Јас уште имам кафеав исцедок и уште ставам утрогестан, инаку 10 недела сум а ми рече др до 12та да терам со нив
Здраво мајки. Јас сум 11 + 3 болките што ги осеќав во цел абдомен почнаа да се намалуват, но со јадењето страшен проблем, се ми мириса на еден исти мирис и ми е гадно но се надевам ќе пројде за брзо. Е сега, дали сте имале проблем со трнење на прстите при спиење без разлика од положбата? Мене така ми е 2 недели
Bez grizhi majka.....i moeto bebe go rachunaat so 10 dena pomalo .Primaj si ja terapijata misli pozitivno i odmaraj sve kje bide vo red.
Zdravo Da prasam nesto. Pred tri dena pocnav da krvaram,bev na doktor mi rekoa deka ne znaat od sto moze da e. Mi stacija inekcija progesteron depo i pijam Dabroston. Iscedokot e poveke temno kafen odkolku crven,i mirisa gadno. Dali se ima sluceno ovaa na nekoja.
Здраво девојки, нова сум на темата, се надевам ќе се дружиме и ќе ме упатувате Денес бев кај матичната, според последен циклус сум 4 недели и 4 дена, со ивф сум да напоменам, две вративме. Др виде сакус, не беше сигурна дали е 1 или 2, сеуште е многу рано. Но ми рече дека имам излив и дека јајниците ми се отечени и се големина како на матката, дека тоа ми било од стимулациите, исто дека имам и неколку фоликули големи, ми рече дека ништо не представува проблем дека ќе си пукнат сами, затоа и од тоа сум имала болки. Битно сакусот/те биле супер наместени. Ми рече повеќе одмарање и тоа. Па сакав да прашам некој со слично искуство дали има. Бидејќи сум нестрплива до следен преглед. П.с прва бременост ми е па сум возбудена, исплашена и не доволно упатена...
Здраво јас сум бремена 5+4 со инвитро. Првата контрола ми е закажана во среда тогаш ќе бидам точно 6 та недела ме интересира што може да се види на ехо дали ќе се види срцева акција. Друго дали е нормално повремено да имам пецкање на левата страна дури и ногата како да ме пецка. Прва бременост ми е и сум испаничена за се
6та недела можно е да се види срцева реакција, но и да нема без паника од 6та до 9та недела се чека, уживај во бременоста
Здраво, 5+4 сум, вчера и денес од прилика во исто време од денот добивам силни болки во абдоменот кои траат по неколку секунди, но се повторуваат по неколку минути, вчера мислам дека болките ме држеа скоро час ако не и повеќе. Мислев дека ќе прокрварам вчера, но за среќа немаше ништо, прегледот ми е закажан утре, но сакав да слушнам дали и некој друг поминува низ ова?
Zdr na site, iskustvo ve molam, nova sum tuka, ostanav bremena so ivf, deneska sum 5+4 nedeli, vo ovoj period imav 3 pati jaki krvarenje od koe deneska sto mi se javi krvarev mnogu dodeka stignav na klinika po noze mi idese sega mi prestana, dr me gledase na eho i se e vo red sakuz ima embrionot e na mesto i plus mi dodade dobroston dva pati na den i prolutex sekoj den..dali na nekoja mu se slucilo ova mnogu sum isplasena tolku krvarenje a samo 5 nedeli fala pozz
Ne se plasi mila..jas imav obilno krvarenje vo 6+2 i vo bolnica zavrsiv no imalo Gospod pa se e vo red..mi pojacaa progesteronska terapija i strogo miruvanje samo do toalet. So pozitivna misla i bozja volja se ke bide vo red. Primaj si terapija miruvaj i samo pozitivno.