Јас првата бременост во 12 недела осетив голицање, дури и се гледаше како ми трепери едно мало местенце во долниот дел на стомакот. Сите ме убедуваа дека не е можно, но не измислував, можеби зошто бев многу слаба па порано го почувствував бебушко.
Здраво, Дали некоја од вас што е со ивф имате вагинално боскање, јас сум скоро 9 недела секој ден имам вагинално боцкање ,денеска и пецкање на едниот јајник,др ми рече пред 1 недела дека од цистите ми е пецкањето бидејки на двете страни имам цисти од стимулациите. Дали и на некоја од вас и се случило ?
Jas celo vreme imam bockanje i tegoba na jajnicite i po mali bolki. Nekni koga bev na kontrola mu kazav na doktorot me vide i mi rece mi bile oteceni jajnicite od punkcijata nekade do tretiot mesec taka ke mi bile i nisto ne mi dade za pienje
Исто и мене така ми рече ама денеска ич не ми беше добро цел ден се осеќав многу лошо. Дали тебе ти се случува да имаш вагинално боцкање по неколку секунди? многу често ми се случува на мене
Mi se slucuva i mene celo vreme. Jas poslem transverot naredniot den savajleto samo sto se razbudiv imav nenormalno ne izdrzlivi bolki. Pa piev brufen i uste edi drugi isto za boli vo stomak bea blukomin mislam se vika, pa mi se smirija se javiv vo Newborn i sestrite mi rekoa od pukcijata bilo. Zemi si magnezium pij moze ke ti se potsmiri i jas pijam.
Оф ми олесни малце. Фала ти мила иначе јас магнезиум пијам когаа ке ми текне многу ретко ама ке почнам барем по 1 на ден да пијам. Др ми рече слободно пиј си до 2-3 на ден
Mene nisto ne mi rece da pijam, samo mi kaza deka do treti mesec taka ke mi bidat oteceni jajnicjte, magneziumut go zemav na svoja raka i pijam po edno na den, neznaev deka moze i poveke da se pie.
Да слободно до 2 можеш на ден,има жени и што по 3 пијат ама јас само 1 сум пиела,др трајковски ми рече слободно по 2 на ден земи си.
Здраво мамички , веќе цел ден повремено имам оштра болка која е пропратена со преблаги менструални болки ама оштрата болка ми се појавува на моменти и е многу непријатна и болна. Дали некој имал вакво искуство и дали е загрижувачко , многу слабо јадам и слабо одам во wc хелпп ајм фрикинг аут,во четвртвок бев на преглед вагинален да не е од тоа? 6+6 сум
Девојки бремена сум отприлика 3 недели на контрола сум вторник но имам болки во долниот дел на стомакот како да ме влечи не се постојани но ги има дали имала некоја од вас ваков проблем?
Daa jas imam celo vreme i mi rekoa normalno bilo i so ogled na toa deka i jajnicite mi oteceni od punkcijata
Zenicki ve molam daj kazete nekoj lek za nesonica nesto sto pomaga sto e na prirodna baza, 2 veceri nikako nemozam da spijam, ne deka prethodnobnesto spiev, ama ovie dva dena pa epten.
И јас цело време имам несоници, 10та недела сум. Сите викаат бремени жени спијат цело време, а јас жива ненаспана сум. Пробај со Б6 пред спиење, мене некогаш ми помага да заспијам ама кратко па пак се будам. Сите викаат ќе ме стигне сонот и ќе спијам цело време, со нетрпение го чекам тој ден
Isto i jas ziva nenaspana sum neznam koga ke dojde toj den da se iznaspijam, a bas si mislev deka ke se iznaspijam koga doznav deka sum trudna, a ova bas naprotiv skros mi se odzema sonot.
16 та терам и сеуште не ми е дошол сонот. Претходно си легнував со кокошките, сега полноќ ме наоѓа. Ич не ми се спие Им завидувам на трудниците кои пола ден го преспиваат. Јас пукам од енергија
Трудници што сте имале болки давајте надеж... денес би требало да сум 5 недела и 3 дена и имам оштра болка во левата страна на стомакот, кај левиот јајник која доаѓа моментално при придвижување и ја снемува одма ама баш е јака и ме штрека и вади од памет. Значи се појави за прв пат јако во движење и цел ден се повторува дали при движење пак или при поместување во кревет, а некогаш ме штрека и во мирување... Иначе на таа лева страна имам блокирана туба ама оставена е во абдомен зошто е срасната за црево и имам еден царски рез, па се надевам оштрите болки се должат на нешто од тие две работи ... да не беше недела или празник утре ќе се нацртав кај матичниот ама баш ми се погоди... Страв ме фаќа иако знам дека во Божји раце сум, но добро би дошло да споделите искуства со нешто слично, а сепак со бебето да било се ок... п.с. иначе немам правено пункција во брзо време па да се сомневам на таа причина
jas sum 4ta 5ta nedela, imam belo pranje od sekogas ama sega mi bese mesano kako so bledo crveno dali e nesto opasnoo?? i jajnicite taka me podboluvaat???
Јас кога бев 5+1 имав многу чести болки во левиот јајник, значи како пулсирање знаеше да биде и константна болка по неколку минути многууу често, и ногата малце како да ми беше укочена,дека порано имав вонматерична и одма мислев на тоа, истиот ден бев на гинеколог уште немаше сакус ке полудев мислев дека толку вонматерична е,утредента кога отидов кај де трајковски он виде еден мал сакус бев 5+2,после 5 дена друг сакус,ама само 1 ембрион се развивал и моментално сум со 1 и сум 9 недела.