zdravo na site dali nekoja od vas vo rana bremenost osetila treska i temperatura da ima 37.2? I vo rok od 15 min si paga sama nisto ne pijam... bhcg mi e 200 denes napraviv ispituvanja pa da vidam sto ke izleze
Кај мене беше многу чудно два дена качував 37.5 и 38 температура. Ама не осеќав ништо дека ми е лошо или сл. Само жештина и за пола саат како ништо да не ми е. Тогаш бев 5та недела со бета 400.го прашав докторот само парацетамол ми рече на 8 саати, ама мене одма ми се спушти што немав потреба да пијам.
pa toa i jas ne osekam nesto loso samo ete pred da se kaci mi zaladuva.. posle sama se simnuva bez nisto da napravam... ni paracetamol nisto isto i jas osekam zeshtina ama odma pominuva
Девојки каде правите брисеви државно или носите по приватниве лаб? И за прв скрининг искуства од доктори да препорачате
zdravo dali na nekoja od vas se ima sluceno beta hcg da raste po malce kaj mene vo ponedelnikot bese 200 a denes mi bese 255.. Maticnata posto ne go vide plodot mi rece deka stanuva zbor za vanmatericna bremenost i deka mozelo da dojde do abortus cim ne se duplira... posle otidov kaj drug doktor toj mi mi rece deka ne moze kaj site isto bhcg da raste kaj nekoi porano raste kaj nekoj pokasno pocnuva kaj mene stanuvalo zbor za epten rana bremenost i ne moze da se utvrdi ni dali e vo matka ni dali vanmaterica... mi dade inekcija progesteron mi rece za podrshka na bebeto zosto mu kazav deka prokrvarev kafeno a veke toj iscedok go nema gotovo mi pomina vo vtornik pak na kontrola sto msilitr vie? Imala nekoja od vas slicno iskustvo?
Има многу вакви случаи. Мора да ја повториш бетата пак за два дена треба да се дуплира. И пак ќе ти кажам матичната да си ја смениш пошто е многу стручна.
vo pravo si bev kaj drug doktor i ke ja smenam obavezno mi dade stres... vo toj moment mozese nesto da mu se desi na bebeto
Ако во рок од 48ч бетата Не се дуплира или не е порасната за минимум 70%, тогаш со право матичната посумљала на нешто лошо. Кај тебе има само 20% зголемување што навистина не е добро Плус си пријавила и кафеав исцедок. Мое мислење е дека треба и утре да направиш нова бета и да појдиш пак на гинеколог за да се види дали плодот е во матка. Колку и да е рана бременоста може да се види дали ембрионот е во матка Не сакам да те плашам, ама Не оставај така. Пуштам среќа и позитивна мисла
Да си прашам и тука, во шампонот што го користам имам додадено Б витамини, ама и АД капки. Еве денес се освестив и веќе нема да го користам. Дали многу имам искористено витамин А од капките, со оглед на тоа дека шампонот се плакне.
ne go ignoriram deka betata ne e porasnata ama doktorot mi rece deka ne mora da znaci deka kaj sekoja zena treba da bide isto zatoa mi dade progesteron inekcija mu pisav i na Dr Tashe od plodnost toj mi rece plodot ne moze da se vidi na 200 bthcg prodolzi so terapijata isto mislenje imase kako i drugiot doktor a ne kako maticnata moja. I krvarenjeto mi prekina veke nemam krvarenje.
Неможе да се види со мала бета. А она кажала дека е вонматерична не знае што збори. Ако бетата не расне или почне да паѓа биохемиска е.
betata pocnuva da odi nagore ne odi nadole znaci prerano e da se kaze bilo sto samo treba terapijata si da ja primam pa ke vidam go vtornik sto ke bide dali ke se vidi ili ne.
Да, заврши со спонтан . Исто, имав топли бранови и на три пати крвав исцедок. Не е убаво да ти дава лажна надеж, хормонот кај сите различно расте точно, ама разликата е што кај некои се дуплира, кај некои триплира, особено вака на почеток на бременоста. Значи, отприлика денес би требало да е најмалку 500-600. Камо да сме грешка.
Може да се види, може. Добар доктор и на бета 50 може да види дали сакусот/ембрионот е во матка или во јајовод. Три пати пројдов низ такво нешто. Јас Не велам дека и кај членката е ектопично, ама нешто Не е во ред. И затоа реков утре да направи нов преглед. А не посекоја цена да се бута прогестерони
Направи бета повторно за 48ч и доколку не се дуплира значи нешто не е во ред, со неправилна бета сите прво сумњаат на вонматерична, несакам да те плашам баш др. Таше на 460 бета ми ја виде вонматеричната. Мене првиот пат бетата ми беше 260 и по 48ч 460, се дуплира но неправилно. Бидеќи ме водеше др. Владко од Плодност ми рече дека е неправилно да се дава задршка на плод кога незнаеме што се случува и што задржуваме се додека не сме сигурни дека е во матка, и вистина така испадна, голема грешка ќе направев ако примав терапија за задршка а јас со вонматерична. Имаш ли некои болки? Јас имав болки оштри болки од десната страна каде што беше закачен плодот на десен јајцевод и крварење што беше пообилно од ден на ден. Оди кај искусен доктор не оставај така. Дај боже да не е тоа ..