Ве молам за помош, 8 недела плус 1 ден сум имам слушнато срцева акција се, ама сега имав на тоалетната кафен осцедок исто така сабајле и навечер ставам утрогестам, ве молам ако има некој искуство вака, многу ми е страв
Мене докторката ми има кажано дека се додека не е свежа крв не е страшно. Меѓутоа тоа не значи дека те советувам да ја занемариш твојата ситуација. Ако те загрижува појди нека те прегледаат. Ти посакувам лесна бременост.
Сум немала таква ситуација искрено не можам да ти помогнам. Пробај да се смириш да не се нервираш и плачеш. Напиј се б6 или магнезиум и пробај да заспиеш да се смириш.
Утре слушни се со доктор и во случај ако пиеш Аспирин прашај дали да го продолжиш Мене докторот после 8 недела ми го прекина аспиринот за да не ми се појави крварење
Drage cure,ja sam juce bila na ultrazvuku 12+3 i medicinska sestra(babica) je rekla da je sve u redu sa oba ploda(glave,ručice,nožice,srce..).Medjutim kad se vratila rekla je da joj se cini kao da je srce blizanca br 2(tako ga ona naziva) malo vise na desnoj strani.Onda je pocela da trazi nesto izmedju pluca i stomaka i trazila,trazila,trazila citavih 50 minuta(sve po stomaku bolelo koliko je pritskala) ali nije mogla nista da vidi i zakazala mi je pregled kod doktora specijaliste za ultra zvuk iduce sedmice.Koje god sam joj pitanje postavila,u smislu,sta to moze da znaci odgovorila je da ona nije sigurna da je to uopste tako,da joj se samo cini i da moram sacekati odlazak kod specijaliste i dase kuci ne sekiram.Ja oka sklopila nisam citave noci.Pozdravljam vas sve i zelim prijatan dan.
Izvini,no prv pat slusam medicinska sestra, eho da napravi.. jas mislam deka treba da se smiris, i da cekas doktor da ti kaze sto vidi. Edinstvena strucna licnost za toa rabota.
Фала! <3 Правев тест на 3от ден од доцнење на циклус. А од симптоми имав само мало гадење - исто како кога ќе се прејадеш. Гадењето го снемуваше само кога јадев
Vo zapadnite zemji sestri gledaat, ako nesto ne im se svigja, zakazuvaat kaj doktor specijalist. Samo redovnite skrininzi gi pravat doktori specijalisti. I mnogu zavisi kakvo osiguruvanje imas. Toa ti e kapitalizam
Не беше многу обилно, ама еве денеска ништо немам, незнам зошто така, и се јавив на докторката ми рече ако има о илно да дојдиш ако не ништо страшно ама не бевме стрпливи и закажав во плодност за денеска да појдам да видам, да ми биди мирна душата
Ubavo si napravila toa I jas sakav da ti kazam mene isto vo 6ta nedela nekolku kapki vecerta nisto strasno vika doktorot sabajleto obilno krvarenje upat za cistenje... zatoa nemoj da se potpiras na nisto strasno
Денеска па фала богу ништо нема се надевам и на то ќе остани, ама сепак паника ме фаќа иако имам слушнато срцева акција за се ми е страв...
Tako ti je ovde u Svedskoj.Na preglede i analize kod babice pa ako je nesto sumnjivo kod lekara.Malo zvuci cudno nama ali tako je
Devojcinja, kakvi vitamini pijete vo vreme na bremenost? Jas sum 5+2, doktorot mi rece samo da prodolzim so terapijata sto mi go ima dadeno pred transfer. Od toa terapija primim methyl folate, estrofem, krinon gel i aspirin. Bi sakala da zemam nekoi dopolnitelni vitamini, sto mi predlozite? Uste nesto: zasto nemam nikakvi gadenje ili namalen apetit? Dali vi se slucilo na nekoja od vas ova? Voopsto nisto od toa sto ja opisuvat bremenostata nemam. Samo bolki vo gradite i povremeno menstrualni bolki (izdrzlivi)..
Nemaat site isti simptomi, nekoja moze voopsto da nema a kaj nekoj da se pojavat I pokasno.. sto se odnesuva do vitamini I slicno, doktorot ti odreduvam jas ne bi zemala na svoja raka. Nie sme samo na utrogestan 2x1 I vital pregna 1 na den inaku 9+1
37ма недела ни еднаш гадење и повраќање, дај боже и кај тебе така да биде не си барај проблем кај што нема. Лесна бременост ти посакувам