Zdravo mamicki ❤️ Vit d3 mi e mnogu nizok, inaku sum 10+4. Preporacajte mi nekoi tabletki sto ste zemale, nekoja so slicno iskustvo?
Низок витамин д3 не е за занемарување, јас веќе 2 години пијам од 4000 или 5000 е едвај го доведов во нормала, не сакам да те плашам ама низок д3 може да предизвика автоимуни заболувања.До 10000 единици мозеш да внесуваш дневно, а за итни сситуации знам дека има ампула од 300,000 единици која се пие еднаш во месецот, ама сторго со препорака и надзор од лекар. Мене таква ампула ми беше препишана од ревматолог.
Нема гајле кратки се контракциите на матката. И мене ми беше страв, ама сегде пишува дека не е ризично, освен ако не е забрането од некоја причина.
јас сега пијам од 4000 од Протего, секогаш земај маслена верзија на витамините, и пиј ги после ручек.
Zdravo jas sum okolu 5 nedela vo bremenost , koga bev na ginekolog doktorkata mi go vide plodot vo matkata najgore desno vo cosot i mi dade da pijam apcinja dobroston i mi rece za 2 nedeli da otidam ke se znae se ato kako, pa sakav da ve prasam dali i na vas nekoe slicno iskustvo vi se slucilo se plasam mnogu dali ke ima mesto da se razviva ili dali moze da se pomesti plodot ako nekoja imala iskustvo neka mi odgovori pozz
Што бидна? Да не креваше тешко? Или многу си се движела? Пробај малку да легнеш да одмориш. Ако се намалат мислам не е страшно.
Мене ми се нормални,тоа ми се случува обично кога ке станам,како ме пресекува,многу јака моментална болка и после поминува.Мислам дека се грчат мускули или се истегнуваат.
Јас еднаш имав на почетокот дури морав да се свиткам од толку што ме болеше бев кај матичниот ми кажа со бебе се си е супер, а од што беа тие болки не знам и од тогаш магнезиум си пијам.
Фала ви. Проблемот е што малиот 2 пати ме удри. Првиот пат не беше јако ама вториот беше во спиење и ме разбуди болка затоа се исплашив. Еве од вчера навака по неколку пати имам баш остри болки. Да не спомнувам дека три дена ми е во раце, не сака кај татко му, не сака да лежи. Многу е болен и сака само кај мене. Знам дека треба да одморам, не сум спиена, ослабев 1 кило ама душа ме боли. Најпаметно да ме види утре лекар, не сум мирна ич, ептен ми е страв.
@Jana06 нека те види најдобро за да си мирна, ама оштрите болки се најчесто од лигаментите (round ligament pain). Мене ми се случува најчесто ко ќе кивнам или нагло станам, се заборавам некогаш. Прво ме болеше како на сликата во долниот дел странично, сега е погоре болката, како што се крева матката.
Да, баш таму ме боли како на првата слика. Се надевам нема ништо, да не ме удреше немаше да се сомневам ќе знаев дека е од умор.
Здраво мамички! Денес полнам 8ма недела , имам слушнато срцева реакција во 5та недела . До пред една недела чуствував тапа болка, оваа воопшто немам симптоми и некако ми е страв . Како сте вие? Како ви беше вас оваа недела? Знам дека е кај секој различно ама сепак сакам искуства да слушнам . Ова ми е долгоочекувано бебче и сега паники цело време ме фаќаат дали ќе биди се во ред.
Уживај нема што да паничиш . Кај сите е различно некои имаат симптоми некои не и тоа е сосема во ред. Еве јас од почетокот па до сега немам никакви симптоми исто како да не сум бремена. На почетокот да ме болеа градите некор време, ама и тоа помина.