Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Jas sum kaj lazarevski on ke mi pravi skrining medjutoa jas se resiv I na prenatalen kolku e tolku e daj boze da e se ok parite ne gi zalam. Ti koj ti pravese skrining

tina2018 likes this.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Сите ме видоа до сега, нема неко да не ме видел. Скрининг правев кај матичниот Ложанковски. Може и кај Трајковски ќе одам пак, он ме виде за срце. Ќе видам утре што како. Секако е подобро кај повеќе. Одам и на државно, и таму беше се во ред. И јас ќе го направам тестот, тоа е. Кај нас е две плати, а во Германија 300 е. Па види ти сеа. Ама за сигурно, се ќе направиме. Се најдобро

marijamarkoska likes this.
  3. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Ostaj germanija u nekoi evropskim zemji e zadolzitelno I fondot si go pokriva ama nie ovdeka ko najbogati :) od cela evropa ne derat za se nesto pa I za toa ama tuka sme se nasle I toa e.

Сара Лав and tina2018 like this.
  4. Honny

Honny Истакнат член

Здраво девојки, 11+1 сум единствениот симптом кој можеби го имав тврди, болни и зголемени гради, го снема. Аверзија према храна исто нема. Меше немам, прва бременост дека ваљда. Ама градите од вчера наваму ниту отечени ниту болат. Петок имам прв скрининг закажано ама ме убија мисли дали е се ок. Знам дека е индивидуално ама и прошле ли на некоја така наеднаш сите симптоми?

5. Liu

Liu Популарен член

Градите ме болеа на почеток, од 12та недела немам веќе никаков симптом освен осетливост на мириси, аверзија на храна никогаш, повраќање никогаш, лошење минимално наутро и тоа не секој ден неколку пати во цели три месеци. Уживај и не се секирај и јас бев таква докторката ми објасни дека секоја бременост не е иста и нема правило дека треба да повраќаш да ти се гади и слично. Сега 14+4 многу ретко само по некое стегање или пецкање околу јајниците друго ништо, дури можам да кажам дека функционирам исто како пред да останам бремена. Исто ми е прва бременост, имам ептен мало меше кое шо почна да се познава сега од пред две недели и појќе личам како здебелена и раширена кај колковите отколку како трудна. Бебето на скрининг излезе за една недела поголемко според мерките Се ќе биди во ред и ќе си имаш уредна бременост до крај без секирации :l::hug: Ако те интересира уште нештослободно пиши ми

marijamarkoska and Honny like this.
  6. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Таква лесна бременост секоја трудница посакува, уживај си само, а ако те јаде мисла оди на гинеколог само да видиш чисто дека е се бо ред. Мислам дека нема потреба за паника.

Honny likes this.
  7. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Дали на некој друг во рана бременост му имаат препишано естрофем таблети? Не ми е јасна улогата кога веќе дошло до бременост и ендометриумот е добар, добра имплантација.

8. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Devojki kako gi racunate nedelite od poslednata menstruacija li? Ako e raka jas sum 4+4 |( mene posledna mi bese na 17 juni, a prvo exo mi zakazaa na 28 juli, koj znae dali ke ima togas srce, da ne bide malecko.

Honny likes this.
  9. Honny

Honny Истакнат член

да точно така се рачунаат. На 28 ми ќе бидеш 5+нешто, за срце мислам е рано, би требало 6+ да си барем.

10. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Jas ke bida 5+6 od prilika

11. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Devojki da prasam, dali e normalno da se bolki vo dolniot del od stomakot, kako menstrualni, kako bodezi vo jajnicite? Jas de gi imam de gi nemam, vcera poslabo od savsjle poveke.

12. Grateful

Grateful Истакнат член

Да јас ги имав, менструслни болки многу чедто, боцкање и од левата и од десната страна многу често, пулсирање,пецкање на јајници .. вчера бев на контрола и све е во ред.

BiciBici and Honny like this.
  13. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Grateful fala ti mnogu jas pa za se nesto samo se sekiram uufff i samo mislam kako ke pominam na prvata kontrola uff. So gospod napred se nadevam ke bide se ok

14. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Magnesium zemi si taka mene mi kaza doktorot I posle 7 nedela mi se namalija drasticno.

BiciBici likes this.
  15. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Здраво феминки, дали би можел некој од вас кој што прима клексан да ми ја објасни процедурата за рефундација на сретства, дали е доволно само извештај од гак и сметкопотврдите да се достават во социјално или уште нешто плус и како се носат дали на месечно ниво? Во извештајот ми напиша др да ги примам во тек на два месеца па контрола, и кога испитувавте д-димери на колку време? На минатиот преглед го прашав др ми рече рано е на следен скрининг ќе се договориме иначе сум 9+3 и сум IVF

16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Здраво. за да поднесеш барање за рефундација на клексани ти треба извештај од трансфузилог со кој ти се препишани клексаните, сметпотврдата и фискални во оригинал, копија ќе си ставиш во прилог на барањето од трансакциска и потврда од гинекологот дека си ги примила клексаните. важно е да ти се купени со дата после извештајот и потврдата дека ти се примени може да ти ја дадат тогаш откако ќе помине времето за кое ти се препишани. на пример во твојов случај 2 месеци откако ќе поминат ќе земеш потврда и тогаш ќе поднесеш. се надевам ти помогнав. со лесно!

Nbnbnb likes this.
  17. Honny

Honny Истакнат член

Исто и мене ми беше, болки грчеви како менструални до 9-10 недела. Трчав во тоалет да проверам да не сум прокрварила, такво ми беше чувството. Докторот никогаш не се потресе кога на контролите му кажував, ваљда е нормално. Сега еве 11+2 никакви симптоми, па еве сега и тоа не ми чини, се плашам дека и тоа не е нормално :D сите си ја чекаме одвај следната контола, само позитивни мисли и времето викаат лета.

tina2018 and BiciBici like this.
  18. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Uuff ostaj deneska sum epten depresivna me mavna vo glava deka nema da ima srceva reakcija i gotovo, lelee go pobudalev maz mi, a i sama sebe, neznam sto da napravam i dali smeam da se napijam dizeapam da se smiram, be bev vakva neznam sto mi e deneska;(

Sara B. likes this.
  19. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Напиј си се прво Б6 и мисли позитивно, ако паниката не поминува можеш Диазепам. Мојот гин ми кажа дека по потреба можам да се напијам но не често. Фала му на бога до сега сум немала потреба. Сите сме со истите мисли и чуства и сите едвај чекаме следни контроли за да видиме дали е се океј. Пробај да се релаксираш земи прави нешто да ти се отргнат мислите пд тоа и мисли позитивно, ќе биде се океј:l:
    Инаку и јас ги имам истите болки како менструални, па ќе ме пресече доле, па како пецкање, па позади половината ме боли, се е тоа нормално не се секирај.

tina2018 and BiciBici like this.
  20. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Јас немам извештај од трансфузиолог клексаните ми се дадени од гинекологот што ми правеше инвитро бидејќи имам мутации на хетерозигот, и затоа бидејќи ми рекоа дека од приватна кл не признаваат закажав на гак и ми дадоа извештај дека треба да примам клексани. Дали сега значи дека нема да ми рефундираат зш немам од трансфузиолог?