Uste edno prasanje, prvata nedela na implantacija, krvarev. I posle toa prestana. Veke ne krvarim. Ama koga se cistim, ponekogas imam grutki krv kako od krinonot da e. Krv nemam ama ponekogas znae da se pojavi maaaalku kafeavo pri cistenje. Dali e normalno?
Радувај се ако немаш нагон за повраќање, мачнини јас сум 20та недела и секое станување од кревет ми почнува со нагон за повраќање и се така од 5та недела btw околу витамините јас ги пијам Пре Мама и магнезиум x2 375 мг. Уживај во бременоста ❤️
Јас сум бремена за 2ро и досега никакви мачнини сум немала за разлика од првото повраќав секоја бременост различни симптоми инаку јас пијам премама дуо по препорака од матичен
Posle dve nedeli (od ponedelnik), imam kontrola, sigurno ke se vidi dali ima srceva akcija, i tamu ke go odreduva pak terapijata. Do togas ke mora da go pijam zasto mi pisal poraka samo " prodolzi so terapijata, se gledame posle 2 nedeli". Ti do koga go piese?
Дали некој случајно сте пиеле Ацерола со Гоџи? Препорака од гинеколог ми е Ацеролата, но тоа што мајне либе купил со додаток гоџи, не знам дали да земам?
Женски , од денес влегувам во 11 недела и еве од сабајле имам повремено како слаби грчеви ниско ,кај јајници...до сега немав ништо такво...дали има некоја со слично искуство , ме фаќа паника по малку
Здраво и од мене, малку со страв пишувам во групата бидејки сеуште е рано, но ми треба мислење. Пред 4 месеци имав спонтан, е сега ми доци 4 дена и имам позитивен тест. Докторот е на одмор и се враќа наредната недела па се јавив кај сестрата и за тогаш закажав прв преглед. Метилирана фолна пијам веќе 2-3 месеци е сега од страв да не ми се повтори пак спонтат вчера по добиен позитивен тест се напив дабростон за подршка на бременоста, бидејки имав од предходно и мислам да ги пиам до прва контрола додека не ме види доктор па тој да каже како понатаму. Иако мислам дека нема да има штета доколку ги пиам, сепак сакам ваше мислење да не направив грешка што почнав да ги пиам без консултација со доктор. Ве молам за мислење
Zasto ne mu zemes broj na doktorot, da mu pises poraka za sekoj slucaj i da se konsultiras? Ne e bas dobro da pijes hormoni vo svoja raka, bez konsultacija na doktor. Dabrostonot se dava cesto za podrska na bremenost, ama da bev jas vo tvoe mesto, bi insistirala nekako konsultacija so doktor pred da zemam nesto.
Update: Prva kontrola, vaginalno eho, 7 nedeli i 2 dena, bebka odgovara na nedelite si cuv i srcence, dusa majkina! Koga dobiv pozitiven test mnogu mi bese strav kako ke uspeqm da cuvam dve mali bebinja (ke mi bidat razlika godina ipol prvoto i vtoroto), no posle denesniov pregled nekako site stravovi mi pominaa @Feddy so srekja i so lesno da si ja iznosis bremenosta
Awww cestitki, edvaj cekam da ja slusam srcenceto i ja.. mnogu me fakja strav dali sve ke bide vo redd..
Нема потреба од страв , наеднаш ќе си ги израснеш , после ќе си релаксирана ...моите ќе бидат 12 години разлика , јас пак се тешам дека првото ми е ќерка ,па ќе ми помага
Ke bide se vo red, samo pozitivni misli i galenje mesinja @Damjana5 oo mami, pa ti ke imas ogromna pomos, bravo
Здраво на сите! Имам прерходно 3 неуспешни бремености,а сега јас сум 6та недела на почеток. Немам слушнато срцева реакција сеуште. Во средата бев на преглед Др потврди бременост и кажа дека многу е ниско поставено до грлото на матката и има ризик од спонтан, па ме боцна прогестерон. Четвртокот после тоалет прокрварев свежа крв како менструација одма бев во болница ме прегледаа бременоста сеуште си стои ми дадоа да пијам и дабростон и маганезиум 250мг и да мирувам. Крварењето се смири целосно се до вчера кога бев во тоалет пак имаше крварење меѓутоа не како прерходниот ден,поале тоа се смири. Ми кажаа само да лежам цело време и понеделник на контрола. Дали некој имал слично искуство и се да завршило во најдобар ред.?
Jas imav isto taka bese okolu 6ta I 7ma sega sme 10ta sve e vo najdobar red. Ispadna deka bila malku odlepena placentata miruvaj samo sve ke bide dobro