Mene dva dena mi trease krvarenjeto prviot den malce povekje od vreme na vreme a vtoriot vekje se stabilizira. Primiv inekcija progesteron a posle stabiliziranje ptodoziv so vaginaleti utrogestan. Fala mu na boga sega se e ok. Vk toj period mi bese preporacano miruvanje duri maticnata se mislese i bolovanje da mi otvori za da miruvam. Misli samo na ubavi raboti, daj mu sila na bebusot, miruvaj i daj boze ke bide se ok
Zdravo I od mene za prv pat sum vo temava. Jas sum vtora gestaciska nedela sto e utvrdeno na beta hcg, vcera bev na eho I nisto ne se vide. Denes cel den imam bolki de vo edniot de vo dr jajnik de na sredina kaj matkata, pomalku se plasam. Ama so Gospod napred. Kaj vas posle kolku vremw se gledase nesto na eho. Koga jas da ocekuvam. Pozdrav I so lesno na site!
Во 5та недела, што значи за 1 недела кај тебе. Се рачуна од прв ден на последна менструација а не од ден на можно зачнување
Денеска бев на контрола, се е ок и докторката ми рече направи приска 1 и на 5ти со резултати кај мене. Значи незнам што е тоа, читав нешто 4д се прави па крв, ќе може некој по редослед да ми каже што се прави. Иначе планирам на приватно, да се направи се на едно место, да не трчам од едно на друго. Помош !!
Требa скрининг дa нaпрaвиш вo 12 неделa, преку ехo е тoa, a прискa се прaви нa гaк преку крв, кaде штo им ги нoсиш мерките oд ехoтo, сo упaт oд мaтичен е бесплaтнo, привaтнo е скaпo 4000 не фрлaј пaри. А скринингoт мoжеш или кaј мaтичнaтa или привaтнo дa гo прaвиш, дентa си oдиш нa гaк вo лaбoрaтoријaтa ти зимaaт крв и брзo зaвршувaш немa гoлеми гужви.
Jas i eho i priska pravev na gag so upat od maticen, ne plativ nisto. Samo treba maticnata da zakaze termin.
се таму ќе направам и онака матичната го наплаќа скринингот и разликата ми е 1000 денари барем за тие пари нема по ладново да се шетам на 2 места ќе си одам на едно место ќе си завршам се работа и ќе продолжам таму да одам оти ќе се пораѓам
Vo vrska so femibionot, go vidov izvestuvanjeto lrateno do site apteki. Pricina za povlekuvanjeto e sto odredeni karakteristiki na femibionot ne bile napisani na kutijata a trebalo da stojat, i kako sto vidov vitamin A ne se spomnuva. novite pakuvanja vekje se pusteni vo prodazba.
И мене тоа не ми е јасно да не е во новата карактеристика витаминот А ! .... јас решив да ги допијам . Ама мм е попаничар од мене кога му кажав ми ги фрли . И сега ништо не пијам само дупла доза на овошје
Земи си премамадуо буквално се имаат Не се оставај без витамини, особено фолна, преку исхрана не може да се внесе доволно.
обична само фолна ќе земам ! откри некој што пишува на новите пакувања фемибион оти се оптеретив готово кај што прашав јас немаа нова пратка добиено
Јас другата недела сум на скрининг така да ќе си прашам што да пијам нејќев да земам ништо за една недела после пак да ми сменат оти после во 4ти се пијат со омега 3 прочитав. Така да само фолна пијам и јадам овошје многу . Па ќе видиме дај госпо се да е во ред на скринингот оти малку ми е страв одвај чекам да ми кажат дека се е во ред и да се опуштам и на цел глас да викам дека сум трудна од среќа
Јас до 4ти пиев фолна само, па почнав со овие. Имаат омега 3 и се останато а гледам на паковањето по состав побогати се од другите. Веќе човек да не знае што да прави. Гинеколозиве сите се поврзани и кажуваат што им оди во прилог, мада не верувам дека некои се лоши или нз. Треба и со исхраната да си внесуваме. А за скринингот ич да не се плашиш. И јас бев како тебе со тристра филма.. да не не се развива, да не ова да не она и се за џабе беше...не дека пак не ми е фрка за вториот ама ајде да те утешам малце