Да ве прашам вие што сте на почеток 6-7 недела како се чуствувате? Јас сум без сила, мислам дека се ми е тешко. Тешко ми е да станам, тешко ми е да седнам. Цела омалаксана некако се осеќам. Додека сум активна наутро на работа, сум ок, тогаш ,,само,, ми се лоши, ама штом дојдам дома немам сила за ништо, па ни за јадење да направам. Дали дека имам гадење или е период на адаптација на телово незнам. Убаво би било ако сподели некој искуство
Добро да не паничам, зошто со ова коронава одма таму ми иде паметот, а неможам веќе секоја недела тест да правам
Јас не сум исфрлана Имам другарка, исто недели сме 7+. Она вика не ми е до живот, а јас не знам дали стврно сум трудна Немам буквално никаква промена. Секоја бременост е различна, не се секирај.
Lele i jas istoo ko tebe sum i kas sum 7 nedeli i 3 dena ama nemam absolutno nieden simptoom ni gadenje ni povrakanje ni moris ni omalaksanos absplutno nisto. Nekogas vika koga ke dondit kontrola da vida dali uste imat nesto vo mene oti vaka se somneva haha. E sega ne znam kaj tebe ama mene navecer mi e mnoguu poduen stomakot. Nekoja druga simptom ova ?
Ооо мене со првата бременост ми беше така, додека не ми рипна стомакот ко ќе се вратев од контрола му викав на маж ми овие ме лажат дека сум трудна Затоа сега од прв ден лошење, умор, омалаксаност,што вика погоре @Angella7 немам желба за живот. Ај утре сум конечно на прво ехо, па да видам што ќе кажат и таму
Ма ни стомак се дуе ни ништо, рамна даска сум. На почетокот немав ич апетит, после витамините ми се врати нормално како пред тоа. На 24ти сум на преглед, не можам да дочекам да видам имам ли јас нешто во стомак А на другаркава и се дуе и стомакот.
Моите ддимери не беа така високи, иако и јас имав кафена крв. Се јавив на докторот и ми го прекина и аспиринот и Клексаните. Јави се и кажи што ти дале на ГАК, чисто за консултација.
Здраво❤ Утре влегувам во 10 недела. Вчера бев на контролно ехо, на колку време правите контроли-еха? Кога се земаат микробиолошки брисеви/ПАП? На колку време се проверува крвна слика/ урина?
Jas krv i urina sekoj mesec, a eho na sekoi 2 nedeli. Brisevi napraviv na 13 nedela. Pap ne mi zede oti letoto pravev.
Микробиолошки брисеви и пап ми кажа гинекологот после скринингот и приската, јас следна недела ќе одам за скрининг и приска и по нова година за брисеви и пап, тоа ќе биде 13та недела можеби. A во четврток ќе одам за крвна слика и урина.
Mila jas eho si pravam sekoj dve nedeli brisevi mi zemaa vo 14 nedela pap ne pravev zosto imav napraveno letoto a krvna slika I urina sekoj mesec pozdrav mila
Пресреќна сум, денес бев на лекар и почнало срцето на Марсовецот да чука. Е на тоа ехото (2D) се гледа ко црна дупка во главата ама докторката вика нормално било. 8+5 сум гравчето е 18мм. Не сум верувала дека така ќе се радувам, одма ми поминаа и мачнини и се.
Да те прашам денес прв пат слушна срценце? Јас денес бев на прво ехо и по мои математики сум некаде 6-7 недела и очекував да слушнам срценце, ама докторкава ми вика дека сум 4-5 недела и дури неможе ни да го измери од што е мало и баш ме фрли во даун.
Ич да не се секираш, покасно си останала трудна. Се додека се развива како што треба нема место за паника. Мене така ми рече докторката.
Voopsto da ne se sekiras jas po ciklus treba da sum 11 nedeli a vaka sum 8, toa je znacit nisto mozda pokasno si ostanala i ti bitno e od prviot pregled ko ti merele bebusot kako ke se razvivat po nedeli posle toa
Ти благодарам многу. Следната недела треба да одам за срцева акција, а ме мачи што мене циклусот не ми беше редовен и 2 месеци немав добиено, а кога ја осетив овулацијата бевме вредни и точно знам кога сум останала бремена. Фала ти уште еднаш
Што правите со вакцинација? Вакцинирана сум со Синофарм во јуни, трета доза треба да примам Фајзер. Да чекам да помине прво тромесечие па тогаш или?