Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Земам Рупурут ама не ми помогна баш, кој пробиотик ви го препишаа? Исто и мене ме гледаа на ехо фала богу бебче е добро:)

На AnaAnaBanana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    483
    безбеден е за во бременост

Прикачени фајлови:

На Passionfruit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Изгледа е вирус зошто и јас имав дијареа па повраќав и на крај исто болки секундарни у желудник мислев со нож ме боде некој.. Ама трпев и јагленче само пиев и квики со банана и компир печен и реално и денеска имав на моменти болки смс помали... Се надевам утре више готово, ско не ке си земам и ја пробиотик :)

На Bupalu и AnaAnaBanana им се допаѓа ова.
  4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Мислам дека болките можат да се појават и од недоволно внесување храна но не ме фаќај за збор имам такви случки пред бременост.

5. BiciBici

BiciBici Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    341
    Devojki sabajlevo koga se razbudiv cela usta mi e so herpesi, vi se pojavuvaa li na vas vo bremenost? i so sto da se namackam? Opasni li se.. ve molam za odgovor.

6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.202
    И јас имав на почетокот на бременоста. Земи од аптека некоја крема за херпеси ќе ти поминат, не е страшно.

На BiciBici му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Како сте мамички? Како ги поминувате жештините?
    Јас во исто темпо, мачнини и повраќање по цел ден, се надевам у скоро време ќе поминат.

8. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Јас денеска влагам во 13 недела и мачнини немам а и силата се враќа полека за што сум многу среќна.. се надевам сите резултати ке бидат во ред од испитувањата па да ја споделиме најубавата вест за нас на другите Малце позитивна енергија да пренесам до сите вас за да не мислите на мачнините...

На nevermet18, ruzoo и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    ве молам брзо за совет повракам болка во желудник и пролив ќе дехидрирам и ми студи немам темп прво да кажам прашав докторка мк рече електролити и линекс ама пијам линекс одма го повраќам многу ми е лошо помош бремена 11 н

10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    И кај мене исто , дури сега имам и хемороиди … ужас невиден !! Ама се надевам ќе помине се уште малку :(:hug:

11. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    За хемороиди земи Факту маст, го користев првата бременост, а за повраќање лек нема, ни таблети не помагаат веќе.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Здраво :hai: јас сум нова на форумот. 6 недела сум и вчера и денес имам проблем да излезам за во веце. Плус осеќам како пецкање на јајниците и сабајлево добив малку исцедок жолтеникав и густ. Не знам дали некоја од вас имала вакво искуство. Во четврток сум на преглед не знам дали треба да паничам и да одам порано...

13. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Немаш место за паника штом нема крварење, само немој на сила да прицкаш и да напнуваш, ако не можеш да се испразниш остави за по еден сат два, никако немој на сила да напнуваш. Повеќе течности и овошје. На утро цеден лимон со топла вода и ѓумбир, исто на гладно две урми две смокви две суви црни сливи и суво грозје. Во аптека имаш и еден сируп безбеден за бремени се вика СМОКВАН од смокви и црни сливи јас не стигнав да го пробам оти ми помогнаа овие работи погоре, а велат дека е многу ефикасен . И јас имав мака иста само со овие работи ми се поправи па сега имам само течна столица и така. И турското кафе мене ми помогнува за во ваков случај. Така само пополека и немој со сила ќе биде во ред. :*

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Фала ќе ги пробам прво природните работи :* прв пат сум бремена и сите промени ги чувствувам фокусирана сум на тоа. Можеби не е ништо страшно ама психата е страшна, сите околу мене пази се, прва бременост опасно е, до 12 недела има ризик :sweat: и сега секое пецкање или мала промена ме препотува... почнав да избегнувам луѓе само за раат да седам.
    Фала уште еднаш (highfive)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    А да не ги слушаш многу другите? Нека не ти ја полнат главата со глупости. Ризик има секогаш и сегде не само во бременост:fubar:
    Уживај си тоа што треба ќе биде. Мора да имаш промени расти бебе во тебе:hug:

На Anaroz1 и Ljubova им се допаѓа ова.
  16. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    И мене ми е прва бременост немој да слушаш никој, пази се да во смисла не се преморувај, слушај си го телото и немој да креваш многу тешко, но пробувај секојдневието да го тераш нормално и најбитно слушај си го телото самото ќе ти кажи што и колку можиш. Само позитивна мисла ќе биде се во ред и да знаеш дека тие 12 недели и не се баш страшни како што ги кажуваат, ако се си течи нормално. Тие пецкања, слаби болки затегнување, притисок се е нормално ако не е претерано и се осеќаат во целата бременост , ако се силни болките и континуирани или ако се зголемуваат можеш да се обратиш кај доктор, инаку се е нормално. И фала богу ќе имаш промени тек допрва накај 4ти 5ти месец кога ќе почне да расте повеќе тие промени ќе бидат поизразени, тогаш ќе видиш што е тегнење и пецкање :D:lol::l: .Без секирации и уживај колку можиш.

На diskreten32, tina2018 и Ljubova им се допаѓа ова.
  17. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    :hug::hug: фала девојки, полесно се дише :sun: жива параноја сум :rofl:

На dipsidipsidipsi, Liu и ivani30 им се допаѓа ова.
  18. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Како и да е првите 3 месеци и последниот 9 месец се најтешки, но не и страшни.
    Првите 3 месеци телото се навикнува на промени и симптомите се многу изразени, додека 9 месец едвај чекаш да се породиш заради стомак до нос.
    5 6 7 и 8 месец се гола вода, најубаво се чувствуваш тогаш и доколку ти е во ред бременоста нема никакви стегања.

На RinaKa, tina2018 и Ljubova им се допаѓа ова.
  19. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Јас сум 7 месец и баш не се гола вода, матката с ешири болки во кичма, стомак голем неможеш да се наместиш за спиење, мочаш секој пола саат..... Топло пекол, ти голема ти тежи

На tina2018, Herrra и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас немав никаков проблем тие месеци, се движев, работев, ми беше најлесно.