Impryl gi kupuvam od Sistina , prasuvav i vo drugi apteki gi nema nikade .. Inaku se okolu 2750 denari i ima 30 tableti .. Tamu gi ima site potrebni vitamini ..
Девојки се мислам да се пријавам во термини ама не знам дали тој по ехо да го сметам или тој по циклус
Мамички мене ми закажаа прв преглед на 4 август нели е многу доцна? Сега сум 4+4 а тогаш би била во 8 недела.
мислам би требало на 2 недели првите месеци, ама они ваљда само ти потврдиле бременост прв пат и сега си целат на тоа да слушнете срценце нареден пат.
Не е, таман е. Некои подоцна слушаат срце некои порано па 8 недела би било идеално. 4 недели изгледаат како вечност ама тоа е.
Не сум ни била на преглед, само ми закажаа. Ми кажаа ќе се задржам околу 1 час на преглед требало крв и мокраќа да проверам, ехо и да одговпрам на еден куп прашања. Кај нас у Македонија одиш ти потврдуваат бременост на ехо и после на контрола одиш на 4 недели. Чудно ми е ова прва контрола на 8 недели.
Здраво, пред една недела бев на преглед 11+2 недела се беше океј, некако после 2 дена ми исчезнаа сите симптоми. Т. е уште од почетокот немав никакви симптоми освен што ме болеа градите. Денеска сум 12+3 уште немам никакви симптоми ни гради ме болат ни ништо. Се прашувам дали е се океј, што мислите нормално ли е ова?
Јас сум во Германија и исто тука ми закажаа прв пат само за да ми потврдат бременост 4та недела, по 2 недели 5+нешто отприлика, беше рано за срце ама едноставно виде дека е пораснато од минатиот пат, па 8ма недела слушнав срценце, сега на 10+3 имам пак термин. Ама ваљда не е толку на 2 недели неопходно, само што јас а верувам и сите едвај ја чекам секоја контрола само да слушнам дека се е во ред. Иначе крв и мокрача до сега на секое одење ми проверуваат. А да и брис еднаш за ПАП
Исто и мене ми заказа докторката толку касно и уште не е дојден тој термин во вторник дури ке бидам 7 +3 и сама на 4 недели бев на болница на преглед да се потврди и се виде дека е наместено каде што треба барем тоа да не го мислиш појдиси ма болница или приватно неладе
Мислам дека кај секој е индивидуално . Не си стварај психа , но доколку мислиш премногу оди пак види да ти олесни.
Како ми објаснија тука нема приватно водење на бременост, се оди преку НХС, ти одбираат бабица, таа ти закажува термини, ти ја води бременоста, те породува, доктор само ако има компликации ќе видиш не дај си боже. Побарав порано термин ми рече нема, доколку имам прашања или имам потреба од нешто неа да ја контактирам. Уште ми рече на преглед ќе ми дала некој прирачник каде што треба да го носам секаде со мене. Ќе видоме како ќе поминам на прегледот па ќе пишам подетално.
секако ќе си се консултирате со матичниот лекар за понатамошно лекување и дали воопшто ќе има потреба од било какво лекување