Денес трет преглед ми беше и малку ме исплаши докторката. Касно сум останата трудна, според бетата и тестовите тоа е факт, исто и според ехо. Е сега не ме плаши тоа што плодот е помал две недели затоа што одлично си напредува, баш како што треба. Според циклус кога бев 6+1 имаше само сакус. Следен преглед според циклус 7+1 имаше плод од 1,4 мм и ќесе, ми рече одлично е. Денес според циклус сум 8+5, плодот беше 6,3 мм и одговара на 6+3 и според неа морало веќе да има срцева реакција а моето има само мали тонови што не е ни сигурна дали се мои или негови. Во понеделник ќе одам пак, а ќе одам и приватно ако има потреба. Не ми е сеедно ама ... имам голема надеж дека е рано. Фала што ти текна на мене и што ме праша Пак ми помогна, ми олесна што си кажав
Па вака е логично да е рано за срце бидејќи до сега напредувате одлично но сте поназад две недели. Ако си во можност појди некаде на др.место. Мене во 6+6 ми рече има срцева акција ама нешто доплерот неможел да ја улови, неможела да ми пушти да чујам. Во Систина следен ден ставање сонда и прво слушаш туп,туп…
Никогаш не сум била. Како иде? Треба да закажам? Се мислев прееска да одам ама некако се предомислив, си реков рано е, а знам дека до понеделник нема да додржам.
Знам дека денеска требаше да одиш на преглед и искрено цел ден те мислев. Не се секирај рано е, ајде, ќе биде во ред
Извини што доцнам со одговор не бев активна. За слушање не слушнав ама видовме на 2d eхо срцева реакција. Кога бев крај на 6та недела немаше ништо, едвај еден милиметар зачеток на ембрион се гледаше и еден круг од 7мм плодна ќеса или како и да се вика па малку се разочарав ама докторката рече во ред е тоа. Многу рано одиме и очекуваме премногу. За втора бременост дефинитивно ќе чекам 8ма недела за да одам на лекар за да не си правам стресови.
Фала ти на одговорот За утеха мене ми е втора (трета) бременост. Имам едно дете, ама на почетокот од годинава имав спонтан и сега се ми е траума.
Јас кога бев на прво ехо не се гледаше ништо. Тогаш сум била од прилика 4та недела. После 5 дена бев пак и имаше гес.сакус. (5недели и 3дена). Ми рече дојди за две недели за срцева акција. Јас дојдов порано за некој документ наминав и ми рече докторот ајде додека си овде да провериме да не доаѓаш пак. Тогаш бев 6 недела и 3 дена според негово ехо а според апликација 6недели и 6дена. Имаше срцева акција. Инаку мислам дека во 7 недела обично гледаат за срцева акција. Ти беше на преглед за срцева акција?
Бев минатата недела на прво ехо, ама ми рече било многу мало, само таа жолта кеса се гледала и дека било убаво сместено во матката, сега неделава треба да одам за срцева акција да видам. Некако очекував тогаш дека ќе имам и затоа ме исплаши малце
Девојки здраво, во 9 та недела сум и од вчера со преголеми болки во грло. Прво со ладно пробав и пропилис за деца без алкохол: мраз гризав, замрзнато овошје, ладна кока кола, гаргара со сода, лимони два цедени и дробен мраз во блендер со мед директно испив. Е сега бидејќи немаше промени бев на лекар ми рекоа не зимај Оспен ако не качиш темп до понеделник. И рекоа топло зимај. Пиев чај, супа, пак чај, гаргара.. ама уште полошо е ме болат и ушите и имам плици на ѕидовите на слузокожата и бели наслаги на крајниците. Совети ве молам, не знам како ќе ја поминам вечерва ме убива. Немам температура инаку. БЛАГОДАРААМ
Бев во Ремедика. Според тоа ехо денес е 5.3 мм и одговара за 6+2 иста недела како кај матичната, а она го измери 6.3 мм. Утре сум кај матичната, а др. Афродита ми рече да одам во среда ама некако нема многу надеж. @Saba08 ќе те означам да видиш. Јас не знам што да мислам, како треба така ќе биде.
Veke teram 8+4 dena do deneska ni povrakaj ni nistoo, osven denes ko slusav moris od mesoo stonse gotvese lelee poludev vo wc da povrakam i pak nisto ne mozev da izva. Mislam deka nema nikogas poveke da jadam meso
Zdravo zenicki majki idni majki... Vaka jas bev bremena i go izgubiv plodot i b-hcg mi bese 200 nikoj ne mi. Kaza deka toa e mn. Mala vredos za bremenost i neznam kolku bi bila. Za zdrava nekoj da mi kaze
Jas prv pat koga napraiv mi bese 169 i odgovarase na nedelive na koi bev posle edna nedela napraiv pak i bese okoli 4.000 , kolku nedeli bese ti spored ciklusot koga imase ovoj rezultat?
Не е тоа мала вредност за бременост. Секоја вредност над 5 е бременост без разлика дали 50,100,200. Само вредноста треба да се дуплира на секои 24 часа. Едит: Дошло до биохемиска бременост.