Со првото детенце не се пазев, работев се, и тоа што морав и тоа што неморав. И фала му на бога се беше како што треба. Го родив здрав и прав. Пред два месеци останав бремена но жа жал во 8 ма недела немаше срцева реакција и правев киретажа во средата. Еве сега лежам и умирам од болки. Така да би ти препорачала да внимаваш малсимално колку можеш. Не мора да значи дека ако не внимаваш нема да го износиш и се да биде во ред, но недај боже да ти се случи ова што ми се случи на мене, ќе имаш страшна грижа на совест, а за другите проблеми да не зборам.
Здраво и јас сум како тебе 8 +2, и скоро никакви симптоми освен градите бајѓи зголемени. Вчера бев на контрола и фала богу се ок. А и пешачев и работев и генералки низ дома на моменти заборавам дека сум бремена, клекни, стани, наведени се, истегни се си мислам да успорам малку со темпото. Иначе за испитувања не знам да ти кажам, не сум во Мк и појма немам си испитува гинекологот, си знае тој што и како, мене ми соопштува само нареден термин и кажува се е ок. Може и поарно така, да не му ја мислам и чекам наоди и се стресирам. Поздрав и со лесно.
Здраво, 9+4 како почна 9та недела снемав енергија, наутро не можам да функционирам, 0 енергија, мачнини, главоболки страшни, не знам што да правам, или со тек на време ќе си помине..а после 15/16 часот се враќам во нормала.. Некој совет?
Daa bev i si imase zolcno kese i sakus, sega vo vtornik sum povtorno za srceva akcija bidejki ke vlezam veke vo 7ma nedela pa se nadevam deka ke si bide se vo red i ke slusnam srcence... interesno e deka ne moze covek da doceka da slusne srcence a pritoa si malce onaka podisplasen dali ke e se vo red itn ... no mora da mislime pozitivno
Ne e pravilo no ubavo e da se odmori ovie 12 13 nedeli. Ali kako sto ti kazaa drugite slusaj si go teloto toa najdobro znae koga mu se spie koga mu se jade itn. Jas prvata bremenost imqv spontan i sega iskreno od toj aspekt malce sum poumerena vo se i gledam bukvalno da si lezam odmaram i minimalna prosetka za da ne se ulezam ali nisto drugo.... so lesno i tebe
Jas imam drugo prasanje... poslednava nedela strasno me cesaat ocite, neznam sto ja predizvikuva taa reakcija.. izdrzuvam so plaknenje bez da stavam nisto no se prasuvam dali e normalno i od ayo bi imala takva reakcija, da ne imal nekoj slicno iskustvo? I sakqm da ve prasam koga prv pat ste pravele krvna slika i koi vrednosti se bitni za ispituvanje? Jas sum 6 nedela i 3 dena.
Јас сум 4+6 при нагли движења ме сечи долу а баш сега кивав и пре премногу ме заболи ме пресече долу Дали е нормално?
Probaj so vestacki solzi ama da ne se prokulin nekoj drugi zemi, moze da e od bozduhot suv, moze od gledanje vo ekrani po celi denovi, mislam deka vestacki solzi ubavo ke bi napravat, ako ne se reshi eden ocen pregled
Јас сум 5+4 исто како тебе повремено ме заболува кај јајниците, матката или ќе ме пресече при некое движење, а кивам по 5,6 пати на ден и исто ми се случува да ме пресече. Прва бременост ми е па како тебе за се се плашам. Прашав и ми рекоа дека е нормално да не се паничам
mrne vtora bremenost ama po 4 god isto kako prva i jas samo se drzm dolu kako nebare stitam nesto i se plasv malku
Бев на првиот преглед ми рече дека по мен сум 5 недели а по ехо 4 и рано е за срце и дека е наместено каде што треба и ми даде добростон
Ех, тежок бил патот до бременост, ама бременоста уште потешка. До 12гн се беше супер. Потоа ми најдоа ентерокока на брисеви. 1 скриниг супер поминав, денес иакрварев. Мало одлепување на плацентата, терапија си примам утрогестан, плус 2 дена пролутекс ми дадоа и строго мирување. Овие неколку дена мн се движев може затоа.
Тежок е тежок и тоа како. Терапијата ти е препишана и се знае од каде оди крварењето. Сега само строго мирувај, примај си терапија и се' ќе биде во ред. Јас позади мене имам 3 спонтани и сите тие 3 бремености ми почнаа со кафеаво крварење и нонстоп си го имав. Сега оваа бременост се сум под стрес, тоалетната ја анализирам на секое одење во тоалет, имам фобија и страв. Ама се ќе издржиме и ќе гушкаме бебушки и ние. Само мирувај и не се плаши.