Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Јас пијам Pregnancy Forte, германски се мислам од Pharmavital, во составот се потполно исти како Премама, но се дупло поефтини, 390 денари.

На BiciBici му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Слушнавме срценце :l: бебуш си одговара на 6 + 4 точно.
    Следен преглед на 11 недели. :hug: Може некој да ми објасни за испитувањата во 12 недела ?

На AnaAnaBanana, zverkica, S.o.F.i и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Јас се извинувам, сега забележав дека сум одговорила на овај пост :

А сакав да пишам одговор на овај пост :

По грешка.
    За првиот пост немам такво искуство и затоа немам совет.

4. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Јас ќе ги правам за две и пол, три недели макс. Па ќе можам тогаш подетално да ти кажам, и јас не знам што точно се прави, знам дека има испитување на ехо, детално се гледа бебушот, не знам на што точно се обрнува посебно внимание, а се прави и испитување преку крв.
    Исто околу 12тата недела мислам дека се прават и микробиолошки брисеви за кандида и слично и пап тест доколку немаш правено во ептен скоро време. Некоја членка што веќе поминала на прв скрининг сигурно ќе знае подетално да ни раскаже

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Дали некоја од вас се соочила со симптом да е многу гладна и цело време а од се да повраќа?
    Моментално јадам само варен грашок и пченка, ни вода неможам да пијам.
    Има периоди во денот каде почнувам да се тресам за јадење и колку ми е лошо. Ни фолна не ми поднесува организмот.
    Ако некоја се соочила со ваков проблем да ми каже како ги решила.
    Имам зборувано со лекар пијам сируп за киселините друго ништо не ми даде.

6. MSarche123

MSarche123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    52
    Zemi si antimetil od gumbir na prirodna baza se.

7. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Мерење на бебето, рбет,мозоче главче,врат, носна шуплина, желудник,рачина, ноџина,срцева акција, може ќе дознаете и пол. Значи мерки на се она што му е развиено. Приска тоа е земање на крв и според тие податоци се елиминираат не дај боже некои аномалии. Исто така комплетна крва слика и мокрача и микробиолошки брисеви за кламидија,микоплазма и некои други бактерии кои може да ги има во вагината или цервиксот кои треба навремено да се откријат,кандидата е ништо во споредба со некои од нив :$Мене тогаш кога бев матичниот ми отвори и мајчина книшка. На некои му мерат и цервикс мене не ниту матичниот ниту во плодност можеби сега наредно. Само опуштете се ќе биде се во ред ♥️♥️♥️

На S.o.F.i, stsmua05, Te@ и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Ti nedozvoluvaj da ogladnes za da ti se gadi kako ke stanes kasnuvaj nesto odma bakerools dvopek takvo dur si napravis dorucek, a osetis da ti se jade pak jadi odprilka na pomalku od dva sati ke ogladnuvas, jas taka po cel den se kasnuvam pomalku, I primetiv deka od kompir oriz I cisto meso jajca ne povracam drugovo gotveno jok zelencuk nemozam ovosje mozam, I kasnuvam med malku cokolatce za energija I kisela voda malku posle povracanje da mi proraboti zeludnikot lekarstva ne koristam.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Ти благодарам на убаво објаснет процес и одговор. Те гушкам :hug:♥️♥️♥️

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Devojki sakam da ve prasam dali tie sto pievte dostineks prodolzivte da piete se uste ili prekinavte. Zaboraviv da go prasam vcera doktorot.

11. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207

Јас одвај чекам искрено. Ти благодарам за одговорот ❤️

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Бело брашно, овошје, ориз, млечни производи, домат, овошје, благо ништо неможам да јадам, пробивам Белвита бисквити, златна мешавина и нешто месо можам. Инаку не ми вари добро желудникот и цели време сум или прејадена и гладна у исто време. Страшно се чувствувам.

13. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    483
    јас со претходната бременост бев така исто и кога ме виде докторот ми вика ти си дехидрирала, ми стави инфузија и ме крена... после тоа немав толку мака, а кога ќе имав малце со медицинска сода си помагав

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Предходната бременост исто и јас примав неколку пати инфузии. Сега се надевам нема да стигнам до таму.

На AnaAnaBanana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Јас целосно го изгубив апетитот, и скоро ништо не можев да јадам, еднаш денот нешто мала работа и толку, лошење цело време од сабајле до вечер, деновиве сум подобра и јадам по два, три пати. Многу се секирав, пробував со сила да јадам, и кога го прашав докторот за совет ми рече ич да не се секирам и никако да не јадам со сила но вода да пијам постојано, да примам течности, а апетитот подоцна сам ќе си се врател. Не повратив ниту еднаш, но ослабев 1кг Се трудам барем овошје и зеленчук да јадам, колку толку, и фолна и витамини. Пробај да експериментираш со различни јадења, некое можеби ќе можеш да го јадеш, јас така правев и успевав понекогаш "да го погодам она вистинското" а се што не можев да јадам му го давав на мм да дојаде

16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Извинете ако дум досадна.
    Мамички дали е можно?
    Лежам на левастрана и чувствувам како ми натежна нешѕо матаму на стомакот и како некое движење малку сеќавам 9 недели сум многу е рано што мислите?

17. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Мислам дека е премногу рано, бебушот е толку преситен во 9та недела што мислам дека не е возможно да се осетат било какви движења... Но не можам да тврдам со сигурност.

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ти па ептен рано чекаш, сега нема ни теоретски шанси да го осеќаш бебето. Тоа е движењето на цревата, ама втирена си и сега го примеќаш. Ако ги загледаш ќе ги видиш и како се движат горе-долу, особено ако си послаба :).

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ne voopsto ne cekav tuku ne mozam da objasnam ednostavno mi tezese i osekav nesto mozebi crevata bile

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Бебето сега тежи околу 2 грама, ако можеш таа тежина да ја осетиш, браво. Обично после 15, 16-та недела, а ако не е прва бременост, најрано 12 или 13-та се осеќа некое движење. За толку рано, немам слушнато до сега, не знам.