Здраво идни мамички, ви се приклучувам во групата, јас сум 4+1. Од симптоми имам градите ме болат и полека се намалува болката, многуу спијам и јадам. Мачнини и аверзија кон храна имав само 3 дена пред да направам тест за бременост сега веќе не. На лекар чекам да ми закажат термин за прв преглед па ќе ви пишам. Имајте лесна бременост
Биваше ли сега да имам кафенко за да го мислам 12+0 сум. Во вторник имам закажано скрининг. Ставам утрогестан и плус прилутекс на 4 дена. Офф нема раат значи.
Прогестерон примаш, ако имаш мала доза на утрогестан зголеми ја, гушкај кревет до вторник. Ако ти е на мисла од што е нека те види матичен на ехо. Јас 13+1 почнав да крварам како 1ден мензис, одма на ехо, мало одлепување на плацентата, два дена пролутекс, 2×400 утрогестан и одма прекина, но иште сум бед рест.
Кога примате утрогестан дали забележувате покачена телесна температура, денес имам 37.1 дали и некој друг има темп. Во рана бременост јас сум 4.4 недела
Да. Наутро имам 36.5 поручек редовно секој ден 37.1. Почесто приметувам во 2 тромесечие, ем се осетам угреана.
Здраво идни мамички Моментално сум 4 недели + 2 прва бременост , пијам фолна киселина и PRE MAMA , последниве три дена осеќам тежина во дишење и срцето ми лупа повеќе дали сте имале или имате вакви симптоми?
Можно е од жешкото или од возбуденост да ти се случува тоа. А зошто фолна киселина и пре мама? Премамата = фолна.
Mi se sluci nesto uzasno.8+2 sum bev na kontrola srceto na moeto bebe prestanalo da cuka. Nema krvarenje nema nisto samo srceto prestanalo da cuka....zosto ....zosto zivotot e tolku nepraveden...posle 6 godini cekanje prvo invitro uspesno ...ama toa e
.Истото го доживеав (само приррден пат)и јас можам да замисам низ каков пекол поминуваш.Нема ништо полошо за една жена.Господ е голем ќе биде....Еднаш се фатило ќебиде.Не очајувак биди јака ,ќе дојде и твојот ден .Исплачи се нека изезе гневот.....Од се срце ти посакувам да пројде овој тежок период ....
Здраво мамичка ние сме исти со терминот, јас денес сум 4+3. А за витамините јас пијам само фолна, од витамините за бременост многу ми беше тешко мината бременост и не ги пиев, башка докторот ми рече дека и се многу тешки за желудникот за сите и без бременост и дека не мора да се конзумираат доколку внесуваш се што ти треба. Јас имав одлична крвна слика до 37 недела а јадев само месоо и црн леб.
Здраво, Денеска сум 6+2 според последен циклус и ивф, денеска бев на контрола др ми потврди близначка бременост но рече дека се 1 недела по мали. Едното е 5+3,едното 5+1, немат уште срцева реакција,и ако докторот го зумираше едното вика еве трепка нешто ама не можеше да го фати за да види срцева реакција ми рече е нормално кај близнаци да е вака, ми закажа за 4 дена пак ехо. Дали на некоја од вас и се случуваше истото,да е 1 недела помал и да биде све во ред?