Mene I prviot I vtoriot skrining mi go pravese maticnata ne gledam problem vo toa neli zavisi I kolku e strucna.. priskata privatno ja napraviv 4000 denari vo ramus laboratorija informativno ako na nekoj mu treba
Pa iskreno mala e 200 batata za 5ta nedela.. ostavi sto ti kazuvaat deka se nad 5 e bremenost, da tocno deka e no nedelite ne se sovpagjaat, toa e niska beta za povekje od mesec bremenost.. mene na Eden den docnenje mi bese 229, pritoa bev so policisticni jajnici 4 godini probuvav za bebe, a na taa beta mi kazaa deka e 3, 4 nedeli Nova godina novi uspesi ti posakuvam visoka beta sleden pat
Srekna nova godina na site nie majkite od prvoto tromosecie sto vo 2022 cekame da guskame bebuski. Vi posakuvam na site lesna bremenost i na narednava site da si imame vo race zdravi bebusi . Ve guskam silno ❤️
Среќна нова година женски Ви посакувам на сите лесна бременост, да уживате во секој миг, па оваа година да си ги гушкаме бебенцата. Денеска правев приска и го видов бебенцето, секојпат е се поголемко мрткаше со ноженцата во оваа година посакувам живо и здраво да се роди бебчето.
Srekna nova godina majkicki vi posakivam lesna bremenost I ovaa godina da si gi zememe bebinjata vo race zdravi I zivi
Хелоу идни мамички, пред 5 дена направив тест за бременост и беше позитивен, пред 2 дена правев ПЦР и излезе дека сум позитивна на ковид. Дали некоја мајка се соочила со ковид во првиот триместар и како поминала?
Јас, во истиот период. Смееш само парацетамол, витамини ц,д, цинк, за нос само морска вода спреј, за кашлица јас правев од кромид сируп, нешто на природна база. Мн.течности, цедени портокали и лимонади. Со лесно
Здраво мила, и јас моментално со исто поминувам, 6та недела преку ивф и од вчера позитивен пцр. За среќа како настинка е и ништо не пијам од лекарства, освен терапијата што ја имам. Се надевам вака ќе проаѓа. Со лесно!
Мами 9+3 сум. Од синоќа сум со некои како менструални болки не постојани ама ги има. Нормално е? Во четврток сакам да одам до кај матичната па дали да чекам до тогаш или да си одам порано?
Јас сум 8+4 и имам ситни мислам дека е до лигаментите се е во ред, ама најубаво консултација со матичен ❤️
девојки до која недела ги користите утрогестан вагинално, читав и препорачуваат нормална доза дека е 1 сабајле 2 навечер али до кога?
Не постои такво нешто нормална доза.. максимална препорачана е 200мг. ама ако има потреба може и повисока, гинекологот ќе ти дозира точно. Иначе сите различно ги користиме јас до 25 недела.
Zdravo na site, jas sum 9+3. Od simptomi imam macnini, gadenje, bolka vo zeludnikot, averzija kon hrana. Imav i grcevi cesti vo dolniot del od stomakot no vekje 2 dena nemam i se prasuvam dali znaci toa neshto? Dali gi imavte vie sekoj den? Prethodno imav missed vo 8+1. Pa sega malku sum na shtrek...
Ako se silni grcevite mozes da odes na ginekolog ako treba ke ti prepise terapija utrogestan so ogled na toa sto si imala spontan. Idi si na pregled i prasaj za terapija za zadrska na plodot so lesno.
Женски денес имав термин за прв пат сум 4+1 и не се гледаше ништо уопшто дали има место за паника или се случило на некого ?? иначе ми препиша фолна и аспирин колку е добар аспиринот да се пие ? ?
Нормално е да не се гледа ништо толку рано. Аспиринот го даваат за циркулација, јас лично немам пиено во бременост.
Рано е зато не се гледа, за две недели од сега на преглед и ќе слушниш и срце Терапијата што е од докторот да си ја пијаш Аспиринот е за циркулација и јас го пијам Нормално е грчевите да ги има некои денови а некои не. 7+4 по бебе сум кога имам грчеви кога не ( повеќето ги немам)
Kako dozna deka si bremena so test Ili preku krv inace za eho e rano pocekaj uste 2 nedeli pa odi na eho a za terapija nema sto da se plasis aspirinot se pie vo bremenost
Ох благодарам женски ме утешивте иначе цело време бев на паника .. Преку тест секако имам термин за 10 дена да одам пак ( и докторот кога не виде ништо ми направи пак тест и потврди ) иначе благодарам .