И јас одма кажав, ама од дома работам и не менува многу. Ако ти е за потврда за со мерките да не одиш мислам дека одма даваат после потврдување на бременост.
Јас кажав сега во 6та недела зашто работата ми е таква, што морав да кажам за некои од работните обврски да не ги правам.
Здраво, јас бев активен пушач 10 години, уште на првиот преглед во 6та недела докторката ми рече да ги откажам веднаш. Ја допушив дента кутијата што ја имав и толку. Еве веќе 2 недели немам запалено (ми фали амаа..за здраво бебе ќе се издржи). Кога ќе ми дојде потреба само земам каснувам нешто и често мастики жвакам, брзо поминува. Белја со откажување неможеш да направиш. Со лесно нека ти е
Женски не сум спиена цела вечер, имам некои тапи болки доле ниско скрос, посебно се јавуваат после мокрење, а мокрењето си е нормално без печење. Кога ќе станам е подобро ама додека лежам само тоа мислам, и тука е таа нелагодност нон стоп. Плус и датум за добивање ми е можно е нешто да е поврзано? Многу се плашам око не склопив 9 недела сум
До положбата на бебе дефинитивно. Ако е бочно завртено, каков сакаш доктор биди и спејс шатл имај наместо ехо, нема да се види пол.
Положбата. Ама до некаде и до стручноста на докторот. Еве еден пример моја пријателка кај нејзината матична никако да го дознсе полот рано е и викала. Дојде кај мојот гинеколог плати приватно одма и го кажа полот во 3 месец ова. И наредни прегледи кај нејзинава матична сеуште не и го кажувала полот.