Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Zdravo feminki aj da se pridryzam i jas na temava iako sihurno sum naj mladata mama tuka haha, duri vcera vidov dve bledi linii i praviv test so krv i betata mi bese 169, e sega jas imam od sekogas tenok endometrium a doktorot mi rece posle 10 dena na eho oti sega e rano,imam malku bolki vo jajnicite i ponekogas konkense brisam imam mnogu belo praenje i mesano so kafeavo dali ova bi bil problem nesto?

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Честитки со лесно бременоста :inlove:
    Истите болки ги поминав и јас и исти случај со бледа црта и сега ја терам 12+1 г.н... кафеавиот исцедок највероватно е имплантантско крварење и ништо страшно доколку не е многу количински, но сепак со редовни контроли и консултација со матичниот... без грижа мила :inlove:

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    506
    Ви благодарам на сите, се смирив малку.

Во странство живеам, за жал скоро и да нема приватни а државните се полни со корона пациенти, немаат ни место ни време.

Бев на матичен, со обично ехо го виде и тој плодот во матката. Да е вонматерично на 10500 бета би умирала од болки сега.

Матичниот вика дека растењето на бета е кај секого различно и не треба да се зема здраво за готово во 5тата или 6тата недела. Вика природа е тоа, не може на 5 милјарди жени на планетава на сите да се дуплира од 48-72 саати, точно под саат.

Рече дури неам неиздржливи болки се е во ред, а болки немам.

На Saba08, Verce28, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. barbiegirl123

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Izivinete ako sum disadna no kako prva bremenost a vaka ne planirana voopsto ( imam policisticni jajnici, ne redoven ciklus, tanok e dometrium, pa jajcata be mi rastea itn itn) jas na prv odnos bez zadtita za remeniv i sega veruvajte se plasam mnoguu oti se sluci vaka da ne e nesto vo red… vo petokot betata mi bese 169 pa dr mi rece rano e za eho rece duri posle 10 dena. Dali da odam porano da prasam za nekoja terapija ( momentalno sum na Elova,
    Tabl. Methyl foliate 1000mcg 2x1
    Tabl. Methyl b12 1000mcg 1x1
    Aspirin 100 1x1)

5. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Здраво женски! Бремена сум во 10 недела и имам ужасно гадење и секоја храна ми мириса ужасно, не можам да јадам ништо освен некое овошје. Ве молам совети од вас што имате тешко гадење кои јадења обично ги поднесувате? Фала ви

На tina9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Од шеста недела до денес тринаеста, повраќам, немам апетит и ни една храна не ми е убава... Јадам со сила, колку да не врти на празно желудникот, омилените јадења неможам во уста да ги ставам. Едноставно треба да се навикнеме и да се надеваме дека набрзо ќе завршат овие мачнини ❤️

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Atropa

Atropa Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29

Чудно што мене ми почна во 9 нед.. машко или женско носиш? Викаат тие со женско повеќе мачнини и повраќање имаат...

8. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Биди среќна што покасно ти почнале, и дај Боже побрзо да ни завршат. За една недела ќе знаеме какви се, преку Нифти, на ехо толку рано не се гледа.

На Kbr и Marija2007 им се допаѓа ова.
  9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Многу ти е рано за ехо според бетата треба да е над 1500 да се гледа нешто почекај уште малку иначе земи си пренатални витамини кои сакаш ти.

10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Јас јадев само компири со кечап и така преживував од ден за ден ама јас и повраќав .. тоа што ти текне прво и не ти е гадно тоа јади го нешто полесно.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ја имам ќерка, додека бев бремена ниедна мачнина немав.
    Второво викаат машко е, до 12та -13та недела за двете ми наплати.

Нема правило машко женско.

На Kbr, sweetgirl92 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Јас сега читам некои истражувања демек ако брзо се качува бетата поголема е шансата за женско. И многу сакам да имам женско. Дали дека јас цел живот не се понашам ко типично женско, сакам некоја со која ќе си играме на принцези.

Сепак што сака нека е, ама ако вака тера како ќе издржам не знам. Таман легнам и ме боли де горе, де долу, ко ѓаволско топче да ми скока во стомакот. Ко што ми е прва бременост и не знам што е нормално што не, од се кревам паника и праам драми.

6та недела сум, утре ми е трето одење на лекар.

На Kbr и stsmua05 им се допаѓа ова.
  13. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Се што не е прејак бол не е ништо страшно . Знам како ти е и мене ми е прва бременост од како дознав дека сум бремена секој симптом ,бол било што го анализирам и гуглам што не е океј за мојава психа и пред секој преглед се спремам психички за најлошото :|

На Kbr и kikikikirika им се допаѓа ова.
  14. barbiegirl123

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Pa vo petokot mi bese tolku , i zakazav za naredniot petok? Misls e dovolno do togas? Edna nedela ke imat pominato

15. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Е тогаш да.

16. barbiegirl123

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Dali e normalno da te bolit stomak vo prvite nedeli na bremenost, od vcera imam edna cudna bolkq vo celiot stomak , najmnogu vo desnata strana. Od vreme na vreme mi e kako bolka na dobivanje ili pak ko da me stegat. Lele se plasam da ne e nesto loso. I dolu imam custvo ko da mi tecit nesto i gledam samo belo pranje :/

17. Marii12.

Marii12. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    64
    Imam cesto vrtoglavici,inaku sum 4+5 g.n
    Ostanatoto e se vo red.Moze da e nesto loso?

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Да ама издржливи и минливи болки.Ако траат и се јаки на лекар појди

19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.863
    Јас во вц не можам да одам т.е ретко одам и гасови имам многу, некогаш и меше ме боли. :(

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530

Jas prvite nedeli, imav bolki kako menstrualni, i vreme na vreme mi bea mnogu jaki. Ama taka, me fakjaa mnogu i brzo me pustija. Ednas ili dva pati na den. Sega momentalno sum na 10 nedela, i nemam bolki.. samo poduen stomak

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.