Блазеси ви што немате симптоми. Јас со саати ја гушкам шољата, ми се повраќа после секое јадење и место да ослабам се поправив 2-3 кила. А тек 7ма недела, кај ми е крајот. Ноќно време станувам и трчам во WC. Насабајле саат време ми треба дури се спремам за работа од што ми се гади. Денес на работа морав веќе на шефот да му кажам за шо се работи, оти секој ден си одам порано или работам од дома.
Lele devojki pomoss oti ke skrenaam,.otidov vo wc gledam kafeav iscedok ama vonobem poveke i sekoj pat ko ke se brisev imavv.. pojdiv vo ambulanta rece bebeto dobro bilo pogore i imase i srceva reakcija i mi dade inekcija progesteron.. aj ve molam za iskustvo lelee ke poludam
Исто и мене ми се случи и јас примив инекција и секој ден 2x200 утрогестан ставам како вагиналети. Не паничи сега одмарај и следи си упатства од докторот.
Не се плаши. Си била на лекар, добро сте со бебе и битно имаш терапија. Јас бев вака, примам прогестерон еднаш неделно, вит ц и магнезиум и дабростон два пати дневно. Исто претежно одмарав. Кафеавиот исцедоок се среди за три дена, се е во ред, но терапијата ќе ја примам првите три месеци секако.
Sega bev pak na doktor mi prepisa i vecerva da se bocnam so progesteron, cel den nemav kafeavo sega naednas mnoguu i toa imase i maalku krv lelee se iznaplacav
Здраво Конечно и јас да се приклучам на оваа тема Ве молам за искуство, јас сум од прилика 5 недела (за ехо најдов термин тек за 10 дена од сега) вајда ќе биде таман за срценце да се слушне се надевам, но имам грчеви во долниот дел на стомакот и чуство како да во секој момент да ќе добијам. Дури некогаш се осеќам и ко да сум добила. Дали и на некоја од вас и се случува нешто слично
Mila ic da ne se sekiras jas sum13+ 4 I uste sum so toj siptom po cel den me boli polovinata I jajnicite kako za dobivanje imaj si ubava bremenis galisi mesko pocesto kontroli I toa e se ke si yrpime za nasite bebinja
Јас сум 6+1, наредната недела сум пак на контрола со кв (прв пат ќе правам, по упатот гледам детална - железо, леукоцити итн и детална урина) и ехо (вагинално ли ќе биде пак или нема правило???) Иначе срце слушнав на 5+1, од емоции незнаев дали да ја слушам докторката, да плачам, да се смеам, па некој микс направив Мокрам често, и имам мн апетит што порано не било така... Иако брзо се заситувам штом каснам, ама пак за саат време гргорат црева... И ми се спие, си зевам често Со Господ напред само!
Добредојде мила имај лесна бременост и не се секирај нормално е тоа, јас сум 12 +3 и сеуште некогаш имам такви грчеви..