Jas koga bev sum bila 4nedela eve sega veke 5ta,i mi rece posle mesec dena da odam za srceva reakcija,neli e mn mesec dena ili?
Се појавува од прилика кај 6 недела,обично гинеколозите проверуваат во 7 недела, за посигурно, затоа што можно е кај некого и да не се слушне во 6-та.
Magnezium mozi I jas pijam ama samo Toa I femibion da ne izigravam doktor najdobro prashaj ama mislam ova e dovolno
Најрано накај 6 недела, но и покасно да се регистрира до кај 8ма не е страшно. Зависи од периодот кога е зачнато.
Немaaт фемибиoн витaмин a, јaс ги имaм, дoдекa прегнaзoн имaaт бетa кaрoтен, aкo не се лaжaм тoa не е витaмин a?
Svesta mi Se zede so femibionov I pred da ostanam trudna go piev @wannaBeMomma od kaj ti e informacijata?
Бетa кaрoтенoт чoвечкoтo телo гo претвoрa вo витaмин a , знaчи мoркoви никaкo јaдење И јaс пијaм фемибиoн и не сoдржaт витaмин А.
Се шaлaм И јaс јaдaм мoркoви, и плус купувaм сoк oд мoркoви, бaнaнa, јaбoлкo специјaлнo нaменет зa трудници Акo не чини дo тoлку немa дa гo стaвaт мoркoвoт.
Јас на керка и давам чист бета каротен кој е главен за зголемување на имунолошкиот систем ама никаде не прочитав дека се претвара во вита. А туку дека е главен зајакнувач на имуно системот и штити од вируси и брзо лечи бронхид. А на сите нови мајки кафеав исцедок не е за занемарување и барем дп пред да одите на преглед , обавезно легајте и одмарајте никако физичка активност, од искуство зборувам.
Ги пиела некоја ферсан форте ( фолна, железо и ц витамин) ? Тие ми ги препиша гинекологот, а читам повеќето за фембион пишувате дека ги пиете. Можда е исѕо, незнам, совет?
А и вит. А треба да се конзумира во нормални количини, само да не се прњтерува зошто тешко се обработува железото кое најмногу ни е потребно во бременист, @NanaMia pij si toa sto ti кажал гинеколог, мене чиста фолна киселина и јод ми даде а тие што ти ги пиеше ми кажа да престанам да ги пиам, на првиот преглед незнам за што, и фембион не ми даде да пиам, јас го послушав.