I jas imav i imam ushte bolki ama od vreme na vreme....go prashav ginekologot mi reche normalno e raste bebcheto i matkata se shiri.
Probaj nasabajle vednas da kasnes kreker,leb,biskvita no malku so cel da gi sprecat kiselinite, jadi povejke pati vo denot no pomalku kolicinski, izbegnuvaj przheni i masni jadenja, voda pij barem polovina h do 40 minuti posle obrok. Ova go imam chitano niz sajtovi se nadevam kje ti pomogne. So lesno mama
Zdravo Dragi Mamicki 8+3 nedela sum, pred 10tina dena pravev vonredno vaginalno eho po baranje na ginekogologot , kade se utvrdi srceva akcija (izmerena 120) . Deneska odam na redovnoto zakazano eho ( na drugo mesto) mi vikaat nisto ne se gleda . Dali imala nekoja od vas slicno iskustvo, dali e mozno da prestane srcevata akcija a jas da nemam nikakov simptom? Ili pak se raboti za nivni propust ...? Preplasena sum i neznam sto da mislam, ve molam za vase mislenje P.S. Ne sum vo MK, vo stranstvo kade ehoto se pravi vo poseben del od ginekoloskiot i te gledaat rentgenolozi - tehnicari, ne Doktori
Здраво девојки, дали ви се случило да ви потече густа темно кафеава течност во 3 месец? И дали е тоа причина за загриженост?
Најдобро да отидеш на лекар. Мене ми се случи во втори месец, па ми вклучија терапија и ќе ја примам и понатаму. За 3дена престана да тече и се е во ред.
Zdravo, mozebi ne e za tuka moeto prasanje.. Ova e prva krvna slika otkako sum ostanata u drugo stanje dali znae nekoja forumka da mi objasni dali e vo red i slicno.
Leukocitite vo urina ti se pokaceni, a na granica ti se i tie vo krvta. Konsultiraj se so mat.ginekolog za antibiotik
На 13ти имам закажано преглед пак, ми рече тогаш да ги однесам и резултатите. До тогаш ќе пијам многу течности, ваљда не е страшно.
Да внесувај повеќе течности вода и чај од брусница ако можеш да пиеш јас не ги сакам чаевите па се масирам со вода по цел ден со зор ама мора
Zdravo mladi mamicki, aj edno prasanje sto mozda ke vi se smeejt. Bremena sum 5 nedela ama nemam nikakvii simptomi, bev na doktor pred 1 nexela potvrdivme sve sega sum na vtor pregled za 1 nedela. Ama cudna rabota nemam nikakvi simptomi na bremenost, ni gadenje ni povrakanje absoultno nisto, nekogas vika da ne napraiv test nemase nikako da znam deka si bremena a pa vamu vika lele da ne e nesto loso vaka
Јас не повраќам ама имам одбивност кон поголем дел од храната и почнува да ми се гади од помисла на храна. Кафе неможам да помирисам а се мислев за зависник зошто пиев по мин. 4 на ден