Не може да си втора недела, четврта си, две недели изминале од зачнувањето и плус две пд циклусот ете четири. Кога ти беше последен циклус?
Zenski kako Se custvuvate jas denes so slaba glavobolka bev Ama mi ponina mi padna parickata da Se pofalam .Inace mnogu sum nervozna Se mi smeta ovaa nedela , uste Malku pa vikend pa pojke ke Se galime
Nova sum na forumov bremena sum 7 nedeli I 4 dena imam kafeav iscedok propraten so jaka mirizba vo koja nedela se pravat brisevi dali ima nekoj so iskustvo vo tolku rana bremenost da ima praveno brisevi
4 недели си, зачнато е таман, не е касно зачнато како во мојов случај на пример па да се поместат неделите, значи ке си рачунаш од прв ден на последен циклус. @A&Z кафен исцедок бара консултација со гинеколог , не станува збор тука за брисеви, туку може ти е потребна прогестеронска поддршка.
Kaj mene bese taka vo 5 nedela, embrionot ne se gledase ama ne se sekiraj na slednata kontrola ke se vidi so lesno Za site sto prasuvaa za Priska na GAK samo sto se vrativ od tamu, ne mi naplatija nisto. Spored eho se e vo red sega ke cekam uste rezultatite od krv. Zakazete si termin preku maticen.
Devojki zdravo na site, jas sum nova na forumot, pred dva dena ja doznav radostanata vest deka sum bremena. Doktorot mi rece deka spored posledniot ciklus sum 6 nedela i mi zakaza pregled za dve nedeli za da slusneme srceva akcija. Mi dade samo osnovni parametri na krv da ispitam i da prodolzam da pijam folna kiselina, drugo nisto, ni vitamini, ni brisevi .... Dali i kaj Vas bese taka ili ispituvavte i nesto drugo? Me interesira i koi kontroli vo prvoto tromesecje se najvazni i koga se pravat. Golem pozdrav do site!
@elijana Јас до сега немам ништо испитано само крвна група треба сега да испитам. Докторот ми рече дека уште е рано за други испитувања на 12 недела сум на прв скрининг, а после тоа докторот рече дека скоро секоја недела ќе има по нешто да се испитува, Инаку пијам Фемибион кој содржи фолна киселина и други витамини.
И јас немам уште ништо испитано, пред скринингот во 12 недела треба да однесам резултати од крвна слика, железо, гликемија, седимент на урина, уринокултура . брисеви. А пијам фолна, б комплекс, фемибион од утре, до сега само фолна пиев а сум 9 недела.
Ви Благодарам на споделните искуства, може да бидеме во комуникација тука и да споделуваме информации. Инаку започнавте ли посебно да се храните и дали имате апетит?
Aпетит немам нешто посебно, ама за разлика од пред тоа подобро е се вратив до некаде во нормала, сеуште не можам се да јадам ама битно се намалија мачнините и гадењата инаку сум во десетта недела. Пред тоа имав мачнини по цел ден сега обично само навечер ми се појавуваат. За исхраната почнав повеќе овошје да внесувам од пред тоа, Кај тебе како е имаш мачнини и сл.?
Zdravo decki ova mi e vtora bremenost 6 nedeli sum so prvata nemav nikakvi macnini a so vtorava nemozam od krevet da stanam nit jadam nit spijam bi sakala da prasam dali nekoj od vas piel Reglan I dali ima patuvano so avion.
Немам никакви мачнини засега, намам ни многу апетит за разлика од претходно, порано ми се јадеше многу благо, но сега не. Инаку исхраната и претходно ми беше претежно на овошје, зеленчук и нормално готвена храна, не јадам бел леб. Нема да променам многу во исхраната, планирам да додадам плус некоја чаша млеко, суво овошје, по некоја кришка црн леб и месо, бидејќи не сум многу љубител, а читав дека треба повеќе протеини да се внесуваат. Од други симптоми често мокрам, имам гасови и ми се спие, а имам мало пецкање во стомакот, како некоја нелагодност, ама докторот ми рече дека тоа е поради матката која почнува да се шири, а сакав да прашам дали тоа ви се случува и на вас?
Фетус на мајка денес е 7 недели <3 Гадењата се намалија значително, ако повраќав по 6 пати на ден, сега тоа се намали на 1-2 зависи што имам јадено. Во врска со начинот на исхрана, приметив дека не ме влечи тешка храна, ептен ретко, повеќе ми се јадат салати, бејк ролс, и овошје. Кисело ако до пред да останам бремена јадев како луда, сега не можам да мириснам, благо така-така. Не сум накачена ни едно кило, мада и рано ми е. Едит: Извадете си ја апликацијата Pregnancy + за мобилниот телефон, многу е корисна и интересна.
Сакам да Ве прашам дали кај некоја од вас се има појавено некаков исцедок, кај мене утрово имаше жолтеникав-кафеав исцедок,(6-та недела сум) се јавив кај докторот рече дека е нормално доколку нема чешање и пецкање при мокрење и дека не треба никаква терапија. Рече дека поалармантно е ако има крвав исцедок и дека тогаш се прима терапија. Ако има некоја од вас слично искуство, ве молам споделете?
Здравооо иднии мамичкиии како сте мии ??? Јас сакав да прашам дприлика кога се појавува срцева реакција колку што знам јас бидејќи имав спонтан абртус во 8 недела , немаше срцева реакција и морав да абортирам , се надевам и со господ напред дека овој пат се ќе биде во ред . Одприлика најрано кога се појавува срцевата реакција ? И заборавив да ви кажам ми препиша гинекологот Femibion па дали смеам да пијам плус фолна киселина и магнезиум,цинк и калциум бидејќи имам многу проблеми со забите?
Samo femibion da piesh vo nego Se sobriety Se Sodrzi so fem Kaj mene vo 7ma nedela potocno 6+2 bev koga slusnavme srceva akcija