Nisto ne moze da mu napravi. Toj sto ne e razvien ke se asorbira i kako sto ke raste drugiot nerazvieniot nema da se gleda
Не се секирај на 2D ехо нé гледаат, не е толку штетно, во некои случаеви (како мојот) поштетно ќе беше ако не одев на редовни контроли. Гали си меше, се ќе биде во ред. Се надевам наскоро и ќе ти редуцира прегледи.
Јас одев таму, онака докторот си е по природа чутлив, тој зборува цело време дури прегледува ама како да мумла…еве ова еве ова…за докторските работи да речам…За тоа што треба да го слушнеш, ќе ти каже јасно и гласно, ама не е зборлив по природа…бар јас имам таков впечаток од него…имав проблем на втор скрининг, многу беше детален, цел саат ме прегледуваше да не пропушти нешто, ама мораше да ме препрати скопје, па ми даде предлози каде да одам, ми закажа, ми се јавуваше после на телефон да виде како сум поминала…генерално задоволна
Jas bev vo petokot, inaku sum 9ned, i sega moram vo ponedelnik pak zaradi izvestaj za boleduvanje. 10dena e pauza od eho do eho, istoto go prasav doktorot dali e opasno tolku cesto, toj mi rece i sekoj den da te gledame na eho ne e strasno...
Najubavo e da si odis za dve nedeli kako sto ti rekol doktorot, togas sigurno ke slusnes srcence a vo megjuvreme gali si go meseto i samo so pozitivna misla i te cekame so ubavi vesti ❤️
И јас денес слушнав срце Конечно ми олесна, докторот ми кажа се е во ред. Овие денови крв и мокрача треба да испитам. 6 недела и 2 дена сум.
Iskreno jas sum 14 nedela, do sega sum nemala nikakov simtom, nitu mi se gadelo, nitu sum imala odbivnost na hrana, nitu povrakjanje nishto, funkcioniram kako i prethodno, e sega da ima denovi koga se zamoruvam mnogu pobrzo od prethodno i nekogash ima momenti koga mi se spie premnogu, mislam deka.i stoechki bi mozela da zaspijam, od prviot pregled na ginekolog od koga mi potvrdija bremenost do sega nikakov simtom nemam, i jas se chudev no sepak, po razgovor so doktorkata istata mi objasni deka se e do organizam.. se nadevam deka celata bremenost kje mi bide takva, i na site vi posakuvam takva bremenost, lesna i bez mnogu maki ❤❤❤❤
Jas sum skoro 8ma nedela, isto kako tebe sum. Nemam voopsto nikakov simptom. Edinstveno sto ponekogas mirisot mi preci i mi se spie mnogu i mi se jade mnogu
hahaha i jas imam problem na sekoja sekunda mozam da spijam, za istoto razgovarav so doktorkata mi kaza "Iznaspij se dur mozesh zoshto posle toa nema spienje" taka da mamichke spij si kolku sakash, a za mirisi osekjam mnogu povekje mozam da osetam koj komshija shto gotvi za ruchek sekoj den ili shto omeknuvach koristat no sepak ne mi smeta, epten ako ne e nekoj losh miris, mada i koga ne bev bremena loshi mirisi mi smetaa nornalno ❤❤❤ so lesno mamichke a za apetit i jas imam pogolem apetit samo neshto jadam, mislam deka ako prodolzam vaka na poragjaj so bulduzer kje me nosat hahaha ❤❤❤
Здраво мамички, нов член сум на форумов би сакала некој совет За еден ден влегувам во 11та недела но имам ужасни главоболки кои не поминуваат со парацетамол и магнезиум и гадењето навечер се уште го имам
B vitamini zimaj, mozes 3x1 b complex i plus mozes b6. Drugo ne znam dali e dozvoleno vo prvo tromesecie
Девојки 10+1 сум и осеќам блага болка како менструална болка, како тргање од двете страни долу на стомакот и назад во половината...Дали тоа би биле болки од ширењето на матката? До кога траат тие?
Здраво, јас денес влегов во 8ма недела од вчера малце по често имам гасови и болки во јајниците и матката нормално ли е, многу ми е страв
Јас имав такви болки и докторката мислеше дека се работи за песок во бубрезите и ми дадоја чај од брусница да пијам и за неколку дена ја снема болката