Zenii, Do koga traaat grchevite i bolki vo jajnici kako da dobivash ??? I chustvo deka imash ciklus a nemash ... Bidejki sum epten na pochetok , samo se potresuvam i trcham vo wc ...
Девојки дали имате искиство некоја со дабростон насабјле по едно и навечер утрогестан вагинално .На мисла ми е дека различни.Иначе сум 10 +4
Здраво мамички, ме примате? Според апликација сум 4 недели и 4 дена трудна, тоа е 4+4 така? Ништо не знам за овие работи. Сабајле видов две цртки и сеуште сум под имресии. Кои тестови и испитувања треба да ги направам? Да проверам крвна слика и бета? А првото ехо за 2 недели?
Chestitki mamichke, napravi so test, a za eho zakazi si, najubavo e za dve nedeli, no ako ne mozesh da dochekash mozesh i za edna nedela, mene vo 5ta nedela mi potvrdija bremenost kaj ginekolog, a pred toa samo test napraviv se pojavija dve crtichki i posle pochnuvaat tie ubavi emocii solzi, vozbudi, minuta se smeesh minuta plachesh ❤❤❤
Фала ти Наредна недела сум на прв преглед. Што треба да очекувам? Абдоминално ехо или? Ми спомнаа дека ќе ми дадат упсти за испитувања.
Mene prvo eho vaginalno mi praveshe ginekologot posle toa upat za krvna slika i mokracha i mi dade folna i pre mama vitamini i mi kaza sleden pregled koga da zakazam, i sekoj nareden pregled so krvna slika i mokracha odnosno so rezultatite, barem kaj mene beshe taka ❤❤❤ i posle toa kje ti kaze srcenceto koga kje go slushash kako malo konjche da trchka hahaha ❤❤❤
Имав исто бледа црта како твојата на тој ден. Сега според апликација сум 7+3, а според ехо 6+3. Докторката ми рече дека не сум останала на 16ти ден од циклус како што мислев јас туку покасно. Прв преглед ми беше на 6+1 (според ехо 5+1) и имав само гестациски сакус од 8,8 мм. После една недела пак на преглед и имаше плод и жолто ќесе. Ти го кажувам ова за да не се исплашиш во случај да не се види ништо бидејќи е рано. Абдоменално ме гледаше и на двата прегледи. После првиот одма ми даде упат за крвна слика и мокрача. Ми даде и пренатални витамини и утрогестан за секој случај.
So lesno mamichki, sega slobodno moze da gi sledite site strani za bebuvchinja, od garderoba do shishinja i kolichki, hahaha porano sledev recepti a sega tochno znam na koja strana za bebuvchinja kakva gareroba ima i kakvi shishenca hahaha, povekje imam doma shishinja za mleko za bebushot nego chashi i sholji za kafe hahaha
Јас и уште не сум свесна за ситуацијата. Кога ќе ми приидат маж ми или сестра ми да ми го бацат стомакот, во првата секунда си помислувам што им е на овие Како што немам ни мачнини, ни симптоми...
@Kbr @Angella7 фала ви на одговорите кога закажував преглед сестрата ме праша за последен циклус и ми кажа кога отприлика да идам. Ќе видиме како ке е на ехото. Јас немам никакви симптоми. @V.N. фала ти.
Cestitki mamicke, so lesno neka ti e, a za simptomite ne se sekirsj, jas sum 13+1 i voopsto nemav nikakvi simptomi do sega uzivaj vo bremenosta
Здраво Јас сум 9+1 и сакав да ве прашам кога правевте прв скрининг? До сега бев на три еха, мене матичната ми кажа за 2, 3 недели па сакав да знам кога точно правевте. И тоа е приска така? Thanks
Сите микробиолошки испитувања ми се во ред, ама последнава недела имам многу бел исцедок, мора дневна улошка да носам. Нормално ли е? Влегувам во 9та недела
Јас ќе се надоврзам на твојот одговор, баш денес ми кажа докторката дека ми има закажано за приска на клиника. Вие, дали веќе имате направено (на клиника), доколку да, ве молам да ми кажете, тоа е се таму на едно место, те праќаат за крв и ехо? Дека на упатот пишува доктор, во која соба.. прва бременост ко од марс падната сум…