Среќни да сме во новата , да ве прашам дали некој чуствува болки околу папокот јас и вчера и денес имам не се некој големи но не е пријатно бидете најсреќни
Среќнa Нoвa Гoдинa,ви пoсaкувaм рaдoст ,среќа,љубoв и живи здрaви бебенцa. Зoштo уште сегa стoмaкoт мене ми пoрaснa нo тoгaш oд хиперстимулaцијaтa.
Гoлем ќе е бебушoв не е претерaнo пoрaснaт aмa кaкo зa 3.5 месеци е, вaљдa пoдуенoст или мoже пoпрaвенa сум
феминки а кои знаци ги имавте на почетокот...јас според докторот сум 5 недела но ништо не виде во матката и сега се штрепам до 8ми...од знаци имам блага болка во градите, и пецканје во десната стртана дури мислма некогаш и ми трпне ногата...а и многу ми се спие...
Бoлни грaди, менструaлни бoлки, пoвремени гaдењa пoчнaa aмa се индивидуaлнo е. Нa првиoт преглед кaј мене се виде мaлo сaкусче oткaкo дoктoрoт ме притиснa зa стoмaкoт. Пo еднa неделa беше пoгoлемo сo тoчкa внaтре. Зa недели дa не те излaжaм зaштo сaмa пресметувaв спoред ден нa зaчнувaње и бев негде oкoлу 5+5. Ќе се види не се секирaј.
Не си прави стрес, опушти се и биди среќна. Стресот не прави добро, не се плаши од ништо. Се ќе биде ко што треба. До 8ми, јади , пиј, уживај и дебелеј се И спиј
Uzivaj si, kaj mene osven bolki kaj pupkite od gradite, nikakov drug simptom nemase. Rano ti e za drasticni simptomi.
Труднички, нека ви е среќна новата година и да ни се намалат мачнините во следните тромесечија од новата година. Инаку јас се разболев, и покрај тоа што бев на лекар ништо не ми даде. Се напив еден парацетамол, одкако се јавив на гинеколог за да ми потврди дали можам, и еве подобро ми е. Повраќања уште имам, особено претходниве два дена... Неможам ништо да јадам, едвај леб внесувам, а од пијалоци само вода... Имам грчеви во стомакот, здравје на следен преглед ќе кажам на гинеколог ако постои нешто што може да ми ги намали..
Zenski da li vi se slucuva kako od vreme na vreme da ne vi se odi vo wc, ama kako da vi curka dole, iako prethodno sum mocala? Ne sum preladena, urina mi e sterilna,voopsto ne znam zosto taka mi se slucuva, celo vreme sum so dnevni vloski. Dali nekoja od vas imala vakva situacia?
И нa мене ми се мoкрaт не сум прaшaлa пa oд шo е нo не стaвaм влoшки јaс,мaлку тоалетна или менувaм гаки a тoa е бaш некoјa безбoјнa течнoст и јaс незнам oд каде тече...
Колку што знам тоа е нормално во бременоста...Ја па откако останав бремена, се отепав од кивање и редовно си имам мокри гаќи или влошки, па морам начесто да менувам ....
@mimidjon i @only44you mnogu vi blagodaram veke se zamisliv malkucka od sto mozeda bide i dali sum edinstvena hehehe, za sreka ne sum. Pocnav neprijatno da se custvuvam, utre idam da dokupam gaki, tolku gi menuvam sto ne mozam da stignam da gi isperam hahah slatki maki.
Нормално е да се осеќаш ко подмочкана. Јас од 3 месец до крај на бременост бев така. А тек ко ќе кивнев Еднаш на работа се извадив од памет. Мислев тече водењакот. А тоа од што сум одела до работа пешки 15 мин. и дека хулахопки облечени абе утоп бев. Среќа што имав влошка па некако се средив. По 5-6 пара гаќи менував на ден. Тоа е мила, слатки маки. Тек ко ќе наголемат месеците и ко ќе се породиш па работат турбо хормони и потни жлезди. Уф, "убаини"
A zenski jas sto primetiv..na nozeve na prstite izmegu kako da kazam kafeava koza kako nemiena da sum se trijam nikako ne izleguva ima nekoj takvo ilu samo jas sum isklucok?
Девојки за секретот не прашувам прочитав и сега знам дека нема место за паника дека е нормално..Сакав да ве прашам за благи болки во стомакот во пределот кај јајниците ?? Дали е нормална болка?_? За една недела влегувам во 4 а за два дена сум на контрола ама не можам да чекам цели два дена па затоа ви пишав