Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    @danichap и јас ги пиев многу долг период, и еве ништо не ми е, ама навистина е чудно ова повлекување. Познавајки се каква шубеџика сум решив подобро да ги прекинам отколку да мислам цело време.

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.489
    Те сваќам целосно.
    Баш поради осетливоста на темата не ми се допаѓаат шпекулации и ширење страв без споделување на конкретна информација.
    Ако веќе се споделува нешто нека биде како што треба.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Сега баш зборував со блиска личност што работи во аптека и ми кажа дека добиле известување од претставништвото да ги повлечат заради менување на амбалажа, вика нема смисла да кријат нешто доколку е друго во прашање. Кога се работело за сирупчето ефералгин стигнало известување да се повлече од продажба заради лабораториско испитување на исправноста на лекот, ако бил таков и овој случај ќе стигнело такво известување. Пред некое време доцнел увозот на некои детски витамини и порадо тоа што ги немало по аптеки веднаш се почнало со шпекулации дека нешто не е во ред со нив. Ова е осетлива тема и поради тоа веднаш се почнува со шпекулации.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Во последно време на форумов се комуницира на многу исфрустриран начин со силење позади монитор.
    Мислам дека е редно во 21 век да се однесуваме соодветно на возраста и културата.

Дебатираме на осетлива тема во чиј кош сум и јас, а ако некој мисли дека се повлечени без причина или ради промена на амбалажа не мора да се фрла како прле пред магаре со арогантни коментари.

Секоја тема се претвори во расправии и чуда, нема поента.

Ајт поздрав

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.005
    Арогантно и детски се постави ти кога и реплицираше на @danichap .
    Кога веќе ја начна темата доискажи се до крај.Ако имаш извор кажи дали е тоа медиум,физичко лице,здравствен работник,фармацевт.

Нека одлучи секој засебно дали ке ги пие или не.Ти како единка неможеш да влијаеш на ничија одлука.

На mimidjon и danichap им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Fala bogu ne ni probuvam nit pa sakam da vlijaam. Sakam diskusija! - Poveke okolu zenata ne planiram da navleguvam, zosto gledam kako zavrsuva sekoja diskusija ili ti raspravija ovde.
    Farmacevt vraboten vo nivno pretstavnistvo.

7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    4.040
    Фемибиoн ги увезувa еврoпa лек фaрмa скoпје, врaбoтенa кaј нив нa фб пишa декa зaрaди aмбaлaжa се пoвлечени и aј сеa?

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.489
    За начинот на кој се дискутираше и споделувањето на информациите како некој непобитен факт, нема повеќе да навлегувам.

Гуглав на нет, читав медицински журнали, рецензии од овластените лабаратории за проеврка на квалитет во германија. ЈАс барем не најдов ништо негативно.

Не знам кои пакувања се во мак.
    Од страна на овластените застапници стојат официјалните наследници на фемибион 1 и 2.
    Bildschirmfoto 2016-01-17 um 16.13.09.png Bildschirmfoto 2016-01-17 um 16.14.22.png Bildschirmfoto 2016-01-17 um 16.14.29.png
    Bildschirmfoto 2016-01-17 um 16.13.21.png

На Верче4 и joy1 им се допаѓа ова.
  9. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Девојки, јас терам 10та недела...сакам да ве прашам, кога почнува да се познава мешенце? Едвај чекам, а кај мене, не можам да забележам разлика од претходно како што си бев?

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс веќе имaм меше, некoи две недели гo имaм :) Амa рaнo е кaкo и дa е :)

На mimidjon и Lorins им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas denes bev kaj maticniot I bas go prasav, toj mi kaza zaradi ambalaza se povleceni, ako imas kupeno slobodno pij.

Inaku sakav da ve prasam, vo koja nedela otidovte na prvo eho I kolkav vi bese gestackiot sakus?
    Mojot gestacki sakus mn malo 2,2 mm, denes mi e 19 den od transfer I mislam deka treba da sum 5 nedela, no spored posleden ciklus doktorot mi spomna 6ta.

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Либра мерки не знам не ми кажаа, кога бев некаде 5+5 се виде сакус со точка внатре, ама не беше многу големо како и да е. Рано е сепак, почекај си до ехото во њуборн ќе се види тогаш бебулето :)

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

Јас на прво ехо појдов после позитивен тест за бременост и докторката ми рече дека сум 7ма недела, сметајќи од последен ден на циклус. Плодот беше 5, 7 и имаше и срцева акција.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elijana

elijana Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Девојки дали може да се јаде урми во текот на бременоста, некои пријателки ми рекоа дека урмите се јадат само неколку недели пред породување. Дали е вистина тоа? Некако не ми е јасно бидејќи знам дека се здрави, а се добра замена за благи работи? Ве молам нека пише некој ако има информација.

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс јaдaм чaт пaт пo еднa, зaштo дa не се јaдaт :^) пoлни се сo витaмини и минерaли :)

16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Лично не ги јадам никогаш, па баш прочитав малце на нет, многу биле здравини баш се препорачуваат за време на бременоста. Наводно имаат малце калории, а многу витамини, даваат енергија, на твое место би продолжила да си ги јадам.

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.224
    Допаѓања:
    67.726
  18. elijana

elijana Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Ќе продолжам да си јадам по две три во денот со останатото суво овошје, неместо благо :)

19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Либрa штoм си била сегa вo.5 тa oдмoри мaлку дa се стабилизираш,дa се oпрaвиш мoжеш пoсле 2 недели пa и 3 дa oтидеш зa срцевa акција,зoштo знaм вaгинaлнo не е дoбрo дa те гледaaт сo.oглед нa тoa и декс имaше крвaрење oдмaрa сaмo и прoтеини дa се oјaчa јунaчетo ,еднo е тaкa?Дa не се двечки кaкo.мoите

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Neznam mila, ne se gledaa bas dobro. Eve vecerva povtorno prvo rozeva krv a sega samo kafeavo po malku. Kako e Gospod nikoj ne e, kako treba da bide, ke bide, se e vo negovi race.

Vie sto imavte vakov iscedok kolku vreme vi traese?

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.