I jas imam mnoguu poduen stomak ama bas vaka tvrd ko da sum na 5 meseci bremena, i so mnogu vozduh, i mene taka retko vo tekot na denot me fakat ko za dobivanje . Lele edvaj cekam da idit petok za prv pregled
Zdravo mamicki da prasam za priska vo gak treba da odam vo cetvrtok ama ne prasav vo kolku satot se Zima krv posto skrining ke pravam vo 12 so preoriteten upat do kolku zimaat krv za priska dali moze I toa da bide vo 12 I dali treba gladen zeden ili nema vrska
До 12:30 земаат крв, појди малце порано штом си со приоритетен зошто ако има со термин закажани ќе треба да почекаш, не мора гладна, жедна.
Да прашам докторот во систина ми рече од 10 до 12 недела некој скрининг се правело за анаомалии на плодот и цената ми рече 600 евра дали некој правел во систина?
UPDATE: денес бев на преглед не ми испитаа бета. Виде докторката плод и рече нема потреба да се испита се е во ред. Во благодарам на поддршката
Тоа е пренантален тест и се прави по желба или ако имаш индикации Ако си над 35 год или имаш лош резултат на приска и прв скрининг обично тогаш препорачуваат инаку прв скрининг во Систина е околу 5000 денари
Девојки помагајте, дали и вие имате проблем со надуеност на стомакот и гасови? 12та недела сум, стомакот ми е подуен како 6ти месец да сум и цело време чувствувам нелагодност. Како да си помогнам?
Devojcinja, vie sto ste trudni so invitro postapkata, do koga gi koristevte tabletite za progesteron (utrogestan ili krinon gelot), do koja nedela?
Јас до 8ма недела ,бев на преглед и докторот ми кажа уште тие што ги имаш дома и толку.Го користев кринон гелот.
A dalii nekoja forumka e vo slichna situacija na mojata.. koga bev na pregled bev vo 5ta nedela i 2 3 denovi, ne se gledashe nishtoo na ehoto ( vaginalno) mi kazha deka e preranoo i mi zakazha za sledna nedela da slushne srce.. dali aludira na neshto shto ne e vo red ili ... ?? Mnogu se plasham
Во 5 недела кај никој не се слуша срценцето почекај 6+ па тогаш оди Не се плаши кај сите е така кај некои дури 7+ се слуша првпат
Ajdee zdravo , dojdov i jas od prviot pregled i imase bremenost iako bese edna malaa bela tocka, dr mi rece okolu 3 nedeli treba da sum a mene posleden ciklus mi bese na 07.10 e sega jas imam policisticni jajnici sigurno sum imala pokasnk evulacija amaa se plasam mnogu da ne e nesto vo red oti jas po ciklus treba da sum 8 nedeli a vaka 3 izlagat ((