Женски како се држите со главоболки? Јас сум 11+ и последниве 2-3 дена ме скина глава од болење. Еднаш пиев далерон, ама па не ми се пие секој ден. Пробувам со кока кола, малце ме пушта ама брзо брзо пак ќе ме заболе. Некоја во слична ситуација? Решение можда?
Турско кафе со неколку капки лимон и кока кола Мери и притисок мене тогаш кај низок па и доближен ми е
Zdravo devojki jas sum 10+5 nedeli i imam nekoi bolki niskoto dali e normalno? Me faka strav a stavam vaginalno utrogestan i progesteron depo i prolutex bidejki sum so ifv. Pozz
Имам и јас ниското болки и на страните кај јајниците. Дури не се силни болки како да те сече нож, и дури не крвариш ок е.
Моментално сум 12+1, кое тромесечие сум? Скриниг имам нареден понеделник, 13+2 ќе сум, ваљда таман. Намалија мачнините, гадењето, ама многу од храната ми е одвратна. На пример невиден благар сум, а сега не сакам чоколадо да видам, ама се давам во ванила. Друго, имав како истегнување, грч кај матката, нормално ли е? Лекуоците 10, еозинофилици пониски пред 10 дена. Ок е?
Jas do 14ta go racunav kako prvo tromesecie taka citav ovde.. I jas sakav mnogu vanila sladoled I sutlijas inaku nikogas ne sum sakala blago za grcevi kaj matkata normalno e a za drugovo ne se razbiram
Јас сум мислам 13+2, уште прво тромесечие. Од 14+0 ќе сме второ. Болки имам и јас повремени, де матка де јајници. Дури не се неиздржливи и дури не крвариш не е страшно. И мене од денес ми намалија мачнини, се надевам така ќе остане. Цркнав од повраќање веќе. За леукоцитите не знам да ти кажам.
Прво тромесечие си, од 14та недела влегуваш во 4ти месец т.е второ тром. Прв скрининг ти е таман. Промената на храна скоро кај сите е, јас претходно воопшто не сакав благо сеа па би можела и секој ден да јадам. Во која лаб. проверуваше крвна слика, колку ср рефернти? 10ка леукоцити се во ред во поголем дел од референтините вредности.
Мислам дека од полна 13 недела почнуваше второ тромесечие. Јас само гризини и ѓеврек можам да јадам. Од станување до легнување имам мачнини, одвратно ми е и да мислам на храна особено благо.Плус запек од храната сува нормално. И за синчето ми беше исто до 17 недела негде. Јас сум многу помалце од тебе, 7+5 ама имам и јас такви болки, истегнувања, грчеви слаби. Од ширењето на матката е ако не се многу јаки. Леукоцитите ти се во ред ко за во бременост. Оваа бременост осеќам и поголем страв, некако гледам повеќе да лежам, среќа што работам од дома па не земам потврда за ковид мерки, ама ко се да ми е страв да правам, на секоја болка се штрекнувам.
Од 14 та недела јас рачунам второ тромесечие така видов според календарчиња што има по нет. Јас одбивност кон месо имам, не можам воопшто да го јадам.
Јуле јас према ова се водам Апликација е, минатата бременост заборавав и која недела сум, па си се потсетував За истегнувањето/грч нормално е се шири матката
Lelee i jas isto ko tebe prethodno kadev mnoguu meso lele segaa ne mozam ni da gledam drugite dodeka go jadat … a nosam devojce
Фала ви, се сум заборавила, прва бременост ми беше пред 8 години. Тогаш читав се, прашував, сега сум тотално опуштена. @kristina.k и ти си трудна? Честитки Со првото мислам пак бевме заедно или сум помешала нешто? Јас кога го прашав овде гинекологот за болките во матката, кажа кај мене се поизразени оти сум раѓала царски. Демек шиена сум и внатре, а сега се шири матката. Ужасни маки и болки имам од кичмата, дискусхернија на кичма и врат. Уште сега се укочувам, не знам како за понатака, сериозно.
@JuLleE да, и јас сум фала, честитки и тебе. Со првото бев покасно јас (6 години е) ама и тогаш бевме многу активни во труднички. Има смисла со царскиот, и јас сум царски и повеќе такви болки осеќам сега од тогаш.