Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Asher

Asher Истакнат член

Јас имав крварење на неколку дена ми се јавуваше од 6н до 9н. Тие крварења беа или на бришење или минимален исцедок. Како ќе ми се случеше сите дежурни ги поминав и државно и приватно. На 7д примав прогестерон депо и плус утрогестан 200х2. Во 9н прокрварев обилно и бев хоспитализирана 1 вечер по што се смири. По хоспитализацијата боцкав прогестерон депо на 4д 1 месец, па уште 1м на 7д. Утрогестан цело време 200х2. И сеуште го примам. Терам 28н па со Господ напред.
    И мене ми беше постелката исто така ниско на само грло и плус 4м пред да забременам правев хистероскопија.
    Само мирување и терапија. Со лесно

2. демотивирана

демотивирана Истакнат член

И јас сум со хистероскопија пред една година точно. Кај мене беше баш како менструација и си течеше убаво, не само на бришење, сега имам многу малку кафенко на бришење само. Одвреме навреме имам и како менструални болки чести но не непрекинат незнам колку е нормално тоа. Ти благодарам за споделеното искуство, ми значи, ти посакувам да си продолжиш со лесна бременост.

Asher and Damjana5 like this.
  3. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Предложете добар ендокринолог од Жан Митрев.

4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Samo miruvanje i progesteron. Nie sto sme so in vitro najcesto primame prolutex, toa e solena cena, 560 den e edna ampula, ali e procisten progesteron. Nie primame sekoj den, nekoi preku eden den, do kaj 10 do 12 nedela, zavisno od sostojba. Mislam deka e dosta poefikasen. Porazgovaraj so doktorot, barem eden period dali moze so ovoj da ti pomogne. So srekja :hug:
    Drugarka moja si iznosi cela bremenost so niska implantacija i placenta previja, ali mnogu odmor treba

Last edited: Nov 6, 2021
  5. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Баш ќе прашам, ти благодарам многу. Више грб ме боли од лежење ама кога мора нема мрдање. :hug:

Blondie715 likes this.
  6. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Здраво
    Би сакала да ве прашам дали е нормално во 11 недела да имам болки во половина веќе 2 дена не се многу јаки болки но сепак ми е страв поради миссед претходно

7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Devojcinja, imam nekoi simptomi kako da sum dobila infekcija. I povekje mi lici na kandida. Ceslanje, los miris, bel sekret.. koga stavam krinon gel navecer, vo sabajle e mnogu suv, i paga kako grutki. Sto mi predlozite da napravam? Dali e rizicno? I dali vi ima sluceno i vas istoto?

8. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Kanesten mast no ne znam dali da zemes na svoja raka jas pred bremenost cesto fakjav obicno pred dobivanje I si zemav sama od apteka no sega ne znam dali smees najubavo na ginekolog moze ke ti dade I vaginaletki

9. Malecka@

Malecka@ Истакнат член

Девојки јас сум 5+5 и почнав да чуствувам некоја тапа болка внатре во вагината и не знам дали тоа е нормално Оваа ми е прва бременост и сум со ивф.Дали за џабе кревам паника ?

10. Inamya

Inamya Популарен член

Мила најдобро консултирај се со гинеколог, а за кринонот не се секирај исто и мене ми се прави како грутки понекогаш, нормално е, неможе целиот да се апсорбира.

11. Inamya

Inamya Популарен член

Нормално е мила, почнува да се шири матката, не се секирај, одмарај повеќе :hug:

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Dali ti se slucuva grutkite da bidat crni? Onaka bas crni crni.. Ne krvarim ama crni grutki mi se pojavuvat

13. Inamya

Inamya Популарен член

Не, обично се како прљаво бели. Не би требало да е нешто опасно штом немаш крварење, Али најдобро консултирај се со гинеколог па ќе ти речам, за да си мирна и да не се секираш :hug:

14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Nemam krv, isto bas prlavo belo ama so crno prlavo

15. Brankapska

Brankapska Истакнат член

zdravo feminki i jas da spodelam ubava vest transver go pravev na 19ti oktobar a bhg na 1vi noemvri i beta bese 564 sega prva kontrola mi zakaza za dve nedeli.nadam se da cu togas moci da cujem srceto na bebenceto ili ce biti rano za to?i da prasam kako se racuna kolko si bremen jel den od transver ili od den na posledna menstruacija koja mi bese na 1vi oktomvri?

Verce28, Malecka@ and Damjana5 like this.
  16. Inamya

Inamya Популарен член

Честитки со лесно нека ти е.
    Мислам дека ќе биде рано да слушнете срценце, може само најубавото точкиче да го видите. А се рачуна од први ден на последна менструација.

17. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Zadnja menstruacija mi bese na prvi oktomvr?

18. Inamya

Inamya Популарен член

Би требало да си 5+3

19. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Каде треба да одам на консултација со хормонален статус? Матичната прво ми вика нема ендпкринолози на патофиза после вика за тироидна само на патофиз

20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Na patofiza e samo za tiroida, za kompleten pregled na hormonalen status, ti treba endokrinolog. Taa vo Srce ordinacija ja falat, jas nemam iskustvo so nea, jas odam na patofiza, zosto sum samo hashimoto.

Norah Jones likes this.