Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Искрено и јас многу сум во размислување за ваквите тестови дали доколку нема индикација (фамилијарна предиспозиција,годините) дали навистина е потребен. На страна го ставам тоа за да си мирна 99% и за рано дознавање пол

Emy867 likes this.
  2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Ako nema indikacija kako godini (nad 35), genetika ili naod na eho, ne bi trebalo ni da se pravi. Sepak doktor ke si slusate

3. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Mamicki jas sum 10+6 deneska od sabajle imav kafeav iscedok izmesano so utrogestan a dodeka spiev me bolese stomakot kako nekoj virus da e se javiv Kaj maticnata mi vika nisto strasno jas Imav I vo 6 nedel vaka nekolku Dena pa se izgubi ama sega mi e strav I sto me boli stomak ama ne jaki bolkuli neznam dali da odam na dezuren ili da ne krevam panika vo cetvrokot bev na eho bebinjata Bea super inace na brisenje nema nisto a sabajle mnogu sega po Edna tocka ima li nekoj kako mene da spodeli sto da pravam inace bliznacka bremenos so invitro fala mamicki

4. eli25

eli25 Форумски идол

Јас одам одма на дежурен
    Може не е ништо ама тоа што ќе го мислам , е тоа убива :(
    Може ќе ти појачаат терапија , појди сепак некаде :)
    Со лесно и не паничи.
    Јас имав исто , не ми видоа првпат во Систина , излезе хематом дека е

Neutesna likes this.
  5. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Пред некој ден правев тестови позитивни и во понеделник планирам да закажам за лекар.

По мои проценки треба да сум негде 4+3. До сега немав ама баш никакви симптоми ама последниве три дена штом почнам да се движам ме боли стомакот долу ниско.

Нормално ли е да ме боли стомакот ? Кога ќе станам насабајле не ми е ништо но после почнува да ме боли. Повеќе ме боли кога седам. Не се прејаки болки но не се ни за занемарување.

6. Inamya

Inamya Популарен член

Здраво друшки, вака сега од секогаш сум со низок притисок 60/70 со 100/110, веќе една недела мене ми е 40 со 90 имам главоболки и како во транс се чуствувам. Турско кафе од мај се немав напиено, само по едно ладно на ден. Вчера испив едно турско и два неса, па ме скина желудникот од болки и киселина, а и така си повраќам секој ден. Чаре некое? А јадам и солена храна дури пресолена, газирани сокови пијам чат пат ама џабе....

7. BGbgBGbg

BGbgBGbg Истакнат член

отиди си на контрола нема ништо лошо во тоа ќе ти дадат инструкции ако треба и терапија но во принцип викаат по 6 недела за проверка на срцева реакција
    Се додека нема крварење е ок, на 4 со 3 е само сакус по 6 недела се констатира бременост со срцева реакција, но за чиста мира можеш на контрола за совет од гинеколог терапија прихрана и слично.

8. BGbgBGbg

BGbgBGbg Истакнат член

Какао и црно чоколадо помагаат, пробај и ќе видиш, кај секој различно е но пробај да видиш организмот како ќе реагира.
    поспаност малаксаност веќе 6 недели

Inamya likes this.
  9. Indi96

Indi96 Истакнат член

Исти болки и јас имав на почетокот некаде до 5-6 недела, сега сум 11+2 и пред некој ден чувствував некоја нелагодност и ми дадоја да испитам уринокултура

bubemconia likes this.
  10. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Ako si na strogo miruvanje i toa e toj pritisok. Samo gledaj po doma razdvizuvaj se. Ako ne si patoloska bremenost, prosetuvaj. Inaku jas na tvoe mesto bi otisla na lekar cisto za sigurnost

11. Inamya

Inamya Популарен член

Препорачано ми е мирување, без патување барем за сега, дека со ивф и близначка бременост. Со мерките сум ослободена од работа. Од раздвижување се движам по двапати во ден симнувам и качувам околу 70- 80 скали, во дворче се раздвижувам, готвам и толку пак во кревет, за некој ден сум на прв скрининг и нифти па ќе видам што ќе ми кажат и за притисокот. Сепак фала ти на одговорот мила ❤️

Blondie715 and marijamarkoska like this.
  12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Завчера и вчера имав позитивен тест, денес бета 62.00, на апликацијата ми дава 4недели и 1ден. Дали е океј?

13. Inamya

Inamya Популарен член

За 2-3 дена испитај пак бхцг, најважно е да се дуплира, ова е рана бременост. Еве ти табела со вредности Screenshot_2021-11-22-16-39-56-017_com.android.chrome.jpg

Angella7 likes this.
  14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Одлично е.
    Само не се води според апликацијата за бебето , јас се водев според неа и кога отидов на гинеколог она ме водеше според големина и последна менс.
    Уживај само и закажи си преглед за 2 недели :l:

Едит: според мене не проверувај бета пак тоа ќе ти удри на психата само.

Angella7 likes this.
  15. Angella7

Angella7 Истакнат член

14 дена по овилација е резулатот, заборавив тоа да пишам. Фала ти :l:

stsmua05 likes this.
  16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Земи си фолна или пренатални витамини. Јас ги пијам пре мама од прв позитивен тест ама ти си избери кои сакаш :hug:

Angella7 likes this.
  17. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Здраво, бремена сум 5+3, вчера имав кафеав исцедок па веднаш се упатив на лекар, тоа ми беше и првиот преглед (инаку имав закажано прв преглед за денес). Ме прегледаа вагинално и се е во ред со бременоста (за срценце е рано, можеби следна контрола), не е крварење, ме боцнаа прогестерон депо ( за една недела уште една инекција), ми дадоа магнезиум и вит. Ц (за да ги појачаме и крвните садови) дабростон терапија и мирување до следна контрола за 10 дена, а за понатаму ќе видиме.
    Дали има некоја членка со ваква/слична ситуација, како поминала, за колку време кафеавиот исцедок се стабилизира и терапијата почна да делува? Да напоменам немам никакви болки.
    Фала!

18. emche05

emche05 Истакнат член

Исто имав кафеав исцедок 5та и 6та недела, ништо страшно се појавува многу често, но се додека не е свежа крв мислам дека нема причина за грижа. Тоа е стара крв која "додека се намести гестациската кеса" линее додека се исчисти.

theTulipsLover likes this.
  19. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Zdravo feminki bremena sum 6+1i osecam bolki vo dolen del od stomakot.na 29ti sam na vtora kontrola i togas ke slusnem srcence.

20. Inamya

Inamya Популарен член

Здраво девојки, сабајле дур повраќав да се исправам ме сецна кичмата, имам страшни болки неможам да се исправам, дали смеам со масажер да се масирам? Или што би ми препорачале, бидејќи едвај се движам...