Многу ми е жал миличка за твојата загуба знам колку е тешко, но биди силна и дај боже за скоро да не израдуваш со убави вести
Мамички јас сум 5+5 сега приметив како малку кафеав исцедок на ѓаќите. Бабицата ми рече имплантациско било, но дали може во 6 та недела да е имплантациско? Болки немам, симптоми имам па и мачнини почнаа.
Може да не е значајно ама не треба да се игнорира оди на преглед нека те види доктор и нека ти даде нешто за поддршка и повеќе одмарај.
Еве читам за неуспешна бременост од членката погоре и ги имам истите симптоми, градите како намалени и омекнати ми се. Истите недели ги имам. Утре ми е контролата и се плашам истото ќе ми го кажат. Жал ми е за загубата ама кај прочитав кај запустив, од вчера око немам склопено. Еве овие се тие моменти кога добивам желба никогаш да не го отворам форумов. Убаво е да размениме искуства и добри и лоши ама мене ептен ми удираат на психа. До хормони ли е не знам, јас ваква никогаш не сум била. Држете среќа за утре, само да е се во ред.
Членката во некои предходни коментари погоре мислам кажа дека имала крварење неколку пати дали било третирано или не, не знам , искрено многу жалам ама немој да си ствараш непотребен стрес, ќе биде во ред и ќе поминиш супер, сите сме со различни приказни и ќе биде како што сака бог, само со позитивна мисла.
Ако си таква цела бременост ќе си таква , под стрес. Иста сум и јас. Цело време ќе те измачува нешто. Сега срцето после скринингот првиот , па вториот, после ќе одбројуваш да стасаш до седми месец итн итн.
Istata sum i jas. 12 godini se boram so sterelitet vaka psihicki kako ovie 2 dena od koga procitav nikogas ne sum bila padnata. Samo proveruvam simtomi, samo meram temeratura i mene mi e padnata sabajlevo trmeraturata nemam veke bolki vo stomakot nisto ne cuvstvuvam.
Ма супер кога би имало доктор да ме прегледа, не живеам во Македонија тука различно водат бременост. Ми рече бабицата имплантсциско било а на преглед на 4 август сум допрва прв преглед. Ќе ме изеде мисла до тогаш.
Јас болки имав само на денот на очекувана менструација, а сега ништо не чувствувам во стомакот, само глад и повремени мачнини.
Индивидуални се симптомите, не се кај сите исти , не се оптеретувајте. Некој ден се поизразени, друг ден се помалку изразени. Некој има помалку , некој повеќе, некој нема.
Devojki sega koga bev vo wc epten malku na toaletnata imav kako mali grutcinja kafeni, sto moze da bide toa.
ќе ти го кажам моето искуство. минатата бременост имав блед кафеав исцедок и на крај имав миссед во 18 та недела. оваа бременост имав кафеав густ исцедок на два пати негде околу 6та и 8ма недела ми препишаа устрогестан, трчав одма на дежурен. фала богу се си беше во ред, еве терам 20 та недела веќе. од моето искуство кафеавот исцедок може да значи се и ништо. сепак јас од препазливост би отишла одма на преглед.
И пак без осет сте! Чоек сто пати ќе напише дека има осетливи членки, сензитивна тема и ти најде да и раскажуваш за минатиот пат???Те праша ли некој за минатиот пат??? Со каква намера го пиша ова??? Сакаш срце да ги стегне тие што читаат овде и за секоја секунда се плашат дали е се во ред или не е??? Срам да ти е, дај совет ама не како касап туку како жена соосет на оваа тема! Пу јазк!!!
Жено смири хормони. Што воопшто се зачленувате на форум каде секој има прави да даде свое мислење. Поубаво вака да се каже бидејки има членки дома што си седат и бараат лек на форум.