Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Ми даваат Циклизин за мачнини и повраќање незнам кај нас дали го има но помага многу.
    Инаку проблемот ми е што неможам да задржам ништо во стомак и покрај сите лекарства сум даун, уште ме држат.
    Јас сум 7+4 и утре конечно ќе имам прво ехо да го видам бебушко како е.

Bilka5T and tina2018 like this.
  2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Боље таму да си него дома да се мучиш и да неможеш да си помогнеш никако , и јас ништо не јадам се ми е гадно малку ме смири повраќањето ама џабе… Јупии што ќе го видиш , пиши ни пак :hug:

3. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Debojki da ve prasam tie sto koristite utrogestan, dali vi se pojavuvaat kako kako kafeni gritcinja? sinojka pak mi se pojavija, ne mnogu ama dovolno da mi napravat griza

4. Liu

Liu Популарен член

Мене не, еве до сега 3 месеци користам кафени грутчиња не ми се појавиле,бели да од самата вагиналета но кафени не, консултирај се со гениколог, не би требало да е нешто страшно, ама сепак јави се кај доктор.

BiciBici likes this.
  5. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Леле исто и кај мене, од време на време градите ќе ме заболат, како имам некој проблем со јадење од време на време ама други симптоми ништо. Едвај чекам контрола да направам во понеделник, да потврдат дека се е во ред, од памет ме вади.

BiciBici likes this.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Дали е многу страшно ако се испушти доза утрогестан? Ги примам орално пред спиење, ама последнивр 2 вечери едвај стигнувам до кревет за спиење и сабајле ми текна дека 2 вечери се немам напиено. Ептен испаничив и ги оставив на перница за вечер да не заборавам.

7. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Nikki koja nedela si? Ne bese do sega na kontrola?

8. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Odamna ne sum pisala no eve me vo 12 nedela vlagam deneska i pravev pred edna nedela Torch testiranje i mi iskoci pozitiven rezultat kaj RUB IGG - +31 A RUB IGM mi e negativen... Isto i CMV IGG mi e +250 a CMV IGM negativen... Prvo se potresov mnogu zosto mislev imam rubeola no posle od citanje na net objasnuvanja svativ deka igg e pokazatel deka si go prelezal a igm dokolku e pozitiven togas znaci deka momentalno go imas... Stekja toj mi e negativen.. Doktorkata mi e na odmor pa ajde sakav cisto da slusnam iskustvo i od nekoj od vas poiskusen dali e tocno toa sto sum procitala na net. Fala odnapred :)

9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

за рубеола сите сме вакцинирани, кај сите би требало да искочи дека игг е позитивно, CMV ти е херпес и за тоа скоро сите имаат антитела резулатите ти се добри уживај :)

ZULERA likes this.
  10. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

6+4, бев на 5+1 но тогаш имаше само гестациски сак и почеток на понатамошен развиток, сега на 7+1 сум да видиме до каде сме.

BiciBici likes this.
  11. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Super zaedno sme i jas sum7 +1 ti posakuvam sreka, jas na 11 sum ke vidam sto ke mi kaze doktorot.

ZULERA and Nikki12123 like this.
  12. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Ајде со лесно и позитивно, чекаме убави вести од двете па заедно да шетаме низ темите за второ и трето тромесечие :inlove:

S.o.F.i, BiciBici and marijamarkoska like this.
  13. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Amin boze, samo za ubavo neka e

14. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Девојки, 16 недела сум. Како ќе знам кога почнало да се осеќа бебе? Ми се случува да осетам како влечење или боцкање ама си викам тоа е матката што се шири...:?:

S.o.F.i likes this.
  15. Grateful

Grateful Истакнат член

Здраво,
    Дали некоја од вас има направено микробиолошки брисеви на 9 недела? 2-3 доктори ми рекос во 12 недела а матичната ми рече не е проблем може и порано,дали е ризично ско правам порано значи крај на 9 недела?

S.o.F.i likes this.
  16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Јас правев во 9та недела.
    Имав печење и докторот рече ајде да земеме брисеви.
    Јас искрено не се плашев и му верував на докторот.
    Ако имаш некои симптоми направи, ако не чекај си и 12та недела да не ти е премисла.
    :)

17. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Може и порано да се земе брис. Мислам дека причината што земаат во 12та е дека и да има нешто не е препорачливо да се пие антибиотик додека трае органогенезата.

tina2018 likes this.
  18. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Девојки, дали некоја од вас имала благ мирис на вагината? Тоа се случува ако има кандида а јас ја имав пред бременост и ја лечев. Не знам дали може да е од нешто друго. За сега не чувствувам нешто освен можеби блага непријатност (може ми се причунува оти цело време ја мислам :) ) 7+ сум и рано е за брисеви, плус страв ми е од уште една терапија, веќе примав во трета недела...

19. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Zdravo devojki jas sum 11+5 od utrovo sum so jaki bolki vo zeludnik, bev i vo bolnica me pregledaa i mi uklucija infuzija, ama bolkite pak se pojavuvaat kako grcevi i me faka panika malku, dali znaete nekoj pritoden lek za bolki vo zeludnik ili nesto sto smee da se pie?

20. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Јас сум 6+2 и завчера ме фатија неподносливи болки во желудник како грчеви кои траат по неколку секунди и поминуваат,но за жал беа пречести и преболни до степен да мислам дека ќе ми прсне желудник... вчера продолжија проследени до дијареа и нормално завршив во болница исто на инфузија и ми рекоа дека најверојатно ми е стомачен вирус и ми дадоа пробиотик еднаш дневно... денес веќе сум како нова и фала богу грчевите се минато... исто вчера вечерта и глава ме искина ама сепак изгледа само стомачен вирус беше... од страв бев и на ехо и бебче си е ок :) а покрај пробиотикот вчера земав и еден рупурут кој знам дека другарка го земаше заради киселини во рана бременост