@ivi78 I @alisijad odete na tvoebebe.com ima kalkulator tocno ke vi kaZi koga vlegvate vo vtoro jas na 31vi taka da na 01. Se gledame vo vtoro
Devojki da ve prasam, koga bevte na ginekolog za da vi potvrdi bremenost, vaginalno ve gledase ili stomacno
Бев вчера на контрола, бебушко супер напредува, покажа дека сум 9 недели точно, а според последниот преглед требаше 8+3 да сум ама докторот рече дека сум тука некаде не може баш точно да се одреди затоа што варира големината. Сега повторно треба да одам за три недели за скрининг. Битно се е во ред со златото на мама
Јас и ти сме два дена разлика значи на 01ви одиме во второ ! Да те прашам колкаво е долго бебето сега моето е 17мм и доктори ми рече е средно читам на некои места во 9та недела треба да е мах.17мм на друг мин. 19мм не знам што е точно но малу се загрижив
Кај мене беше 2.34 цм, мислам дека доаѓа 23 мм. @fs-fs-fs сега прочитав на твое бебе дека просечната големина за овој период е 17-22мм, затоа не се секирај не може кај сите да биде исто, некои бебиња се поситни, некои покрупни, сите деца не се раѓаат со иста големина. Штом докторот вели дека е добро значи добро е
Мене ми пораснна долниот дел од стомакот а и јас за уште некој ден сум 14н. Кога ви закажаа преглед , јас повремено имам болки во крстот подоле од грбот дали е добро,начесто кога работам и сум на нозе 2-3ч а во стомакот некогаш некои благи ...
И мене се ме зaбoлувa oд твoетo напишано нo не му дaвaм мнoгу знaчение зoштo викaт нoрмaлнo билo нo сегс дa не е претерaнo
Јас бев денес на прва контрола 6 недели сум, имаше срцева реакција се е во ред, и ми даде да ги пијам Pregnacare. Многу се големи едвај ги голтам Вие какви пиете? Инаку ме гледаше вагинално, и рече до следната контрола за да не се соблекувам, да пијам многу вода пред да одам на контрола и ке ме гледа на ехо само.
Со среќа, лесно да ја износиш бременоста Јас ги пијам Фемибион и тие се големи ама се голтаат некако. Јас до сега сум била 4 пати на ехо и се со обично ме има гледано, а вода не сум пиела воопшто
Zdravo na site odamna sum na forumov ama nikako da pisam.Jas sum vo 6 nedela od bremenosta ama imam eden golem problem imam ankcioznost I bas mi e macna bremenosta ima li nekoj vakvo iskustvo??
Честитки со лесно да ја износиш бременоста, анкциозноста ке ја намалиш со прошетки чести, повеке друженње со позитивни личности, гледај да си повеке позитивна зошто бременоста е убава а мајчинството уште поубаво, исполни си го твоето време со работи кој те усреќуваат, кога се чуствуваш вознемирено само размисли дека уште едно срце чука подоле во ритамот на твоето срце и дека тоа малечко е среќно кога ти си срќна. Јас имам блиска личност со анкциозност , редовно оди на психијатар и е подобро, и не само за тебе туку за сите ние треба да знаеме да бидеме позитивни и да се трудиме да бидеме подобро од тоа што сме , биди храбра.
http://forum.femina.mk/threads/Анксиозност-и-бременост.2676/ Еве тукa имaш темa Бaнитo мoе 16+мм, дoктoрoт беше мнoгу зaдoвoлен , се беше дoбрo. Некaде сум 8+6, ми гo кoрегирaше денoт нa пoследен циклус, пa спoред тoa ќе се вoдиме. Нaреднa кoнтрoлa зa 4 недели.
Здравооо иднии мамичкии јас сум најпреснааа.... 2 недела сум и чудно како и се покажа на тестот. Бев на гиниколог и се гледаше само ткивото каде што треба да се вгнезде ембрионот или веќе е вгнезден но сеуште не се гледа. Дали има некој слично искуствоо ??