Jas na vaginalno, prv pregled, prvo iskustvo.... Sega ke odam Pak na pregled nedelavaza eho I krvna slika rezz. Kakvo eho ke bide?? Ima pravila ili?
Jас мислам дека зависи до гинекологот. Јас до сега абдоменално ехо. Моја пријателка беше кај истиов доктор се абдоменално ја гледаше само брисеви вагинално. Додека друга пријателка кај друг доктор се вагинално. Еве професионалци од систина и препорачуваа на братучедка ми да не те чепкаат вагинално да не дозволуваш.
Primiv i jas profesteron vo sreda, i od vcera pocnav so kleksan oti imam Trombofilia, stavam 2 pati vaginalno utrogestan deneska nemav ic kafeavo sega gledam paak imam ((,,, lele se plasam mnoguu
Се слуша и на вагинално и на абдоминално. Само два прегледи се вагинални првиот за утврдување на бременост и вториот за срцева реакција после сите абдоминални доколку ми мери цервикс докторката исто вагинално.
Мене за првиот преглед докторката ми рече ај за пробаме прво дали ќе се види преку стомак, па ако не се гледа ништо, вгинално. Се виде сакусот, сега чекам понеделник за втор преглед
Да знам дека може и абдоминално да се види , ама така сестра ми од памет ја извадиле и ја одма си седнав на столот за вагинално Пиши ни пак
И јас првиот преглед абдоменално. И за две недели срце ми рече исто абдоменално, а овде читав вагинално. Затоа се збунив и прашав какво ехо се прави за срцева акција. Значи сепак од докторот зависи.
Aj ve molam site za podrska barem psihicka pti ke poludam do ponedelnik. Znsci posleden ciklus mi bese na 07.10 ama jas cel zivot se boram so ne redoven ciklus dobivav 2 pati mesecno ili na 2 meseci ( imam policisticni jajnici) e sega na 18.10 bev ka dr da proverime dali imat jajce rasnato vide i nemase i odlucivme naredniot mesec da probame so klomifen i jas na 25.28.30 oktomvi imav ne zastitni odnosi. Sega mi ispagat da sum 5 nedeli i 6 dena bremena. E sega oti imam kafeac iscedok mi ispadna da odam 3 pati vo dezurna na 3 razlicni dokotori i edniot vcera mi vikat pa mene plodot ne mi e taman razvien za togas cius pak mu spoman deka ne mi se redovni vikat pa aj togas 7 nedeli da bese vaka vikat kesickata e golema a plodot mal. Nekoja so vakvo iskustvo ve molam ((
Дали ќе може некоја од вас да ми каже дали смеам да пијам медицински јаглен? Најверојатно сум каснала нешто што не треба и стомакот ме уби од болење прееска, имав и дијареа, ама сега пак ме подболува. Дали е безбедно? Тек сум 5-6 недела и болкиве баш ме напнуваат
Жени мои, кажувајте спас за екстремно сува кожа. И пред бременоста имав сува ама нормално сува, сега се лупам како гуштер.
Pantexol sprej od KRKA. Mislam deka e dozvolen vo bremenost ama ke prasas za sekoj slucaj. Mnogu ubavo mirisa, i medicinski prepart e.