Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Me cudi toa sto ne pisuva na ambalazata deka sodrzi a I do sega vo apteka ne mi rekle deka nema ili deka menvat ambalaza. Sto da recam samo maki

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    не знам ни јас, затоа уште немам купено. а пре мама не ги сакам :/

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Jas pred da ostanam trudna ispiv dve paketcinja I sega ova mi e vtoro so femibion 1.site okolu mene pijat ili ova ili premama :(

4. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    premama mi se nekako sturi i alkaloid mn gi forsira plakjajki im na ginekolozive i mi stvara odbivnost. epa femibion 2 ne gi zimaj, zemi nekoi drugi

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ако е поради менување амбалажа а имаат рок нема да го повекуваат а ако веке рече производителот се повлекува производот значи дека не смее да се продава иако ги имаат во аптеките ,зошто не е шала со зборот повлекување .Треба убаво да се види што е работата има многу што пијат и ете и јас ги пиев поче 3,4 паковања сум испила до 3 ти месец сега пијам други за 2 ро тромесечие.

Сите си имаам свои увозници штодека се производите странски тука луге се плакаат за маркетинг и презентациии точно е тоа за докторите но има такви и што не прифакаат такви работи си тераат по свое ,ги поткуваат со % замислете а така е и во аптека секој го бута својот ,,омилен „ лек немам збор за оваа индустрија

Последна измена од модератор: 13 април 2017
  6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    4.040
    Последна измена: 16 јануари 2016
    На Lavica26 и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас пред некој ден ги зедов, прво во една аптека ми рекоа дека ги повлекле заради промена на амбалажа и дека ќе имаат следниот ден, потоа ги зедов од друга аптека, таму ги имаше

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Вo Скoпје вo пoгoлемите aптеки ги немa. Причинa не знaеле. Јaс вчерa нaјдoв вo мoјaтa мaaлскa и сегa не знaм дaли дa ги пијaм. Ствaрнo скaпички се не ми се фрлaaт a и гинекoлoгoт ми ги препoрaчa. :(

9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да ти кажам на триста ума сум, не знам ни јас што да правам нити што би те советувала. Витамин А може да предизвика дефекти, а зашто тогаш го има?

Инаку никој не би повлекол производ за да смени амбалажа туку едноставно ке пушти нова залиха во продажба..

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Ќе те замолам да посочиш артикал од некој лекарски журнал за составот, односно неговата неточност, тужба против фирмата за измама или било каква дискусија од некаков официјален карактер на оваа тема што би алудирало за потребата од некаков сомнеж.
    Муабетов твој ми стои рекла казала.
    Во Германија фемибион се најпрепорачани и најфалени витамини од страна на сите доктори и фармацевти.

И витамин А е дозволен и како и секој друг витамин препорачлив во бремноста, со таа разлика што може да дојде до предозирање

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не знам дали има врска некоја, имам дома купени јули месец минатата година, и овие вчера што ги зедов се истата серија, истиот рок на траење го имаат, како воопшто да не добиле нови :^)
    Јас денеска не се напив, и така пијам посебно фолна, утре пак убаво ке се распрашам.
    Важно во Зегин, Виола и Еурофарм најголемите аптеки ги нема а причина не ми кажаа.

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да писмен доказ ке ти пуштам сега...ти се молам. Пишав дека е од сигурни извори да не треба со име и презиме да ги посочам

Да чудно е малку ова. По аптекиве не кажуваат или кажуваат ради промена на амбалажа ама..

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.017
    А што мислите преку храна не внесувате витамин А воопшто?И да содржи фемибионот витамин А сигурно го содржи во нормални граници,он сепак е потребен за одржување на видот.И mamavit содржат витамин А па што не ги повлечат и нив.
    Јас колку само дози испив здраво бебче родив кое одлично напреднува.

И сигурно би стигнало до јавноста до вести да имаше вакво нешто.Како секаде кажаа за ефералган дека се повлекува?Така ке кажеа и за ова.Се работи за лек од светски размери.

На marijamarkoska, danichap и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Дефинитивно не е заради витамин а, има друга причина се надевам дека тоа со амбалажата е точно.
    @Asiana @fs-fs-fs ке продолжите ли да ги пиете?

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Не ја сваќам потребата од сарказам на вака осетлива тема.

Кажи си дека нема никаква официјална изјава или некаков вид на научен труд на оваа тема, дека си ја добила информацијата од лице кое е фармацевт, гинеколог, лиферант, работи во некаква комисија за контрола, препродавач...било што.
    Никој не ти бара име и презиме.

Очигледно лицево во моментов има информации, кои цела германија а и останатиот дел од европа секако каде се продаваат витамини, не располага.:^)
    Толку се сигурни што никој друг не е во тек и не е запознат.

И јас ги пиев и сеуште ги пијам фемибион. Фемибион 1 во првиот дел од бременоста, а двојката во вториот дел вклучувајќи и доење.
    Ми беа препорачани од 2 доктори и 3 фармацевти.

Очигледно дека се повлечени, но причината за тоа не е позната, и просторот за шпекулација и те како се користи.

На Верче4, joy1, do-re-mi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Vo Bitola gi Imase nigde ne mi rekoa deka bile povleceni a uste pomalku pricing.utre ke Se javam Kai maticnata da prasam Dali ima nekoi informacii a I imam bliski vo apteka ke ispitam do togash ke gi pijam

17. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас продолжив да ги пијам, да беше нешто опасно ќе имаше и на вести и секаде, вака можеби се само шпекулации. Стварно не знам што да кажам

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas prodollzuvam so femibion, pa tolku mnogu zeni go piele izminative godini, pa nema se sluceno nesto. Ako epten izleze nesto po tv togas ke gi prekinam.

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Гледам се развила дискусија и на една група на фб, некои викаат заради амбалажа ги повлекле, други дека нема логика да повлекуваат заради амбалажа туку едноставно ке пуштеле нова серија.
    Мене ми е страв да ги пијам, во ниедна аптека во Скопје ги нема, има нешто, пари се печалат ке купам други, бебушот ми е побитен.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Цела бременост пиев и сеуште поради доењето пијам.

На локални самопрогласени ескпертчиња кои демек располаат со некаков вид на информации, а поради екскузивноста на истите ги споделуваат само на доверливи лица не верувам ама баш ич.

Да беа мак. производство можеби, ама дека некој од тука има увид во лаборатиријата на еден таков концерн, или во сертификацијата и проверката на составот и располага со информација која дури ни во земјата производител не е достапна...|(

Мое мислење е дека некој лиферант на конкуренти витамини печали и користи ситуација.