Види ги референтните вредности на лабаратријата ама сепак направи уште еднаш и оди кај општ матичен да ти даде некоја терапија
Референтните вредности што стојат на самиот резултат се 0-22,0. Овој упат ми беше од гинеколог. Тој е втора смена на работа, затоа мислев ако некоја членка имала искуство да ми пише, додека не се консултирам со докторот.
Мајки конечно докторката ми рече можи да покдам вечер во 8 па ќе видиме Господ златен се надевам да слушнам силно срценце по менс сум 6+6
Женички да прашам нешто Бремена сум 11 недели ама овие 3-4 дена имам големи болки во стомакот и јајниците Вчера бев кај гинекологот и тој ми кажа дека јајниците ми се многу зголемени и со цисти како резултат на ивф и хиперстимулација Дали некоја имала ваков проблем и на кој начин се реши бидејќи док ми рече ќе помине само по себе Фала
I jas imam isto pokaceni leukociti, verojatno imame infekcija... Jas sum na ginekolog tek vtornik se nadevam ne e kasno, do togas mi rekoa da pijam caj od brusnica i mnogu tecnost . Pisi feedback so ti kazal lekar ako otides pred mene da znam i jas so me ceka
Јас имав хиперстимулација после пункција и одложен трансфер за 2 месеци, пиев Исоспорт, хидролити,течности,одмор и циклопрогинова, за во бременост незнам ама пиј течности и Исоспорт по литро ипол на ден и ќе бидеш добро
Ништо страшно. Се слушнав со гинекологот, рече сега за сега нема потреба од дополнителни испитувања. Треба да се пие увин чај и многу течности. Нема место за загриженост. Ми беше важно да не оди тоа до бебињата, а за мене е лесно, ќе се среди
Дечки, некој да го правел пренаталниот CentoNIPT? Јас имам висок ризик на Трисомија 21 на Приската, па ќе морам да правам пренатален или амнио. Искуство некој?
И јас прашував за тој тест на форумов дека кај матичната - во нивната лабораторија соработувале со нив, ама никој не ми кажа дека го имал направено...па се одлучив за тие што се попознати кај нас. Инаку матичната ми кажа нешто дека овие дека биле први као од нив искочиле (се оддвоиле) нифти
Изгледа иста матична имаме. Мислам тој да го правам. Веројатно приската не е мерило, ама пак се стресувам. Фала, се најдобро
Ич да не се стресираш. Јас затоа и не правев приска -директно пренатален. А за тестовите за кој и да се одлучиш мислам сите се ок. И онака не разбирам генетика сеедно ми беше кој тест ќе биде, повеќе гледав према цена. А мислам дека баш овој не е од најскапите.
Pa ne e merilo priska ama ako si.so ivf bez razlika na godini e preporaka I ako si nad 35 e pak preporaka I ako si ivf Ili prirodno jas gi ispolnuvam I dvata uslova I sum so ivf i sum nad 35 jas nifti ke pravam, vaucer imam od kaj niv. Priska ne ni pravam.
Тачно сум со Ивф, мада со донор, и сум 44. Имам и јас ваучер за Нифти, со тоа што цената е 600е од првиот доктор. Вториот доктор ми рече да не правам пренатален, дека све ќе се види со скрининг, приска и амнио по потреба, меѓутоа дека вака сега е ок. Е правев приска, па сега третиот др ми предложи, додуша уште пред приската, да го направам тој Центонипт. Видов дека имаат попуст, па исто и тој ќе ме кошта 36.000 ден. Различни мислења од тројца различни доктори, ама изгледа ќе одам со Центонипт пошто му верувам на матичниот дека е најдобар. Фала, се најдобро