Здраво девојки, последна менструација имав на 14 Август. На 16 Септ. Кога правев тест беше негативен. На 20 септ. пак правев и ми покажа позитивен со бледа црта. Според мои некои пресметки денес сум 4 недела и некој ден или ако знае некој подобро да ми објасни. Исто денес бев на гинеколог и тој ме гледаше вагинално и кажа дека нема ништо дека уште ништо не се гледа. Ми кажа следната недела да идам пак до тогаш ако има нешто сигурно ке се виде. Се исплашив да не е вонматрична бременост. Совет ? Поззз
Ако си имала менструација на 14 август, овулацијата ти била околу 29 август. Според тоа сега ви требало да си 5+4 а не 4+ нешто. Би требало да се види на ехо, а за вонматерична да е ќе имаш болки.
Ako си бремена се рачуна од последен циклус, што значи 5+6 си. Ама на ехо више би требало да ти се види. Мене на 4+6 ми открија бременост. Јас на ехото ништо не можам да забележам ама докторот виде.
Може нема редовен циклус. Овде никој нема да ти даде точен одговор. Се е можно. Направи тест со бета.
Немам и јас редовен циклус, а тој месец ни овулација следев ни ништо. Инаку имам болки како менструални посебно кога работам нешто или кога станувам наеднаш. И навечер кога легунувам да спијам обавезно ме заболува половината или стомакот ниско.
Здраво Јас сум сега 6 недела би сакала да ве прашаам нонстоп се осејкаам како помочана и имам бел исцедок Дали е нормално? Кај матичната сум тек во среда Претходната бременост ми заврши со missed
Здраво, нова сум на форумов. Бремена сум 8ма недела, но имам некои слаби болки грчеви во матката.. Кои траат скоро по цел ден. Нормално е ова? Имаме срцева акција, примам Утрогестан 2 пати на ден бидејќи 3 пати ми се случи на бришење да имам малку крв, што мислам дека се иам повредено додека го ставам утрогестанот. Многу ми е страв бидејќи имав еден спонтан во 7ма недела поради хематоми..
I jas imam ama ne kako ti shto kazhuvash...tuku umerono.E sega...dokolku e bela boja i bez miris spored mene bi trebalo da e ok.
Нема што да се пие само нешто на природна база , витамин б6 може , лимон .. провери притисок нешто газирано кока кола . Мора да се издржи.
Bolkite i jas gi imav i seuste znaat da se pojavat normalno e, no za ostanatoto odisi na pregled ne cekaj termin.
Здраво. Вчера бев на доктор и ме гледаше со вагинално ехо. Според последна меструација сум 7 недела и 4 дена, а на ехото се виде дека според големината одговара на 6 нед и 2 ден, сеуште немаше срцева реакција и ми кажа док да идам за 3 дена да провери пак. Е сега ме загрижува тоа што кога го извади ехото имаше крв на него, а јас пред тоа немав никакво крварење. Ми даде да ставам Утрогестан/ Прогестерон 100мг. Две наутро и две наврчер вагинално. И сега ова утро кога станав имав пак како кафеав иседок поблед измешан со прогестеронот. Малку сум загрижена зошто не престанува? Позз
Ставај утрогестан и строго одмарај овие дена до прегледот. Може да е имплантација на самиот плод. Мисли позитивно, штом си покриена со прогестеронска терапија би требало да биде во ред.