Веројатно се работи за мг не за гр. Јас пијам од 400 мг дневно со б комплекс на алкалоид. Гинекологот ми кажа во втор триместар може ке зголемиме на 600-800мг. Така да можеш слободно повеке од 60мг. За чај од нане може, но да не се претерува.
Здраво мајкички Јас сум 5+6 недела и бев на ултразвук во средата и ми рекоа дека се е во ред па за 2 недели за срцева да одам. Кажете ми какви симптоми имавте 6,7 недела бидејки ќе се избезумам чекајќи две недели за дали ќе биде се во ред
Јас имав мачнини одма и за првото и сега. Ама немој да се базираш на други искуства, секоја бременост е различна. Некои жени немаат воопшто симптоми.
Мене градите ми се подуени и ме болат ненормално.. гадење имам само кога сум гладна и наутро, апетит стотка и кога ќе јадам ко да не сум јадела ми се спие ми се лежи и не ми се работи XD
Јас за првата бременост никакви симптоми немав, ама баш никакви тек 7-8 месец само киселини ама за вторава бременост се поминав од мачнини со губење на килограми во првите 3 месеци, подуеност, киселини,...
Do 6 nedela i i nekoj den osven gradi so me bolea drugo nisto, se cudev dali e se ok. E posle pocnav da povrakjam po 10 pati na den, da mi smetaat mirisi, u vlez znam site so imaat za rucek Uzas. Ponekogas imam kako peckanja vo stomakot obicno navecer isto i zapek..
Zdravo i nie sme deneska 5 +6dena. Isto kako so prvoto dete povrakjanje nasabajle,posle nemam nisto.Se nadevam nema da imas simptomi na povrakjanje so lesno ☺☺
Ајде да ви се пофалам слушнавме срцева реакција неможев да издржам до понеделник. Денес полнам 6 та недела . Од симптоми имам лошење на сабајле, ретко во текот на денот, многу мокрење, болка во гради .. Се чуствувам возбудено некако измешани емоции, чуствувам страв ..❤️ Вие како сте?
Јас до 10-11 недела немав никакви симптоми освен што одев во вц почесто и малку наголемен апетит. Ама затоа овие две недели мамата ми се е*а. По цел ден повракам све што јадам не поминува ни 5 минути го повракам. Дури завршив на инфузија. Сега некако се смири по еднаш или двапати во денот повракам. Рекоа до кај 16 недела ке биде вака, после ке се среди. Иначе сум 13+5 .
Фала ви феминки на одговорите ♡ тука некаде сум со симптомите. Во среда сум веќе 6+3 и ќе одам на преглед, неможам да чекам до 16 ти..
И јас исто... 9та недела и повраќам по 3 пати на ден башка сега и корона ме фати... да се надеваме дека ќе помине со лесно...
Офф како си? Имаш некој потешки симптоми? Јас многу се плашам од коронава, се молам само да не се заразам дека и невакцинирана. Со повраќање сум добра до сега само 2-3 пати имам повратено, ама мачнини си имам константно
И јас не сум вакцинирана. Температура имав само еден ден 37.7. Кашлам по малку, кијам и многу ми тече носот. Од лекови ништо не користам. Пијам чаеви, јадам супи и тоа.. се надевам ќе ми помине брзо..