Дали некој знае како се одредуваат неделите, читам сегде дека на пример ако овулација ти била на 15ти окт. и си зачнала технички се водело како да си зачнала на 1ви окт. кога ти бил прв ден од последната менструација.
Ми Извини... што прашав нешто а на што ти не мораше да одговориш во препаметен стил. Тоа до што ми дошло е моја работа. Ок?
Zdravo iako sum nova na forumov, kaj mene padna vo 7 ma nedela da go slusham srcenceto na bebushot, inaku so lesno ❤❤❤
dali nekoj e upaten za priskata? dali se pravi na klinika ili samo na privatno, treba da pravam skrining i priska ama ne znam dali se pravi na klinika ili kaj matichniot ginekolog i ako ima nekoj iskustvo so skrining kaj Korunoski?
На ГАК во Скопје приска + скрининг за првиот скрининг немаш потреба да плаќаш на приватно, првиот скрининг го прави матичната и плус на ГАК те гледа докторот и ти земаат крв за приска.
Devojki zdravo, vo ponedelnik ke mi bide vtora beta da ispituvam ili 14ti den od transfer. Prvata mi bese vo 9ti den i bese 156. Vo megi vreme, nekolku dena (6) krvariv , i toa pred da napravam beta, zedov progesteron depo, ama pak imam kafeav iscedok vreme na vreme. I menstrualni bolki. Dali vi se slucilo da krvarite tolku? Nemam menstrualen krv, sosema drugo e, ama krv e. Deneska i vcera se smiri ama pak ne sum totalno cista
I jas imav krvarenje lezev primav progesteron depo 3 inekcii se smiri posle nekolku dena pak nekoja kapka ... mene mi rekoa deka malku se odlepila placentata od toa bilo vo 6ta nedela... najubavo ke ti kaze doktor iako krvarenje vo rana bremenost e cesta pojava a moze da bide opasna... so srekja
Meskovci, dali koga se budite imate zelba silno da se istegnite? Jas sakam ama mi e nekako strav i dali e opasno ako se istegnite?