Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    2.683
    Среда и понеделник, провери на мој термин секако кога е таму некогаш е преку една среда

На Bilka5T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    454
    Здраво мајкички.
    Јас сум 6та + 3 и вчера слушнавме срце на бебе :inlove: E сега, мене ми најдоа инфекција во урината, па докторот ми препиша антибиотик, нитрофурантоин дека само тоа смеам, инаку сум склона кон чест цистит и сум резистентна на сите други антибиотици. Сите различно кажуваат, јас се плашам премногу да не наштетам на бебе ;(

На tina2018, S.o.F.i, Bilka5T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Јас сум 11+2 и исто во 6+4 кога и спомнав на докторката дека имам исцедок она ми кажа до 12та да си седам , насмеам ништо да пијам никаков антибиотик и еве уште немам направено брисеви после приската ќе ги правам само од време на време се одмивам со камилица или пијам 100% природен сок од брусница. Прва бременост ми е така да јас не би ги пиела антибиотиците има време кога ќе ја лечиш инфекцијата.

4. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Понеделник, и не знам дали вторник или среда беше...

5. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Бактерија во урина може да биде не само супер непријатна, туку и опасна ако не се третира. Друго е со инфекција во вагина без симптоми за која ќе ти кажат да си почекаш некоја недела. @Matea94 ако ти е ептен мисла, побарај второ мислење.

6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Па да јасно , ама подобро да не пие антибиотици да проба на природен начин да ја излечи , секако е нејзин избор.

7. @HANA@

@HANA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    103
    Pozdrav do site jas sum 10 nedela bremena , mi se pojavija kondilomi bev na pregled na ginekolog ,nisto nemozeme da koristime osven ako se zgolemuvat treba so tecen azot da gi gorime ... pa sakav vas da ve prasam nesto prirodno (domasno) dali znaete nekoj lek ???

8. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Многу работи во бременост не треба да се наш избор туку избор на доктор. Третман со чај од брусница трае долго, ако докторката процени дека ова е опција, ќе и' каже. Не смее да ризикува бубрежна инфекција и доктор проценува колкав е ризикот за се', што смее и колку смее да се чека. Лекот што и' го препишале е во категоријата B за бременост.

На Matea94 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    454
    Па повеќето ме советуваа да пијам терапија на време, да не биде доцна после тоа.

10. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    454
    Фала ти мила, прочитав и јас за лекот немам избор искрено, склона сум на хроничен цистит и се плашам ;(

Еве веќе 3-4 дена јас имам болки во желудникот, стомакот и грбот, тоа беше причината што се јавив на лекар, болките ги поврзуваат со инфекцијата :worried::worried::worried: после примената прва доза вакцина јас имав стомачен вирус, после тоа продолжија болки во стомакот, грбот и желудникот, па после втора доза сум останала бремена, па еве болките продожуваат и се поизразени. Не знам што да правам, никој не знае и не превзимаат дека сум уште многу рано бремена. Премногу се плашам:worried::worried::worried::worried::worried:

11. Waikiki

Waikiki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Здраво мамички, бремена сум 9+1, две ембриончина се, но само во едното има плод со срцева акција, а другото е празен сакус. Се соочила ли некоја со ваква ситуација и дали се беше во ред до крај на бременоста?

12. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Да го пиеш лекот што ти го дале и да не се плашиш од него, безбеден е и за бременои и за доилки. Ајде, побрзо да оздравиш и да си уживаш во бременоста :)

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Кај мене е таков случај Јас сум со ивф и до сега 19 недела е се во ред само докторот ми препорача да мирувам додека да се апсорбира вториот сакус Како и да е само не се нервирај Се ке биде ОК

На Bilka5T и tina2018 им се допаѓа ова.
  14. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    И кај мене беше исто, накај 9-10 недела беве се абсорбираше другиот сакус кога бев на контрола го немаше веке.сега сум 13 недела све е во ред.

15. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Девојки, пие ли некоја од вас суплементи во кои нема јод? Со Хашимото сум и не треба да го внесувам а скоро сите пренатални се со јод. Има опција кај Femibion и порано го земав од Германија, ама сега не можам. Кај нас не сум го нашла. Не ми се пее се' поединечно, ми се смачи од милион апчиња.

16. Herrra

Herrra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    273
    И јас сум со Хашимото и во Германија сум па ми препишаа фолна со јод. Нема штета од јодот. Јодот штети кога има прекуумерена функција на жлездата.

17. Bilka5T

Bilka5T Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    515
    Знам дека има различни препораки, од случај до случај. Во првата бременост вака ми препорачаа и цела бременост ги пиев тие без јод, би терала и сега така.

На Herrra му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Andreaaaaaa2132

Andreaaaaaa2132 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    40
    Zenski da ve prasam vo koja nedela prv pat otidovte na pregled i dali nesto se gledase pa makar i edna tocka?
    Jas sum sega 4 nedeli i 4 dena pa neznam koga da idam
    I dali e stetno na plodot ako pocesto ve pregleduvaat so vaginalno eho pr.2 pati vo edna nedela?
    Se izvinuvam prva bremenost mi e pa ne sum tolku zapoznaena :D

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.738
    Допаѓања:
    17.700
    Мене на 5+6 ми покажа позитивен тест, прв преглед ми беше на 6+3.
    Можеш уште сега да одиш, ќе ти дадат витамини да пиеш и за недела дена пак да идеш за да проверат срцева акција. Немаш потреба од 2 прегледи во неделата, секако и да отидеш двапати сега нема многу што да ти кажат бидејќи сеуште е многу рано.
    Мене првиот преглед ми беше како што кажав во 6та недела, вториот во 8ма и третиот сега во 12та. Ќе видеме натаму, ама и јас сега за сега сметам доколку секако се е во ред ндека ема потреба од прегледи толку често секоја недела.

20. Andreaaaaaa2132

Andreaaaaaa2132 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    40
    Pijam vitamini doktorot telefonski mi kaza sto da zemam.
    Inace rekov dva pati posto odam na privatno i plus kaj maticnata treba da idam cisto taka.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.