Јас имав во истата недела. Нит нешто осетив, нит некој ја спомна пак. Нит нешто се прави или не се прави. Терам 16та недела.
Фала мами да се враќа иначе неиспланирано испадна ама ќе се издржи за нив на една мака ќе пораснат Гушки до вас трите
Zdravo mamicki, vcera bev na kontrola(8+3), super si rasneme, 2sm i srcenceto cuka 180 pa malku me zbuni toa posto na nekolku mesta na google procitav deka e mnogu brzo a na nekoi mesta deka e super. Nekoja mamicka so vakvo iskustvo da spodeli nejzino mislenje?
Zdravo zenski. Bremena sum so vtoro, ama imam golema anksioznost poradi pandemijata i faktot sto ne sum vakcinirana. Se soocil li nekoj so takvi misli vo pocetokot na bremenosta? Ne mozam i ne smeam da pijam nisti za smiruvanje. Na doktor ke odam ovaa nedela. Ve molam za najdobronameren sovet
Еве ме и мене, ја за се се плашам де ама анксиозноста за короната си е плус. А ја си викам ехее колку бебиња се родија за време на короната, неможе светот да застане целосно. И после пак ме здрма страв што ак8 нешто се искомпливира што вака што така и одма земам книга или барам некој за муабет на телефон и ми помага. Другарка моја вчера се породи позитивна е, во ковид ценатрот ја испоплашена за неа, она лабава вика супер е тука и повеќе тестови поминувам и ја и бебето многу убаво е организирано. Леле викам ја да сум толку црни мисли депресија, не бре она лабава скроз алал да ти е викам. АД нема да ти дадат да пиеш ама бедоксин мислам дека можеш прашај си за секој случај.
Не знам, се надевам дека се минливи мисли, оти ќе ме изедат. Првата бременост ми беше сосема во ред, инаку имав период кога се соочив со панично растројство и се' уште ми се случува да испаничам. Седам дома, од дома работам, ама и психата работи Дури и размислувам за вакцина, здрава и жива да сум, после трети месец.
Mene mi kazaa deka moze diazepam od 2mg i vo prvo tromesecie, sepak za ova potvrdi si so tvojot doktor. Znam sto piele i mn im bilo podobro, AD vo prvo tromesecie nikako. Sepak najdobro e ako mozes sama da se kontroliras, sekako. Ti posakuvam lesna bremenost
Екипа ако некој испитувал пролактин во бременост во лабораториите кај нас, ве молам сликнете ја референтната скала за неговите вредности по недели
Ma ic da ne se sekiras! Jas sum bremena so bliznacinja i toa planirana bremenost veke dolg period i ne sum nitu pak ke se vakciniram ❤ Psihata e mnogu bitna rabota. Cuvaj si gi nervite za ubavi nervozi ❤❤❤
Мами дали кај некоја и се јавило сукрвица после преглед? 7+3 сум, четвртокот бев на преглед кај матичен и едно 7,8 мин. неможеше да види убаво и да го измери нит па да слушнеме срц.акција а се гледаше дека има. Наводно сум имала превртена матка па ради тоа. Де поткрени се , заврти се едвај виде нешто. На крај рече дојди следна недела , да не те раскрварам. Утредента попладне , ептен минимално светло кафени кончиња. Вака нема ништо освен кога ќе се избришан подлабоко ама едвај видливо ( тоа дека анализирам јас). Е сега вчера викам ај до систина за чиста мира, ма каква превртена матка вика нормално си е се, одма го виде , срцева акција пушти имаше. Рече се е ок. Нема ништо. Побарав прогестерон да ме боцнат , утрогестан примам ми рече вит Ц 1000 ка да пијам и тоа. Освен да видиме аспиринот да се исклучи. Имав ваков исцедок и со првото , во 5та и 7,8 недела исто . Ама пуста мисла Се си мислам ме измалтретира матичниов
Jas imam redovno od progesteronot, deka stavam crinon i se povreduvam od toa stapcinjata i si pravam ranicki. Mi rekoa da mackam so neven. A inaku normalno e kafen iscedok prvite nedeli do srceva reakcija pa i posle toa, samo da ne e obilno. Dobro e da ti isklucat aspirin, ali toa so doktor. Uzivaj cim si so srceva reakcija veke, samo odmaraj ovie denovi
Да , ќе се консултирам утре со трансфузиологот за аспиринот. Секако примам и клексани, докторката рече покриена си . Толку ми е оскудно што маж ми вика абе да не ти се причинува
I jas imav takvi kako koncinja i po mnogu malku kafen iscedok, se javiv kaj doktorot mi rece samo da go prekinam aspirinot, 3dena posle toa imav isto po mnogu malku i prestana. Mislam deka ne e nisto strasno
Девојки мала помиш ако може, ќе ми треба да ми препорачате добар ендоктинолог што работи со трудници, конкретко тсх требало да биде под 2.5 и пролактинот да се изрегулира е на горна граница.