Зашо ваква дрскост?Целиот под форум е со вакви искуства за жал.Животот розев не е ,и со тоа ќе се помириш.Во која тема и да отвориш ке наидеш на неубави случки.Одлуката дали ке ставаш на срце или ќе игнорираш е твоја.Крај краева не читај .
Не е до моите хормони, до етиката е, неможе во моментот на паника мекој така да збори, треба да утеши не да испаничи уште толку
Поубаво така да каже за да превземе нешто членката. Јасно тие дека има жени што седат дома и крварат? Јас не би се испаничила туку ќе отидам одма за секој случај. А не на форум да барам совет. И не ти личи како трудница што ја исповреѓа членката.
па шо требаше да и каже?Седи дома сасвим нормално е?За вакви раб се оди на лекар.Не се прашуваат рандом особи
Членката праша, другата членка си сподели сопствено искуство. А и таа е реалноста, исходот може да биде или тој или тој. Треба да сме свесни сами, не на форум да ни кажуваат. Какви паники се креваат тука, не е прв пат, само ете членката си го зеде делот.
Членката си се јави на доктор и и кажаа што да прави, но за жал се испаничи од муабетот дека готово е крај до тука било, треба да се има осет дека со трудница се збори, малку размислете дали е ок на трудна жена така да и зборите! Само она знае колкав пат поминала до тука!
Баш ете така и рекоа…до тука било.Абе ајде не прај драми.И кажа жената убаво дека со истиот проблем имала и добро и негативно искуство.И тоа беше се
Ги измеша работите, не се јавила на лекар туку прашува тука што може да биде тоа. И секој си кажува искуството.
искуството беше споделено со цел да помогне на некој, не да се створи паника. и јас поминувам низ секакви паники оваа бременост како и сите останати. девојки со лесно на сите и останете секогаш со позитивна мисла. ништо не мора да значи ништо, секоја бременост е различна па дури и кај иста жена
Ve pozdravuvam site .... Jas imam napraveno invitro na 03.07 2021.. fala mu na gospod se bese vo red so dva testa pozitivni i b hcg so vrednsot 963 , se slusnav so doktorot mi zakaza prvata kontrola na 28 sega i da prodolzuvam so istata terpija ...... no pred toa imav mnogu jaki bolki vo gradite i oteceni , deneska nemam ni bolka i omeknati mi se ...... sto mislite dali e normalno????
Здраво mum to be бев денес на преглед прв скриниг, 11+ 5 недели, бебуш 53мм и се ок од виденото. Вика докторот по една недела резултати за сигурно и уште еден преглед, ама колку што гледав мереше главче, носе и врат и вика се е ок. Бебушко потскокнуваше цело време и беше тешко да слика Крв ми зедоа, не знам дали е рутинска контрола или има врска со скринигот ама како и да е, многу ми олесна и многу се израдував. Сакам да споделам позитивна енергија и љубов до сите идни мамички
Neznam kaj koj doktor si jas sum kaj lazarevski I toj od beta posle edna nedela mi zakaza eho I togas se vide sakus znaci vo 5 nedela a posle vo 7 slusnavme srce vo 11.5 nedela prv skrining. Okolu bolka vo gradite pred prvo eho ne se secavam bitno mi bea nateceni kako topki I dur posle pocnaa macnini pa moze u 10 pocnav da povracam I toa ne sekoj den pa posle sekoj den, pa od nedela vo nedela mi e se razlicno, ne se panici kaj I da e izdrzi uste edna nedela.
Zdravo drustvo. Koga otidovte na prv pregled za da se potvrdi bremenost? Mnogu mi e bitno, vo sreda sum 4+6, a vo cetvrtok odime na odmor pa da ne mislam do vrakjanje.... ni vaka ni taka sum
Како се справувате со киселини? Освен сода бикарбона и вода што уште пиете? Јас имам многу киселини и сум постојано гладна, но неможам да јадам заради киселините ме боли желудникот.
Јас со првото кога бев трудна пиев гастро гард а сега сум трудна за второ 3недели негде уште немам ни киселини од симптоми само затнат нос
Со првото пиев и Гастро гард, Рупутут и Антиметил и ништо не ми помогна, развив интолеранција на лактоза и цело време повраќав жолто зелена киселина. Сега мачнини имав 4 5 дена но киселината ме изгоре, почнав пак да ја повраќам. Инаку од 6 месец првата бременост пиев Ранитал заради киселини.