Да,сите ми рекоа така.. Со едната рака дувам нос,на другата инфузија Можам тоа да пијам неколку дена на 8 часа? Барем риностоп да можеше да пијам
@Kate Rina 93 прскај морски спреј в нос, ќе ти олесни барем. И зголеми Ц витамин деновиве. Супа, чај, и ќе помине за брзо.
Женски аман од овие тапи болки во стомак и се навечер ми се јавуваат и ме реметат и не спиам ич. Што ќе беше ова, тие што имале кога ви прекинаа? 11 недела сум прошли Петок кога бев се беше во ред и тогаш ме болеше исто ми викаат дека се шире матката и слабичка сум била, ме фаќа нервоза ептен веќе и сега на психичка база дури мислам ми е ќе легнам и мислам на болката уште пред да почне
И јас сум 11 недела и од оваа недела некако почесто забележувам такви тапи болки и гадење но не , Спојлер пред некој ден имав и дијареа (траеше само еден ден), дали на некоја и се случило во прво тромесечие да има дијареа а да било се во ред ? Се надевам не е страшно или показател дека нешто не е во ред. Дури наредниот петок сум на скрининг не знам како ќе издржам до тогаш
И јас имам доста аверзија на храна и мириси ми сметаат многу, а дијареа исто имав пред неколку дена еден ден или два и сега пак се мачам во вц да идам, ваљда и тоа е ок За информација денес подобро спиев еднаш ме заболе стомак и одма магнезиумот и сум заспала пак. Контрола и јас имам Петок следен за брисеви а скрининг Недела. Ептен сме исто јас и ти ❤️
Даа многу сме исто и со слични симптоми Јас денес имам само мачнини од време на време а претходната недела и јас се мачев за во вц ама гледам и другите членки што имаат пишано дека нормално е Ќе биде се добро.
Здраво мамички пред некоја ден само што дзонав бремена сум 5 недели... ваа ми е трета бременост ... првата ми беше предвреме породена во 6ти месец мртво бебе ... со втората кој ја поминав со крвавење на почеток и лежење мирување имам синче кое пред некоја ден наполни 3години и сега еве ме пак... вчера бев на конторла 5 недели сум бремена но ми откри хематом ми даде утрогестан два пати на ден и да не кревам тешко.. ми кажа дека ембрионот е високо во матката дека не постпи ризик за спонтан абортус не крвавам ама со хрматов ме ислаши друго не ми рече ништо само за две нредели на конторла ...некоја да сподели искуство со хематом незнам дали смеам да имаме односи со мм?? За мирување тешко се мирува со 3годишно синче хаха ама не ми ни спомна такво нешто освен да зимам утрогестан два пати и да не кревам тешко
Јас имав хематом 5см а бев 5+6н бремена, имав обилно крварење, високи Ддимери, ниски времиња... Покрај утрогестан 2х1 примав и Аспирин и Фраксипарин инексии 2х1. Строго лежење. Со лесно Односи ќе се консултираш со доктор, мене не ми беа дозволени