@Jana06 @Kate Rina 93 Мајки како сте со мачнини? Уште имате или се намалија? Јас едвај денот го туркам, па и со мало дете претешко ми е. Дојдов да се пожалам
Лошење и се борам со низок притисок како зашеметена сум 7ма недела сум инаку. Дајте некој предлог за нискиот притисок ме убива
Coca cola една лименка како нова ќе бидеш Јас имам нормален притисок, ама знае некад да ми падне вадам залиха од фрижидер
Девојки денес сум 6+4 , имав грчеви, гасови .. дали и се има на некоја случено? Дали е нормално, некако ми е страв ..
Мене намалени се, го чекам денот кога ќе ги снема.. Од сабајле имам мачнини и нагони за повраќање ама не повраќам, во текот на денот имам лошење само кога готвам или отворам фрижидер.. не е како порано ама се трпи..мислам ги збогатив пекариве, само на сува храна сум. Плус со ќере мака имам, со нишање, веќе ми е тешка.. се чудам како ќе ја одвикнам не заспива поинаку.. Која недела си? Пробај кисела вода ,бадеми и во последно време маслинки ми помагаат за намалување на мачнини..
7ма недела сум, со претходната бременост ми се намалија мачнините накај 12та недела. Едвај чекам да заврши првиов триместар. А за чудо во оваа бременост ич неможам да поднесам кисела вода, а во предходната само на кисела вода живеев. И јас само на суво сум леб, крекери, и некоја тестенина ако успеам да внесам. Баш ќе пробам маслинки фала ти на предлогот.
Леле незгодно ми е веќе да се фалам ама стварно како да не сум трудна Освен што имам низок притисок и најчесто не функционирам, ниеден друг симптом немам. Со првото едвај издржав со мачнините, во четврти и петти месец повраќав, а сега ништо.
Devojki zdravo sakam da prasam ness bremena sum 5+5 mi rekoa da otidam za 10dena povyorno za srceva akcija sakam da prasam za vazi iskustva vo koja nedela se gledase embrion i koga slusnavte srceva akcija?
@BY<3 ќе издржиме.. нема друг избор, од лошото има и полошо, се плашам да помислам што ќе правам ако траат цела бременост @Jana06 ич нека не ти е незгодно уживај Со баткото како сте? Го нишаш? Дај кажи лек да ја одвикнам мојава
Истата сум и јас. Почнав да пијам Антиметил таблети но, немам некое подобрување. Ми врие во желудникот како оган и многу ми се повраќа. Нема ден да не повратам....
Денес бев на прв скрининг, патем и приска правев, бев во двоумење, за првото не ја правев но сега од многу мислење се решив да ја направам. Се гледаше бебето активно многу цело време не застана, е сега, вечерва чувствувам како скокоткање, зар можно е да е бебето? Ќерка ми ја осетив многу подоцна, сега сум 12+...