Здраво ❤ Еве јас сум бремена со близначка бррменост, кога точно на 6та недела бев на ехо ги видоа двата плода, но сеуште не слушнавме срцева акција и ми кажаа да одам за 1 недела. Вчера бев 7+1 нед и слушнавме две срценца, така да не се грижи прерано е.
Toa vo red za srcenceto znam, no vo 5ta nedela doktorkata ne vide nisto na ehoto mi kaza seuste plodot ne e zakacen za matkata toa me plasi
Можеби подоцна била овулацијата.. Кај мене на 6та нед+1 ден едвај ги виде тие малечки точки и уште кога влегов за ехо докторот ми кажа дека малку борба ќе водиме за да видиме што има на ехото, бидејќи е прерано. Но, во 7ма недела веќе се убаво се виде. Сепак, не се разочарувај, почекај уште 1 седмица и мисли позитивно.
Daaj pomognete mi so iskustvoo zbuneta sum vkraaj! Jas trebase da dobijam na 07.11 deneska na eho dr mi vikat plodot po merki e 3 nedeli . Moze da se zabremeni paak posle sto ti pominal i vremeto za dobivanje ciklus? I drugiot petok hcg mi bese 170 togas mi vikaa 3-4 nedeli si deneska na eho 3 … mislete e nesto ke vo red ((
Не штима ова твоево Ти нешто не си разбрала Како може плодот да е 3,4недели кога тогаш не ни знаеш дека си трудна? На ехо се гледа после 5та недела Де ако имаш сликче сликни или извештај Или објасни малку поубаво
Мојата бременост се гледаше у 4 недела. Членката нема редовен циклус и овулација ваљда затоа и се буни.
Stvarno i jas ne razbiram, na eho se gledase super taman okruglsvo crno so malo tockice belo, i dr go merese i rece spored ova sto mera plodot ti e 3 nedeli, i napraiv deneska pak hc pred edna nedela mi bese 169 deneska 3116.
Epa ako ne e zakachen za matkata a ima plod togash kaj e smesten plodot?Ne mi e jasno i mene ova...se nadevam sve deka kje e vo red.
Dobro znaci jas od vozbuda sum slusnala TRETA namesto PETA haha, lele so lesno na site da ni e i samoo zdravo do kraj
Mi kaza ona seuste ne e zakacen na matka dojdi za 10 denovi, tie denovi trebalo da se smesti, a pozitiven test dobiv vo 5 sekundi
Dragi dami hello, Kazete mi kako se spravuvate so macnini.Imam gorcina vo ustata celo vreme duri i voda koga pijam mi gorci. Sekoj vid na hrana maka mi pravi Inaku na progesteronska terapija sum, znam deka i toa ima udel no ima li nekoj nesto sto mu pomognalo da probam? Tnnx
Девојки 5та недела сум, имам некоја болка под папок што ја осеќам. Дали е нормално? Не е константна туку само при станување/седнување.