почека некое време, бебето да биде како што треба. Работата не ми е физичка, ама на топлово не се осудувам да се гњавам по автобуси и да папсам на жешково. Дома работам како имам сила. Гледам да не користам средства за чистење, абразиви, а ако морам, чистам со ракавици и маска. Многу ми се спие и немам никаков апетит. Ако порано сум јадела 1/4 бурек без проблем, сега не можам ни 1/8 да изедам. Се ми е многу и не ми е вкусно.
    Со лесно на сите бременки :*

На tina2018 и Dzulija* им се допаѓа ова.
  18. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Јас функционирав нормално се до 9 месец. Пешачев, работев се по дома, во 8 месец генералка сама цел стан после кречење, пазарев, имав односи меѓутоа поретко зашто изгубив интерес некако,се ми беше нормално. Дури и на пораѓај тргнав со песна решена дека тој ден ќе родам, освен мачнините се беше во најдобар ред.

На tina2018 и Dzulija* им се допаѓа ова.
  19. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ви благодарам на одговорите.
    И фала на честитките.

20. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    Здраво мамички, ја сум 8 недела.Кои испитувања следуваат на прва контрола ми се земени брисеви,папа тест,димери,крвна слика,уринокултура,колпоскопија.Многу мие поразлична оваа бремоност,со син ми повраќав многу не функционирав ич до 9 месец гадењс имав.Сега немам никакви симтоми како да не сум бремена освен градиве што отекуваат и ме приболуватт ,лицево мие лом како во пубертет со акни:^) ве читам од 6та недела имате повраќање ,има некоја друга без симтоми како мене? дури малце се загрижувам :?: